Pærelunden

:
september 2017
Pærelunden - udefra

Pærelunden er med 96 boliger. Byggeriet er et led i et samlet kvarter Nordens Park i Trekroner ved Roskilde.

Pærelunden - lejlighed

Virksomheden Boen har både leveret trægulve til Pærelunden og til en af de øvrige bygninger.

Pærelunden - badeværelse

Badelement ApS står bag 98 præfabrikerede badeværelser til Pærelunden.

previous next

Fart på Trekroner

Pærelunden bidrager med 96 boliger i gule teglsten til Trekroner i Roskilde. Et område i rivende udvikling under navnet Nordens Park

Byggefakta

Pærelunden

4000 Roskilde
Danmark

Bygherre:
AKF Holding A/S
Arkitekt:
Arkidè Aps
Ingeniør:
Dines Jørgensen & Co. A/S, PL Consult Køge ApS
Areal:
9317 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
november 2015 - juli 2017

Man fristes næsten til at sige, at den forhenværende lille stationsby Trekroner ved Roskilde har været en stor byggeplads de seneste ti år. For stationsbyen har været under voldsom forandring, og danner i dag rammen om et helt nyt kvarter med butikker, erhverv og boliger, hvor sidste nye skud i bøssen er Pærelunden, der bidrager med 96 nye boliger. Samlet er det et kvarter, der bliver kaldt for Nordens Park.

Trekroner har da også været – og er – igennem en rivende udvikling, hvor den lille stationsby har vokset sig stor med nye lejlighedskomplekser, nyrenovering af Trekroner Station, virksomheder og institutioner.

U-form og længer

Det er AKF Koncernen, der står bag udviklingsprojektet, der i alt omfatter 73.000 kvadratmeter beliggende mellem Trekroner Station og Roskilde Universitetscenter (RUC). Arealet er udbygget i etaper med både beboelse, detail- og kontorlejemål. Seneste skud er som sagt Pærelunden, opført i u-form med gule teglsten. Pærelunden ligger længst mod øst ved rundkørslen Trekroner Parken / Trekroner Centervej, og danner sammen med Ahornlunden, Akacielunden og Poppellunden et samlet kvarter med sin helt egen unikke stemning, hvor urbane kvaliteter med butiksarkader og pladsdannelser går hånd i hånd med grønne parkstrøg. Her er ganske enkelt et nyt byrum – midt i naturen.

Byrummets forskellighed afspejler sig også i bygningernes præsentation. Både Pærelunden og Poppellunden danner en u-form, hvor Akacielunden og Ahornlunden (1-9) er længer. Derudover er der opført tre punkthuse (Ahornlunden 11-15) mellem de to boliglænger.

Alle boligerne i Pærelunden er også solgt, og hovedparten af Poppellundens boliger er også solgt.

Fra en til to altaner

Ud over bygningskroppenes forskelligheder i Nordens Park, så er der også brugt forskellige teglsten til de enkelte bygninger, forskellige vinduesstørrelser og antal af altaner. I det eksklusive Poppellunden har beborne egen parkeringskælder og hver lejlighed to altaner modsat  i Pærelunden, der har en altan. Det vil sige, at der er flere, der har to altaner i Pærelunden – i hele byggeprocessen har der været mulighed for tilvalg mod ekstra betaling, hvilket flere ejere har benyttet sig af. Det har betydet tilkøb af altaner, flytning af vægge og tilkøb af indretning i forhold til bl.a. køkken.

– I forvejen har vi valgt både indhold og kvalitet, som er rimelig klassisk og neutralt, og som vi kan stå inde for. Men der har også været en del ønsker fra de kommende ejere, som vi har kunnet opfylde mod en merbetaling, forklarer teknisk direktør Vibeke Lorenzen fra AKF Holding.

Identiske overflader

Pærelunden er opført i fem etager med 96 lejligheder, samt delvis kælder med teknik, depotrum og cykel-/barnevognsparkering. Lejlighederne er på 91-116 kvadratmeter fordelt på ni opgange. Alle lejlighederne er gennemlyste, og det giver et løft, da lejlighederne yderligere kommer til at fremstå mere luftige og rummelige.

Både Ahornlunden og Akacie­lunden har dannet reference for Pærelunden, og kvaliteten af overflader er den samme. Bl.a. har virksomheden Boen leveret træ­gulve til alle tre afdelinger og altså også Pærelunden. Hovedparten har været i eg tre-stavs af mærket Concerto, men der har også været tilvalg i forhold til gulve, så Boen har også leveret en del brede ege-planker (209 mm i bredden) af mærket Eg Animoso og nogle i ask, både i tre-stavs og planker af mærket Marcato. Alle gulve er med en mat lakoverflade og lagt ved hjælp af clicksystem.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 4

Sport

Aabenraa Multiarena

Dynamiske rammer  for fysisk aktivitet

Hotel og konference

Cabinn Metro

Langtid til lavpris

Bolig

Grønnedalsparken

Grøn boligfornyelse

Bolig

Grønttorvet Valby

Forår på Grønttorvet

Hotel og konference

Hvidbjerg Strand Feriepark

Strandhotel i første klitrække

Sport

Jysk Park

Stadion med elegante krumninger

Kulturcenter

Køge Kyst

Køges bagside  bliver til forside

Offentlige kontorer

Middelfart Rådhus

Nyt rådhus i svævende formsprog

Domicil

Mærsk Domicil

Maritim identitet ved havnen

Domicil

Orbicon A/S

Ægte grønt

Bolig

Pærelunden

Fart på Trekroner

Offentlige kontorer

Storstrøm Fængsel

Stjerneformet fængselsby

Skole

Sønderlandsskolen

Spektakulær legeplads  på taget

Bolig

Tibberupparken afd.6

Almene boliger i fællesskabets tegn

Hotel og konference

Wakeup Aarhus

Oliemøllen blev til moderne hotel