Wakeup Aarhus

:
september 2017
Wakeup Aarhus - facade

Wakeup Aarhus ligger i en tidligere kontorbygning, der er blevet totalrenoveret inden for og på facaden. Den oprindelige, modernistiske bygning fremstår atter som en moderne og urban bygning. Hotellet ligger ved banegården og Bruuns Galleri. I baggrunden ses Aarhus Rådhus.

Wakeup Aarhus - indgang

Indgangspartiet i bygningen er ikke flyttet og ligger mellem facadens faste søjlerytme. Glasudhænget markerer diskret indgangen.

Wakeup Aarhus - gavl

Gavlen mod Jægergårdsgade og M. P. Bruuns Gade. Når solen drejer omkring bygningen opstår en smuk sølveffekt. De keramiske klinker fra NBK er leveret af C2 Elements ApS.

Wakeup Aarhus - restaurant

Fra morgenmadsrestauranten er der udsyn til den livlige M.P. Bruuns Gade. Interiøret er det samme for alle Wakeup hotellerne.

Wakeup Aarhus - værelsesgang

Fra en værelsesgang er der indkig til den dobbelthøje lounge nedenunder. En meget flot detalje, som både giver lys til gangen og et fint indkig fra loungen under. Aluflam A/S har leveret glaspartiet.

Wakeup Aarhus - trappe

Trappen er bevaret fra den tidligere kontorbygning, som vidne på den stil huset tidligere rummede. Nu er loungeområdet indrettet omkring trappen, som kun går til 1. sal.

Wakeup Aarhus - værelse

Hotelværelserne rummer en seng og et skrivebord ud over badeværelset. Fra mange af værelserne er der udsigt til byen eller havnen.

previous next

Oliemøllen blev til moderne hotel

Wakeup Aarhus har åbnet dørene for 315 hotelværelser i centrum af Aarhus i en tidligere kontorbygning. Wakeup konceptet er vokset i København og prøver nu kræfter med det jyske

Byggefakta

Wakeup Aarhus
M. P. Bruuns Gade 27
8000 Aarhus C
Danmark

Bygherre:
Arp-Hansen Hotel Group A/S
Arkitekt:
Kim Utzon Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Arpe & Kjeldsholm A/S
Ingeniør:
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
10000 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
september 2015 - juni 2017

Det nye hotel i Aarhus er indrettet i eksisterende bygninger, som er ombygget og totalrenoveret såvel indvendigt som udvendigt. Således er Wakeup hotellet fint føjet ind i bybilledet og dog markant ved sit fornyede ydre og større deltagelse i byens liv. Fra at have været en indadvendt og senere tom bygning i en årrække, åbner store vinduespartier facaden op, så man får indblik i morgenmadsrestauranten og loungen. Hotelgæster kommer og går hele døgnet og gør stedet til en aktiv del af gaden.

Wakeup Hotel har fundet en beliggenhed i Aarhus, som må siges at være absolut central. Hotellet er nabo til banegården og Bruuns Galleri og samtidigt beliggende i M.P. Bruuns Gade, hvor i og omkring man finder mange butikker, caféer og restauranter. Wakeup Hotellerne indrettes med alle nødvendige tekniske faciliteter herunder aircondition i alle værelser og fællesarealer.

Konvertering

Hotellet er indrettet i en historisk bygning i Aarhus kaldet Oliemøllen. Virksomheden, der benyttede den, har en lang historie bag sig, ikke mindst fordi det har været en af byens største arbejdspladser. Aarhus Oliefabrik fusionerede i 2005 med Kalshamn AB og har fortsat en del medarbejdere i Aarhus, nu på Aarhus Havn.

Omkring M.P. Bruuns Gade har der tidligere været produktion med egen perron under bygningen. Beliggenheden dengang har også været helt perfekt mellem banegården og havnen. Oliemøllen bestod af to sammenbyggede bygninger, den ældste i røde tegl opført i slutningen af forrige århundrede og nu med høj bevaringsværdi (facaden). Den er derfor kun renoveret indefra.

Den fem etagers kontorbygning ved siden af er opført i 1938 og tegnet af Palle Suenson. En meget anerkendt og modernistisk arkitekt, der også er kendt for boligbyggerier og møbeldesign. Interiøret var meget gennemført og moderne for sin tid. Facaderne var oprindeligt i klinker, men har siden fået en renovering. Nu er facaderne klædt i smukke, keramiske klinker igen, som passer ind i bybilledet, og som matcher Wakeups grafiske linje. Ud over de fem etager med kontorer, havde bygningen yderligere to etager trukket lidt tilbage, som en penthouse. Her lå kantinen med udsigt over hele byen og en tekniketage. Disse etager var i dårlig stand og er blevet erstattet af to nye fulde etager – dog er der fortsat friholdt en mindre terrasse på hjørnet mod Jægergårdsgade.

Erfaring med hotelbyggeri

Ud over de to Wakeup hoteller i København, har Arpe & Kjeldsholm A/S været totalentreprenører på Wakeup Hotel i Aarhus. Det vil sige, at virksomheden er godt inde i konceptet omkring lavprishotelkæden. Det er de samme rådgivere, der har opført alle hotellerne, men med mange nye fagentreprenører på Aarhus projektet. Dette hotel skiller sig ud ved at være opført i en eksisterende bygning, hvilket selvfølgelig har været en udfordring. Beliggenheden er god for et hotel, men ikke for en byggeplads. Derudover har den nye indretning krævet en del arbejde med husets statiske forhold. Som kontorbygning var huset meget rationelt indrettet med en midtergang med kontorer til begge facader, og denne indretning er videreført med hotelværelser til begge sider. En særlig kompliceret udfordring var den gamle, røde bygning med bevaringsværdig facade. For at fortsætte gangforløbene uden trin er nye etager lagt ind.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 4

Sport

Aabenraa Multiarena

Dynamiske rammer  for fysisk aktivitet

Hotel og konference

Cabinn Metro

Langtid til lavpris

Bolig

Grønnedalsparken

Grøn boligfornyelse

Bolig

Grønttorvet Valby

Forår på Grønttorvet

Hotel og konference

Hvidbjerg Strand Feriepark

Strandhotel i første klitrække

Sport

Jysk Park

Stadion med elegante krumninger

Kulturcenter

Køge Kyst

Køges bagside  bliver til forside

Offentlige kontorer

Middelfart Rådhus

Nyt rådhus i svævende formsprog

Domicil

Mærsk Domicil

Maritim identitet ved havnen

Domicil

Orbicon A/S

Ægte grønt

Bolig

Pærelunden

Fart på Trekroner

Offentlige kontorer

Storstrøm Fængsel

Stjerneformet fængselsby

Skole

Sønderlandsskolen

Spektakulær legeplads  på taget

Bolig

Tibberupparken afd.6

Almene boliger i fællesskabets tegn

Hotel og konference

Wakeup Aarhus

Oliemøllen blev til moderne hotel