Dong Energy

:
Februar 2008

Hvidt & Mølgaard viderefører arkitekturen fra det oprindelige Nesa-projekt. Det transparente hus er bl.a. opført på bærende konstruktionsstål fra Promecon.

Elementbyggeri er samlesæt. Mellem facadepartierne er fugen afgørende for for tæthed og levetid. Her mellem kassetter fra AE Stålmontage, sort basalt og glas. Camillo ApS har løst opgaven.

Blendex leverede bl.a. 300 mm brede alu-lameller som en udvendig solskærm til alle glasfacader. Lamellernes vinkel på facaden følger solens indfald.

Glastagene over byens gader har oplukkelige partier, der fungerer både som komfortventilation og som røgventilation i tilfælde af brand. Geze Danmark har leveret spindel-synkrondrev til det formål.

Dong Energys udvidelse af hovedsædet er et transparent glashus. De bærende etagekonstruktioner er udført med vægge og huldæk fra Tinglev Elementfabrik.

Miko Gulve A/S fra Hammel havde den totale gulventreprise med undergulve, tæpper, vinyl/linoleum og parket fuldklæbet med lyddæmpende lim, Casco Parket Elastic.

Enco A/S - VVS havde den totale VVS- og sprinklerentreprise. Opvarmningen baserer sig hovedsageligt på konvektorer ved glasfacaderne.

previous next

Et hus med energi

Med seneste etape dokumenterer Dong, at ansvarlighed og nytænkning står på hylden i medicinskabet. Og man tager den også

Byggefakta

Dong Energy A/S
Nesa Allé 1
2820 Gentofte
Danmark

Bygherre:
Dong Energy A/S
Bygherrerådgiver:
Birch & Krogboe A/S
Arkitekt:
Hvidt & Mølgaard A/S
Hovedentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
MT Højgaard A/S, Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S, Balslev A/S
Areal:
9500 kvm.
Byggesum: 
175 mio. kr.

Når Dong, Dansk Olie og Natur Gas, selv skal sige det, handler livet om ansvarlighed i energiforsyningen og om forskning og nytænkning. De værdier er derfor centrale for den virksomhed, der netop har taget ni et halvt tusinde nye kvadratmetre i brug på adressen i Gentofte.

Fornuftige materialer

Der er tale om en ekspansion af det hovedkvarter, som det nu fusionerede Nesa for fem år siden opførte. Arkitekterne fra dengang, Hvidt & Mølgaard, har fortsat en streg, hvoraf det fremgår, at Dong forsøger selv at tage den medicin, man foreskriver sine kunder.

Byggeriet er derfor udført i langtidsholdbare, fornuftige materialer med en rimelig driftsudgift, der ikke mindst reduceres på grund af arkitekturens spektakulære transparens. Her er Hvidt & Mølgaard på hjemmebane. Tegnestuens tilgang til arkitektur har altid været kendetegnet ved en stor åbenhed for nye opgaver sammen med en seriøs tilgang til den enkelte problemstilling i projektet. Det har skaffet kunder som Energi E2, Q8, Banestyrelsen og Nokia – og altså nu Dong Energy. Det tilstræbes ikke at presse en bestemt stil ned over projekterne som en skabelon, men at løse hvert projekt i overensstemmelse med bygherrens ånd og med en kreativ indfaldsvinkel til hver enkelt opgaves særlige problemstillinger.

Dong Energy-sagen er løst med kvalificeret ekspertise inden for flere af arkitektfagets discipliner.

Konstruktivt samarbejde

Konstruktionsmæssigt er Dong Energy-byggeriet realiseret i et samarbejde med bl.a. MT Højgaards konstruktionsingeniører gennem en statisk løsning med bærende stål, kombineret med etageadskillelse- og opdeling, udført af huldæk og vægge fra Tinglev Elementfabrik. Den producent er mindre hyppig på store byggesager, men Tinglev Elementfabrik er i dag blandt byggebranchens førende vægfabrikker. Fabrikken anvender den nyeste teknologi med en høj effektivitet i både produktion og logistik til følge. Effektiv fragt og montage indgår som en naturlig del af Tinglev Elementfabriks ydelser, der har til formål at skabe en god kvalitet til markedets p.t. skarpe konkurrence.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 5

Domicil

Blue Water Shipping

Blue Water Shipping med overblik

Kontorhus

Dong Energy

Et hus med energi

Domicil

Erik Bagger

Designmekka med albuerum

Bolig

Friskohus

Trafikhelle med 206 boliger

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

Konferencecenter i svævende stil

Butikscenter

HTH Køkkenforum

Køkkencenter på den gamle mose

Butik

IDEmøbler Bornholm

Enkelt og stilrent bolighus

Sport

Idræts- og Aktivitetscenter Birkerød

Den nye sportssko i Birkerød

Bolig

Marbæk Have

Luft til loftet

Butik

Metro - Cash & Carry

Det ultimative modulbyggeri

Kulturcenter

Nicolai

Sådan tegnes Nicolai

Ungdomsbolig

Rytoften

Kvalitet inden for rammen

Domicil

Sara Lee

Et levende centralrum forener fløjene

Kontorhus

Stenfiskerkajen

Lys og skygge på kajen

Bolig

Sømosen

Sydspansk stemning i Ballerup

Uddannelsescenter

Transportskolen TEC Hvidovre

Funktionaliteten er et ”must”

Bolig

Æblehaven

Æbler i mosen