HTH Køkkenforum

:
Februar 2008

Udbygninger i zink og glas danner indgangsparti til de tre butikker i det nye køkkencenter. Ribe Jernindustri.

Det nye køkkencenter er isoleret med sølvgrå facadeelementer fra Paroc, hvor en kerne af ståluld holder kulden fra døren. Quitzau A/S

En 800 kg tung gipsellipse svæver i loftet og markerer kontor-øen i HTH Gør Det Selv. Elipsen giver rummet et næsten futuristisk look.

Ved hjælp af LED-belysning fra Lumiere gemt bag en væg af plexiglas, kan man med en fjernbetjening ændre farve i køkkenet alt efter humør og lejlighed.

Ved hjælp af LED-belysning fra Lumiere gemt bag en væg af plexiglas, kan man med en fjernbetjening ændre farve i køkkenet alt efter humør og lejlighed.h

previous next

Køkkencenter på den gamle mose

HTH Køkkencenter i Esbjerg signalerer livsstil med bl.a. facadebeklædning i forpatineret zink

Byggefakta


Østre Gjesingvej 13
6715 Esbjerg
Danmark

Bygherre:
HTH Køkkenforum A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Hallen & Nordby A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Olav Kristensen
Areal:
3000 kvm.
Byggesum: 
30 mio. kr.

En gammel mose og vand i rå mængder gav udfordringer og forsinkelser i tidsplanen. Men nu står det der endelig – HTH Køkkenforum på Østre Gjesingvej i Esbjerg. Det nye byggeri huser HTH, uno form og HTH Gør Det Selv, som før lå spredt på forskellige adresser.

Indbydende og stilfuldt tager det nye køkkencenter i dag mod kunderne, men for bare et år siden lignede byggegrunden mere en dårlig kopi af Venedig. Masser af vand fra den gamle mose skulle ledes væk gennem kanalerne, og der måtte piloteres helt ned i 26 meters dybde for at få et stabilt fundament.

Rent udtryk

Det nye byggeri er udført som en til- og overbygning på den gamle HTH Gør Det Selv-butik, der har ligget på grunden siden 1998. Administrationen er konstrueret ovenpå den gamle bygning, og denne del af byggeriet har fået en flot facadebeklædning i forpatineret zink fra Quitzau A/S. Materialet passer i kraft af sin lave vægt perfekt til byggeriet ovenpå den gamle mose.
Det smukke, grå naturmateriale med de synlige lodrette samlinger giver desuden en flot arkitektonisk effekt sat sammen med en sort, vandret facadetegl, der giver køkkencenteret et rent og harmonisk udtryk.

- Vi sælger livsstil, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at butikken også udadtil signalerer, hvad vi står for, siger Steen Riber Jørgensen, som er salgschef og medejer af HTH Køkkenforum i Esbjerg.

Udbygninger i zink

Tre ens udbygninger i zink og glas danner indgangsparti til de tre integrerede butikker i køkkencenteret. Indenfor i varmen føler man sig straks godt tilpas i et hjemligt miljø, som på samme tid er hyggeligt, stilrent og inspirerende. Store koksgrå klinker danner baggrund for de sorte og hvide køkkenelementer, og det stramme look får frækt modspil af kæmpestore røde lamper i loftet. I køkkenet er der dækket op med det nyeste inventar og lækre, italienske møbler. Her får man lyst til at slå sig ned og nyde et velsmagende måltid og et dejligt glas rødvin.

Lys med stemning

Hvis ikke det skulle være nok til at slå stemningen an, kan man hjælpe den på vej med LED-belysning. Som blikfang i den nye butik har Lumiere A/S installeret belysningen bag en køkkenvæg i plexiglas. Ved hjælp af de tre farver rød, grøn og blå kan lyset blandes i alle tænkelige kulører, og med en fjernbetjening kan man trykke sig frem til lige præcis den farve og sindsstemning, som passer til humør og lejlighed.

- Lyset har en levetid på 50-100.000 timer, så man behøver ikke bekymre sig om at skulle skifte pærer i tide og utide, fortæller Henrik Grundholm fra Lumiere A/S.
Der er ingen tvivl om, at fremtidens kunder har mange oplevelser til gode i butikken, hvor den personlige rådgivning foregår professionelt på separate kontorer med store fladskærme, hvor man kan se sit næste køkken tage form. Selv om der er kig til de andre kontorer, er kunderne sikret fred og ro med 2-lags glas i vinduerne. Deko loft + væg har leveret de støjreducerende løsninger.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 5

Domicil

Blue Water Shipping

Blue Water Shipping med overblik

Kontorhus

Dong Energy

Et hus med energi

Domicil

Erik Bagger

Designmekka med albuerum

Bolig

Friskohus

Trafikhelle med 206 boliger

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

Konferencecenter i svævende stil

Butikscenter

HTH Køkkenforum

Køkkencenter på den gamle mose

Butik

IDEmøbler Bornholm

Enkelt og stilrent bolighus

Sport

Idræts- og Aktivitetscenter Birkerød

Den nye sportssko i Birkerød

Bolig

Marbæk Have

Luft til loftet

Butik

Metro - Cash & Carry

Det ultimative modulbyggeri

Kulturcenter

Nicolai

Sådan tegnes Nicolai

Ungdomsbolig

Rytoften

Kvalitet inden for rammen

Domicil

Sara Lee

Et levende centralrum forener fløjene

Kontorhus

Stenfiskerkajen

Lys og skygge på kajen

Bolig

Sømosen

Sydspansk stemning i Ballerup

Uddannelsescenter

Transportskolen TEC Hvidovre

Funktionaliteten er et ”must”

Bolig

Æblehaven

Æbler i mosen