IDEmøbler Bornholm

:
Februar 2008

IDEmøblers nye bolighus lyser op på vejen ind til Rønne. Facaden veksler mellem glas og sandwichelementer i hvid afsyret beton, leveret af PL Beton A/S.

Facaderne er udført af Glasalu a/s i Hansen Fasad® Profiler. Nordicom A/S

Behovet for store åbne rum og mindre rum med indretningsscenarier er løst med en gigantisk reol, der deler rummet op i flere plateauer.

previous next

Enkelt og stilrent bolighus

Behersket, klart og enkelt form- og materialevalg – sådan lød begrundelsen for at give det nye IDEmøbler i Rønne hædrende omtale på Arkitekturens Dag

Byggefakta

IDEmøbler Bornholm
Åkirkebyvej 60
3700 Rønne
Danmark

Bygherre:
Nordicom A/S
Arkitekt:
Gröning Arkitekter, SB-Tegnestuen ApS
Totalentreprenør:
PL Entreprise A/S
Ingeniør:
PL Entreprise A/S
Areal:
5000 kvm.
Byggesum: 
25 mio. kr.

Bornholms nye bolighus er velproportioneret med en enkel, stilren facade, der inviterer folk til at kigge indenfor. Og det gør bornholmerne, der har taget godt imod det nye bolighus fra første dag. Folk fra hele øen kommer til Rønne for at se på møbler og blive inspireret til at indrette deres hjem. Der var ellers lidt skepsis, da planerne om at slå Bornholms fire møbelbutikker sammen først blev annonceret:

- I starten var folk lidt bange for, at der skulle komme en stor grim kasse, men nu synes alle, at huset klæder kvarteret rigtig godt. Om aftenen er der lys på den store indvendige reol i butikken – det ser ret flot ud, når man kører forbi, fortæller Ernst Madsen, som ejer IDEmøbler Bornholm.

Tæt samarbejde

Det nye IDEmøbler ligger på en indfaldsvej til Rønne på en industrigrund, hvor der tidligere lå tømrer- og snedkerværksteder. Nordicom købte grunden med henblik på at udvikle et butikslejemål og kom allerede tidligt i forløbet i kontakt med Ernst Madsen, der havde en IDEmøbler to numre længere nede af vejen. IDEmøbler manglede plads, og aftalen blev, at Nordicom skulle udvikle et stort bolighus på grunden, leje det til IDEmøbler, købe de to eksisterende IDEmøblers butikker og omdanne dem til butikslejemål. Aftalen betød, at design og udformning af bygningen skete i tæt samarbejde med IDEmøbler. Det nye bolighus stod færdigt i slutningen af 2006 efter 6 måneders byggetid.

- PL Entreprise har virkelig gjort deres arbejde godt. Huset blev færdigt til tiden på trods af, at vi undervejs havde problemer med nogle af søjlerne, fortæller Preben Thomsen fra Nordicom.

En venlig og imødekommende facade

IDEmøbler Bornholm er designet af Grönningen Arkitekter og detailprojekteret af SB-Tegnestue ApS. Bolighuset er præget af enkle linjer, der gør bygningen økonomisk i både drift og vedligehold. Selve bygningskroppen er bygget op så regelret som muligt for at spare på energien og omkostningerne. Facaden veksler mellem glas og sandwichelementer i hvid afsyret beton, blandet af sand fra Bornholm. Farven på betonen er udvalgt af bygherren i et tæt samarbejde med PL Beton A/S, som fremstillede prøvefliser af de forskellige farvenuancer, der blev brugt som beslutningsgrundlag. Det bornholmske firma leverer det meste af deres produktion til det øvrige Danmark, men har med de markante facadeelementer fået mulighed for at vise deres kunnen på hjemmebane. Udover facadeelementerne har PL Beton A/S også leveret de indvendige vægge og søjleelementer til byggeriet.

Facaderne er udført af Glasalu a/s i Hansen Fasad® Profiler og er leveret i boksprofil 90 mm. Døre og vinduer er udført i Hansen Fenster®. Vinduer er udført som dreje-/kipvinduer. På facaden er sat lavenergiglas, leveret af Scanglas. Glassene er med udvendig grå gennemfarvet parsol, der får facaderne og glasset til at fremstå i en dyb grå farve.

Glasalu a/s har leveret partier inkl. glas til PL Entreprise A/S på Bornholm, som selv har forestået montage af elementerne. Den hvide beton og glaspartierne giver et rent og roligt indtryk og får bolighuset til at virke venligt og imødekommende på trods af, at der er tale om en stor markant bygning.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 5

Domicil

Blue Water Shipping

Blue Water Shipping med overblik

Kontorhus

Dong Energy

Et hus med energi

Domicil

Erik Bagger

Designmekka med albuerum

Bolig

Friskohus

Trafikhelle med 206 boliger

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

Konferencecenter i svævende stil

Butikscenter

HTH Køkkenforum

Køkkencenter på den gamle mose

Butik

IDEmøbler Bornholm

Enkelt og stilrent bolighus

Sport

Idræts- og Aktivitetscenter Birkerød

Den nye sportssko i Birkerød

Bolig

Marbæk Have

Luft til loftet

Butik

Metro - Cash & Carry

Det ultimative modulbyggeri

Kulturcenter

Nicolai

Sådan tegnes Nicolai

Ungdomsbolig

Rytoften

Kvalitet inden for rammen

Domicil

Sara Lee

Et levende centralrum forener fløjene

Kontorhus

Stenfiskerkajen

Lys og skygge på kajen

Bolig

Sømosen

Sydspansk stemning i Ballerup

Uddannelsescenter

Transportskolen TEC Hvidovre

Funktionaliteten er et ”must”

Bolig

Æblehaven

Æbler i mosen