GN Resound (GN Store Nord)

:
Februar 2008

GN Resound har en palæinspireret forplads, der lægger areal til fornuftige p-pladser. OK Grøn Anlæg har udført det grønne miljø.

Opdatering med søjledrager-konstruktion og elegante vinduespartier i bånd fra Kai Andersen a/s med profilsystemer fra Schüco International KG. Beplantning: OK Grøn Anlæg A/S. (Foto: Allan Nielsen).

DEKO loft + væg var apteringsentreprenør i Jakons storentreprise. DEKO bidrog med skillevægge af FG Fuldglas systemer, der giver et lyst og luftigt miljø.

Audio-Visuelt Centrum har udstyret 70 topmoderne mødelokaler med det nyeste i AV-løsninger, herunder 40" LCD-fladskærme og interaktive whiteboards.

CSK Stålindustri leverede bærende stål til hele huset, herunder det prominente atriumtag. De slanke bjælker i atriet er skjult bag en akustisk aptering. Atriet er fuldsprinklet efter en løsning fra Tyco Fire & Integrated Solutions: Et vådt anlæg med vand under tryk såvel over som under en alarmventil.

Højer Tæppefabrik leverede 7000 kvm tekstile belægninger som tæppefliser, udført af fibre med den slidstærke 80 pct. uld, 20 pct. polyamid blanding.

Renex Gruppen forestod byggeplads- og slutrengøring i hele huset inden ibrugtagning. Her et indtryk af receptionsområdet med disk af NOBEL arkitekter.

Tæppeland/erhverv var entreprenøren bag gulvbelægningsentreprisen, der også lagde Højer Contract 80/20 i de moderne storrumsmiljøer til administrationen. Arbejdsbordene er Duba-B8 System 3000 i bøg med Håg stole.

Duba-B8 totalleverede møbleringen, bl.a. Wilkhahns Logon borde, tilsat den spanske Akabe Gorka-stol. I baggrunden Dekos System FG som krum glasvæg.

previous next

Den yngre søster

NOBEL arkitekter står bag den seneste udvidelse af GN Store Nord, en tydelig slægtning til det eksisterende domicil, bare 40 år yngre

Byggefakta

GN Resound (GN Store Nord)
Lautrupbjerg 7
2750 Ballerup
Danmark

Bygherre:
GN Store Nord A/S
Totalrådgiver:
Nobel Arkitekter a/s
Hovedentreprenør:
E. Pihl & Søn A/S
Ingeniør:
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Andre aktører:
Henrik Jørgensen Landskab A/S
Areal:
11000 kvm.
Byggesum: 
110 mio. kr.

GN Store Nord indrettede for tre år siden nyt domicil i et eksisterende tidligt erhvervshus i Ballerups erhvervspark. NOBEL arkitekter var også dengang hovedrådgiver på opdateringen af en rationel 60'er arkitektur. Nu har tegnestuen begået en slægtning: 11.000 nye kvm i en 'bygning B' til datterselskabet GN Resound.

Det er sket i en byggeorganisation, bestående af storentrepriser omkring råhus, lukning, installationer og komplettering. I byggefasen var det Renex Gruppen A/S, der havde det løbende ansvar for renholdelse og oprydning på byggepladsen: I mandskabsvogne, på byggepladsen, i og omkring containere. En speciel opgave var det her at udføre specialrengøring i fiberoptiske, følsomme miljøer, en del af GN Resounds højteknologi.

Stærke virkemidler

Nu står huset der. Og det er interessant at notere de få, men stærke virkemidler, som opdaterer den nye slægtning.
Vigtigst er et skifte fra bærende sandwichfacader til en søjledrager-konstruktion med det resultat, at facadens udtryk kan bearbejdes. Det har NOBEL arkitekter udnyttet med stort held. Moderne horisontale vinduesbånd, udført med profilsystemet FW50+ og Royal S65 vinduesopluk fra Schüco International, er indrammet af betonelementer fra Spæncom i en elegant poleret version med dekorationsspor. Fra Spæncom kom også et bredt program af runde søjler, huldæk og dragere. Råhuset er opført i en storentreprise fra Pihl & Søn som en bygning, der – som naboen – er disponeret i tre etager omkring et centralt atrium, der knytter alle etager sammen til en rumlig og arkitektonisk helhed.

Hverdagens aktiviteter udspiller sig i atriet under glastagets rytterlys:

- Det sker med en selvsikker travlhed og en trafik, der naturligt gør atriet til husets pulserende hjerte, vurderer arkitekt MAA Tommy Topp Lassen, NOBEL arkitekter, der havde ansvaret for totalindretningen.

Stål og brandsikring

Atriet er etableret på bærende konstruktionsstål fra CSK Stålindustri A/S, der har fået en markant platform på mange danske byggeprojekter:

- Vi synes, at stål er fremtidens byggemateriale. Let i forhold til brudstyrken, nemt at transportere, masser af muligheder for at samle flere elementer til en helhed – og ikke mindst en økonomisk attraktiv løsning, lyder det fra CSK Stålindustri.

GN Resound atriet er – som i øvrigt hele huset – brandsikret med et ABA-system fra Tyco Fire & Integrated Solutions: MX Ekspert System. Det automatiske brandalarmeringsprogram håndterer alle alarmoverførsler, men på intelligent vis, så systemet selv tilpasser sig omgivelserne, beregner, vurderer, korrigerer og reagerer på alle risikofaktorer. Tycos MX Ekspert er baseret på den nyeste central- og detektorteknologi.

Grønt anlæg

'Bygning B' er knyttet til GN Store Nords eksisterende domicil med et forbindelsesled af glas og aluminium i fuld bygningshøjde. Det totale resultat står endelig omgivet af et stilrent grønt anlægsarbejde fra OK grøn anlæg as, der har taget afsæt i det nye indgangsparti. Hertil ledes man på en pladsbelægning af grå finsk Kuru-granit med indfattet belysning. Omkring er der græsarealer og asfalterede p-pladser. Et karakteristisk indslag er endvidere en 50 m lang gabeon, opfyldt med sprængsten af sort Diabas-granit.

- Et udfordrende samarbejde med en kritisk og kravspecifik bygherre, der undervejs i processen havde behov for stor fleksibilitet pga. af organisationsmæssige ændringer og tilpasninger, lyder en udtalelse fra OK grøn anlæg.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 5

Domicil

Blue Water Shipping

Blue Water Shipping med overblik

Kontorhus

Dong Energy

Et hus med energi

Domicil

Erik Bagger

Designmekka med albuerum

Bolig

Friskohus

Trafikhelle med 206 boliger

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

Konferencecenter i svævende stil

Butikscenter

HTH Køkkenforum

Køkkencenter på den gamle mose

Butik

IDEmøbler Bornholm

Enkelt og stilrent bolighus

Sport

Idræts- og Aktivitetscenter Birkerød

Den nye sportssko i Birkerød

Bolig

Marbæk Have

Luft til loftet

Butik

Metro - Cash & Carry

Det ultimative modulbyggeri

Kulturcenter

Nicolai

Sådan tegnes Nicolai

Ungdomsbolig

Rytoften

Kvalitet inden for rammen

Domicil

Sara Lee

Et levende centralrum forener fløjene

Kontorhus

Stenfiskerkajen

Lys og skygge på kajen

Bolig

Sømosen

Sydspansk stemning i Ballerup

Uddannelsescenter

Transportskolen TEC Hvidovre

Funktionaliteten er et ”must”

Bolig

Æblehaven

Æbler i mosen