Sara Lee

:
Februar 2008

Sara Lees nye hovesæde i Middelfart er struktureret omkring et centralrum med store vinduespartier og ovenlys. Forskydningen af de to fløje, giver en fin oplevelse af bygningen fra hovedvejen. 

Indgangen til Sara Lee fører direkte ind i det centrale hovedrum. De vandrette vinduesbånd og betonfacaderne bliver brudt af lette partier med aluminium og større glaspartier. Vinduerne er leveret af PRO TEC Vinduer.

Det centrale rum er dels belyst af dagslys fra store vinduespartier og ovenlys, dels af downlights fra Solar.

Kontorfløjene er enkelt og fleksibelt indrettet. Gangarealer med trægulve og kontorarealer med tæppe fra ege contract. Lofterne er fra DEKO loft + væg med indbygningsarmaturer fra Solar.

Merrild og Blumøller har fælles faciliteter som møderum i det centrale rum. Her med udsigt til Lillebæltsbroen. DEKO loft + væg har leveret glasvæggene.

previous next

Et levende centralrum forener fløjene

Sara Lee Nordic har samlet Blumøller i Odense og Merrild i Kolding under samme tag i Middelfart. Det er der kommet et spændende hus ud af med en fantastisk beliggenhed

Byggefakta

Sara Lee
Nyvang 16
5500 Middelfart
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Retail A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Sjælsø Retail A/S
Ingeniør:
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Andre aktører:
Blumøller A/S, Merrild Kaffe A/S
Areal:
5500 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.

De to virksomheder, begge ejet af den amerikanske koncern Sara Lee, får en fløj hver i det nye hus i Middelfart – lige mellem Odense og Kolding, hvor fabrikkerne fortsat ligger. De sidste 1½ år har Merrild og Blumøller haft en fælles administration (økonomi, HR, IT, logistik), og det har derfor været en lettelse at komme i samme bygning. Derudover har firmaerne fået en fælles indgang i et flot ”glashus”, der er husets hjerte. Lange trappeløb og mange niveauer giver rummet en særlig dynamik, som arkitektfirmaet Årstiderne Arkitekter står bag. Arkitektonisk er centralrummet også et vigtigt omdrejningspunkt for bygningens struktur. De to stænger ligger forskudt i forhold til centralrummet, hvilket giver et fint brud på det ellers langstrakte volumen. Husets struktur åbner også mulighed for en tredje fløj, som en tredje vinge på en mølle. Bygherren, Sjælsø Retail, har bygget mange projekter med Årstiderne Arkitekter og har også denne gang været meget begejstret for samarbejdet. Nu, hvor huset er taget i brug, har investeringsselskabet ebh-ejendomme overtaget ejerskabet.

Lysindfald med mange kvaliteter

Under skitseringen af huset, er der også lagt vægt på, at flest mulige ansatte ved Sara Lee, får glæde af den fine udsigt til Lillebæltsbroen. Lys har i det hele taget været et vigtigt tema for projektet, og der er derfor indarbejdet ovenlys og sidelys ud over de almindelige vinduespartier. PRO TEC har leveret alle vinduespartier til huset, alle med naturannodiserede rammer. De store vinduespartier er leveret uden dobbelte karme og poste, der giver det karakteristiske enkle udtryk, PRO TECs vinduer er kendetegnet ved.

Indgangspartiet er markeret ved, at det centrale rum med store glaspartier, er fremskudt og markerer derved en mere menneskelig skala. Materialet omkring indgangen er også skiftet fra mørke betonelementer til alukassetter. Bevæger man sig ind i det centrale rum, giver de mange niveauer og trapper en trang til at bevæge sig videre i ”systemet”. Loftet er brudt af ovenlysspalter i en hel serie, der forstærker fornemmelsen af at være i et meget foranderligt rum. På indgangsetagen er gulvet belagt med travertin, der fortsætter ned i kantinerummet.

Indbyggede lysarmaturer giver roligt loft

I det centrale rum er der en række fælles faciliteter for Blumøller og Merrild, der fungerer som selvstændige elementer i rummet. Showroom og auditorium er er placeret nær indgangen, mens kantinen er orienteret mod Lillebælt i et lidt forsænket område. Mødelokalerne er placeret i gavlene længere oppe i det centrale rum, med glas både i facaden og ud til centralrummet, hvilket muliggør, at der også på disse etager er et gennemkig på tværs af huset.

De indvendige glaspartier er fra DEKO loft + væg, som er opdelt i store felter. Belysningen i huset er overvejende indbygget i lofterne, også fra DEKO loft + væg, og er fra Solar. I det centrale rum er der anvendt HONY downlight, suppleret med pendler (OPTIC). I kontorfløjene er det indbygningsarmaturer af typen CALZONE fra Solar. Også i køkkenet og på parkeringspladsen har Solar leveret den rette belysning.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 5

Domicil

Blue Water Shipping

Blue Water Shipping med overblik

Kontorhus

Dong Energy

Et hus med energi

Domicil

Erik Bagger

Designmekka med albuerum

Bolig

Friskohus

Trafikhelle med 206 boliger

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

Konferencecenter i svævende stil

Butikscenter

HTH Køkkenforum

Køkkencenter på den gamle mose

Butik

IDEmøbler Bornholm

Enkelt og stilrent bolighus

Sport

Idræts- og Aktivitetscenter Birkerød

Den nye sportssko i Birkerød

Bolig

Marbæk Have

Luft til loftet

Butik

Metro - Cash & Carry

Det ultimative modulbyggeri

Kulturcenter

Nicolai

Sådan tegnes Nicolai

Ungdomsbolig

Rytoften

Kvalitet inden for rammen

Domicil

Sara Lee

Et levende centralrum forener fløjene

Kontorhus

Stenfiskerkajen

Lys og skygge på kajen

Bolig

Sømosen

Sydspansk stemning i Ballerup

Uddannelsescenter

Transportskolen TEC Hvidovre

Funktionaliteten er et ”must”

Bolig

Æblehaven

Æbler i mosen