Erik Bagger

:
Februar 2008

Det indre i bygningen er præget af et stort atrium, domineret af en meget bred og nær- mest skulpturel trappe, der fører op til show- room og salg på 1. sal. Stærk lysindfald er sikret med ovenlys- vinduer fra VITRAL

Der er konsekvent anvendt lameller i aluminium, der løber ned langs kropsbygningen på begge sider med solafskærmning som den funktionelle gevinst.

Bygningens krop fremstår markant og stringent med facader i sølvskær, skabt ved anvendelsen af alukasetter fra Paroc.

Identitetsfarven hos Erik Bagger A/S er bronze, en identitet der manifesterer sig i en del af interiøret i form af døre fra Sweedoor-Jutlandia, der til kerneområderne er blevet specialmalet i Pantone 286 C, bronzeret.

Førstesalens cellekontorer og publikumsfunktioner er adskilt af FG glasvægge med lydtætte døre og alukarme med dør, samt pinolophængte FG glasvægge fra DEKO loft + væg.

Det store atrium i bygningen har lofter, balkonbrystninger og stålkonstruktioner beklædt med akustikregulerende hvidmalede gipsplader, en del af de akustiske gipsplader fra Gyptone.

En stor del af bygningen er afsat til lagret, der med øget kapacitet og effektiv logistik kan danne grundlag for en vellykket distribution.

previous next

Designmekka med albuerum

Erik Bagger A/S er blevet et lyst og rummeligt domicil med plads til udfoldelse – og vokseværk

Byggefakta

Erik Bagger
Rørmosevej 2 D
3450 Allerød
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Arkitekt:
Kasper Danielsen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
GVL Entreprise A/S
Ingeniør:
Olsen & Jensen Rådgivende ingeniører A/S
Areal:
4200 kvm.
Byggesum: 
50 mio. kr.

Det er en af landets mest fremtrædende formgivere, der nu har fået skabt sig et helt nyt domicil i Allerød med mere plads til lager og administration.Erik Bagger har med virksomheden af samme navn en vision om at skabe en førende designvirksomhed med en international inspirerende produktlinje, der frembringer brugskunst af højeste kvalitet, funktion og lødig formgivning.

Erik Bagger er både adminstrerende direktør og chefdesigner i virksomheden, mens kompagnonen Frederik Oluf Brønnum er salgs- og indkøbsdirektør.

Erik Bagger er bl.a. kendt for sit design af den meget populære Grand Cru vinserie for Rosendahl A/S. Han har desuden designet glas- og porcelænsserier til Operaens Restauranter, og hans vinglasserie benyttes bl.a. i restauranten på Museum of Modern Art i New York.

Tidlig dialog

Erik Bagger A/S er i kraftig vækst - og i den kommende tid er planlagt en række introduktioner af nye designs. Nyhederne vil omfatte en varieret vifte af dekorative og højt anvendelige designs i rene, skandinaviske linjer, tilføjet internationale designelementer og stor detaljerigdom.

Den nordsjællandske designer har formået at imponere med at give genstridige materialer som stål, plast, glas og gummi et meget menneskeligt udtryk i form af fade, lysestager, funktionelle glas og vinredskaber og meget meget mere. Med hans særlige baggrund var det også helt naturligt, at han meget tidligt gik ind i en tæt dialog med Sjælsø Gruppen som projektudvikler og Kasper Danielsen Arkitekter A/S om at skabe det nye domicil.

Mere plads i rå rammer

- Udgangspunktet var behovet for at skabe meget mere plads til lager og administration og skabe en god og hjemlig atmosfære og samtidig udtrykke, at der i bygningen skal udrettes noget. Derfor har bygningen fået en industrielt udtryk i form af en lang, rektangulær bygning med et råt look, forklarer arkitekt Malin Meyer, Kasper Danielsen Arkitekter A/S.

Bygningens krop fremstår markant og stringent med facader i sølvskær, skabt ved anvendelsen af alukasetter fra Paroc. Konkret er der anvendt i alt 2.500 kvm facadelementer, lys Silver pvdf-overflade, kaldet Paroc Smooth, med glat overflade og en tykkelse på 175 mm. Udsyn og lysinfald kommer fra bygningens vinduesbånd, der er signeret Pro Tec Vinduer A/S.

Samtidig er der konsekvent anvendt lameller i aluminium, der løber ned langs kropsbygningen på begge sider. Den funktionelle gevinst er den faste solafskærmning, mens den absolutte sidegevinst er, at overfladen på bygningskroppen får tilført modernitet og dynamik i sit udtryk. Lamellerne binder huset sammen til en helhed, så huset markerer sig på afstand, og er enkelt i sit facadeudtryk. Endvidere har grundens langstrakte form givet mulighed for etablering af et parkanlæg, som adskiller hovedindgang og parkering fra varegården. Ved redaktionens slutning var færdiggørelsen af udearealerne fortsat i fuld gang – renhold og orden på byggepladsen har Renex Gruppen haft ansvaret for.

Lys atmosfære

- Som man kan se, er der lagt stor vægt på, at der er lyse lokaler indvendigt i administrationsdelen, ligesom der er meget plads at bevæge sig på, hvilket er helt bevidst, for her skal man kunne føle sig godt tilpas, siger arkitekt Christian Hellström, Kasper Danielsen Arkitekter A/S.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 5

Domicil

Blue Water Shipping

Blue Water Shipping med overblik

Kontorhus

Dong Energy

Et hus med energi

Domicil

Erik Bagger

Designmekka med albuerum

Bolig

Friskohus

Trafikhelle med 206 boliger

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

Konferencecenter i svævende stil

Butikscenter

HTH Køkkenforum

Køkkencenter på den gamle mose

Butik

IDEmøbler Bornholm

Enkelt og stilrent bolighus

Sport

Idræts- og Aktivitetscenter Birkerød

Den nye sportssko i Birkerød

Bolig

Marbæk Have

Luft til loftet

Butik

Metro - Cash & Carry

Det ultimative modulbyggeri

Kulturcenter

Nicolai

Sådan tegnes Nicolai

Ungdomsbolig

Rytoften

Kvalitet inden for rammen

Domicil

Sara Lee

Et levende centralrum forener fløjene

Kontorhus

Stenfiskerkajen

Lys og skygge på kajen

Bolig

Sømosen

Sydspansk stemning i Ballerup

Uddannelsescenter

Transportskolen TEC Hvidovre

Funktionaliteten er et ”must”

Bolig

Æblehaven

Æbler i mosen