Legoland Castle Hotel

:
juni 2019
Legoland Castle Hotel - indgang

Indgangen til eventyret og de to middelalderhoteller i bedste Lego-stil.

Legoland Castle Hotel - facade

Lego Castle Hotel – en Lego-borg i supersize.

Legoland Castle Hotel - værelse

Et af de fantastiske eventyrværelser med middelaldertema – gulvbelægningen er specialdesignede mønstre i Highline 910 special fra Egetæpper, monteret af entrepriseindehaveren MT Gulve. 

Legoland Castle Hotel - restaurant

Restauranten er udformet som en borgkælder med buede hvælvinger for at fremkalde ridder-stemning.

Legoland Castle Hotel - lysekrone

En fantastisk lysekrone møder den besøgende, når man træder ind i hotellet.

Legoland Castle Hotel - figur

Hele området er prydet med Lego-figurer, der understreger middelaldertemaet.

Legoland Castle Hotel - herretoilet

Til herretoiletterne er der anvendt Laufen Caprino urinaler med elektronisk styring.

previous next

Hotel med eventyrværelser

På Legolands nye hotel kan børn og voksne med eventyrlysten i behold udleve ridder- eller prinsessedrømmen i et farverigt og gennemført Lego-univers

Byggefakta

Legoland Castle Hotel
Åstvej 12-14
7190 Billund
Danmark

Bygherre:
Legoland ApS
Totalrådgiver:
D.A.I. Arkitekter Ingeniører A/S
Arkitekt:
D.A.I. Arkitekter Ingeniører A/S
Ingeniør:
Consel ApS
Areal:
8000 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.
Byggeperiode:
november 2017 - april 2019

Wouw. Man træder ind i eventyrland, når man åbner døren til det nye Legoland Castle Hotel i Billund en spytklat fra selveste Legoland. Man træder ind i et højt rum med den sejeste lysekrone, og ved siden af er der trapper op til gemakkerne på middelalderslottet. Her er der fyldt med eventyrlige soveværelser i tematisk stil.

Med et trylleslag er muligheden for at overnatte i Legoland blevet væsentligt forøget efter opførelsen af Legoland Castle Hotel med 142 værelser og hele 710 sengepladser, som supplerer det oprindelige Hotel Legoland med 223 værelser.

Det hele startede nemlig med Hotel Legoland, der ligger med en del af facaden ind mod selve forlystelsesparken af samme navn. Hotellet blev oprindeligt etableret i 1968 som et Esso Motor Hotel i forbindelse med at Legoland åbnede, så der var mulighed for overnatning. I 1974 blev hotellet købt af Legokoncernen og skiftede navn til Vis-a-Vis. I 1991 blev navnet Hotel Legoland, og i dag er hotellet langt mere end hotel – nemlig også et større konferencecenter med intet mindre end 25 konferencelokaler og to store auditorier. Dertil kommer et multihus på hele 1.800 kvm, der kan anvendes til meget store arrangementer.

Borge og fantasi

Det nye Castle Hotel kan således aftage en del af gæsterne til konferenceaktiviteterne, men først og fremmest er det nye byggeri ment som en ny service til familiegæsterne. Der er lagt op til sjov og fantasi i børnehøjde ved ankomsten til hotellet, som faktisk er to hoteller, der er placeret i tæt tilknytning til hinanden. Bygningerne er opført som to borge i kopi af hinanden, bortset fra at det ene hotel er forbeholdt til overnatning, mens det andet indeholder reception og restaurant.

Man kan ikke lade være med at blive revet med af stemningen, der appellerer til legebarnet og fantasien, der får en blid massage, når man træder ind af døren til eventyrverdenen. For eventyr er det – der er nemlig tale om, at de 142 værelser på hotellet er tematiserede, så man kan bo i prinsessens royale gemakker, i drageridderens seje opholdsstue eller i troldmandens magiske observatorium. Dertil kommer, at man kan indtage sine måltider i restauranten Knights’ Tavern med plads til 300 gæster. Også her er lokalerne holdt i en middelalderstil med buede vægge – samtidig med, at der er indrettet til leg for ungerne.

Området er samtidig udsmykket med passende Lego-figurer, der understreger temaet – lige fra en drage og en troldkvinde til en ridder på hest. Intet mindre end 900 af disse modeller og figurer er placeret på området, hvilket er ganske imponerende at være vidne til.

Udfordrende installation

Med hele to hotelbygninger og skrappe krav til sikkerhed ventede der en udfordrende opgave for Consel ApS i Fredericia, en rådgivende el-ingeniørvirksomhed med speciale i projektering af bygningsinstallationer. Virksomheden har projekteret alle el-installationer – lige fra ABA-anlæg til tyverisikring og adgangskontrol og varsling. Det var således en kompleks totalopgave, der omfattede al bygningsinstallation, herunder alt det brandtekniske og sikkerhedsbelysning.

Autentisk eventyr fra gulv til loft

Omhuen for det perfekte og gennemførte afspejler sig tydeligt i ønsket om at skabe den rette atmosfære med middelaldertemaet og de mønstre og figurer, der går igen i rummene. Væggene på gangene og værelserne er således blevet monteret med tapet i printet tryk, der gengiver de meget klare farver – og det samme gælder gulvene.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 3

Offentlige kontorer

Byens Hus

Samlende servicecenter i glas og tegl

Bolig

Cortex Park Vest 5 og 9

Dansende boligblokke med grønne kiler

Hospital

Dansk Gigthospital

Det lysner for gigthospitalet

Bolig

Den Grønne Fatning

Forskelligheden længe leve!

Domicil

Foss Innovation Centre II

En tvilling på Foss Allé

Bolig

Fælledkanten

Leg med tegl

Bolig

Kanalkanten og Nordkajen

Vandkant til leje

Hotel og konference

Legoland Castle Hotel

Hotel med eventyrværelser

Domicil

Mascot International

Transparent vartegn med logo-geometri

Domicil

Moe II

Udbygning med blød kube

Bolig

Morelgrenen og Mirabellegrenen

Skarpt og organisk klyngeboligbyggeri

Butik

NHG 24

I et københavnsk palazzo

Bolig

Organistens Hus og Laxness Hus

Kirken med sit tårn

Bolig

Rahbek Hus II

Opdateret klassicisme

Bolig og kontor

Riffelsyndikatet

Riffelsyndikatet blev til boliger og butik

Kulturcenter

Ungdomsøen

Renovering med patina