Morelgrenen og Mirabellegrenen

:
juli 2019
Morelgrenen og Mirabellegrenen - altangang

På forsiden af boligerne er etableret grå altangange fra PL Beton. De er anbragt i recesserne, hvor facaden er træbeklædt. Ståltrapper fører op til førstesalen.

Morelgrenen og Mirabellegrenen - murværk

De gedigne brune mursten med mørke fuger i facaden får flot modspil af den gyldne træbeklædning i recesserne.

Morelgrenen og Mirabellegrenen - terrasser

Beboerne i stueplan har stor, flisebelagt terrasse i hele lejlighedens længde, og på førstesalen er der store altaner, som hviler på en enkelt søjle.

Morelgrenen og Mirabellegrenen - facader

Boligklyngerne i Skrillinge ligger ud til store, grønne områder, og beboerne har både et fint lysindfald og godt udsyn fra vinduer, altaner og altangange.

previous next

Skarpt og organisk klyngeboligbyggeri

Boligforeningen Lillebælt har opført en ny toetagers klyngebebyggelse med lyse og venlige, fleksible boliger i en åben bebyggelses­struktur

Byggefakta

Morelgrenen og Mirabellegrenen
Morelgrenen 1-33 og Mirabellegrenen 2-32
5500 Middelfart
Danmark

Bygherre:
Boligforeningen Lillebælt
Arkitekt:
Rum A/S
Totalentreprenør:
STB Byg A/S
Ingeniør:
Drias Rådgivende Ingeniører, Spangenberg & Madsen A/S
Areal:
3770 kvm.
Byggesum: 
45 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2018 - maj 2019

Her er gode lysforhold og visuelle forbindelser til omgivelserne i den nyopførte bebyggelse, 20 flexboliger og 28 familieboliger i Skrillinge. Man har valgt en solid og smuk, klassisk tegl i mørk brun farve, store terrasser i lejlighedernes fulde længde, og på etagen ovenover er etableret store altaner, som støttes af en enkelt søjle. Fra ståltrapper har man adgang op til grå beton-altangange, som er lagt ind i de lærketræsbelagte recesser.

Levende facader

Variationen i boligtyperne appellerer til både børnefamilier, unge og ældre og spænder fra et-til fireværelses lyse og venlige lejligheder i et miks inden for hvert af de fire klyngehuse i byggeriet. Klyngerne danner en slangeform og kobler sig elegant på områdets eksisterende bebyggelse, og der er skåret åbninger ud mellem bygningerne, så der opstår mest muligt lys og frirum. Måden, som klyngerne er struktureret på i forhold til hinanden og omgivelserne, giver optimale lysforhold til alle boligerne og god forbindelse til såvel grønne arealer som nabobebyggelser. Beliggenheden giver rig mulighed for at gå ture i et flere tønder land stort og grønt, rekreativt område, hvor der også forefindes legeplads samt fitness- og petanquebane. Bebyggelsen og det store grønne gårdrum fremstår åbent, let, lyst, og imødekommende.

Facaderne står skarpt med smukke variationer og detaljer, solide, klassiske, brune mursten med mørk fuge, tagpap med trekantliste og markante træbeklædninger, som tilføjer varme og liv til teglen, lyse, åbne altaner og terrasser samt grå beton-altangange. Der er lagt fliser langs hele havesiden, hvor terrasserne er i stueplanet. Altanerne på førstesalen er i galvaniseret stål med træplankegulv og går ret langt ud fra facaden, hvor altanen yderst hviler på en enkelt søjle. Vinduer og døre er store og er med til at skabe de dejligt lyse boliger. Til hver lejlighed er anbragt et lille træskur, som spiller sammen med facadens træbeklædning i recesserne. Herudover forefindes p-pladser og fælles, overdækkede cykelskure til bebyggelsens beboere.

Både skarpt og organisk look

Projektleder Kristian Rønne fra STB Byg A/S beskriver byggeriet som stilfuldt og elegant, på én gang skarpt og organisk i udtrykket, med en ren og solid murstenstype, altaner, altangange og tagpap med trekantlister uden udhæng, sådan at boligerne kommer til at stå skarpt og markant i trækkene. Lærketræsbeklædningen i recesserne og på skurene ude foran giver et enkelt, lunt, organisk og naturligt look. STB Byg har tilstræbt at bruge lokale underentreprenører, og samarbejdet med dem er forløbet glimrende, fremhæver Kristian Rønne.

Byggeriet er afleveret af to omgange, og sidste etape, på Morelgrenen, var klar til indflytning i maj måned. Første etape, på Mirabellagrenen, var klar til indflytning i marts. De grønne udearealer er ved at tage form. Her vil beboerne kunne nyde det store grønne og træbeplantede gårdrum, der omfavnes let af de fire klyngehuse.

Altangange i grå beton

PL Beton har til byggeriet leveret de grå beton-altangange, som er bygget ind i recesserne i murværket på klyngehusene.

– Her er tale om standard-altangange, som står flot frem på en baggrund af lærketræsbeklædning, og man kommer op på altangangene via ståltrapper fra terræn og op til førstesalen, fortæller John Holm fra PL Beton, og fortsætter:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 3

Offentlige kontorer

Byens Hus

Samlende servicecenter i glas og tegl

Bolig

Cortex Park Vest 5 og 9

Dansende boligblokke med grønne kiler

Hospital

Dansk Gigthospital

Det lysner for gigthospitalet

Bolig

Den Grønne Fatning

Forskelligheden længe leve!

Domicil

Foss Innovation Centre II

En tvilling på Foss Allé

Bolig

Fælledkanten

Leg med tegl

Bolig

Kanalkanten og Nordkajen

Vandkant til leje

Hotel og konference

Legoland Castle Hotel

Hotel med eventyrværelser

Domicil

Mascot International

Transparent vartegn med logo-geometri

Domicil

Moe II

Udbygning med blød kube

Bolig

Morelgrenen og Mirabellegrenen

Skarpt og organisk klyngeboligbyggeri

Butik

NHG 24

I et københavnsk palazzo

Bolig

Organistens Hus og Laxness Hus

Kirken med sit tårn

Bolig

Rahbek Hus II

Opdateret klassicisme

Bolig og kontor

Riffelsyndikatet

Riffelsyndikatet blev til boliger og butik

Kulturcenter

Ungdomsøen

Renovering med patina