Alsik Hotel

:
juni 2019
Alsik Hotel - restaurant

Blandt andre gulvbelægninger finder man dette plankegulv med ekstra brede formater, der giver et eksklusivt udtryk. Miko Gulve A/S har stået for denne del af entreprisen.

Alsik Hotel - foyer

Der er flotte og uforglemmelige oplevelser rundt om på Alsik Hotel. Sådan en kan man få her ved trappen ned til foyeren, hvor både belysning og glaspartier har den populære wauw-effekt!

Alsik Hotel - brandvæg

Brandsektionering er et vigtigt emne i offentlige områder. Når bygningen samtidig er et højhus, får emnet optimal aktualitet. Brandsektionering fra Hörmann Danmark A/S er indbygget i væggen.

Alsik Hotel - tæppe

Miko Gulve A/S står bag en række gulvløsninger til Alsik Hotel. Her er det den tekstile belægning Highline Loop med indlagt ”alsikfigur” og i naturfarver fra Egetæpper A/S.

Alsik Hotel - solterrasse

Til Alsik Nordic Spa – det største i Danmark – hører også solterrasser, anlagt på taget af højhusets tilknyttede bygninger, som giver plads for både begrønning (sedum) og rekreative arealer.

Alsik Hotel - svømmebassin

Spa- og swimmingpoolområdet er centralt for markedsføringen af Alsik Hotel. Det er designet af Henning Larsen Architects og byder bl.a. på naturstensfliser fra Celco Fliseentreprise A/S.

Alsik Hotel - lyddæmpning

Det akustiske miljø har været i centrum i hotelprojektet. Derfor er der anvendt lyddæmpende vægge og opsat loftsafsnit med akustikmoduler fra Saint Gobain Ecophon A/S.

Alsik Hotel - glasvæg

Glasvægge er i udstrakt anvendelse i konferencecentret, hvor åbenhed er værdsat, men sådan at diskrete forhandlinger lader sig føre bag væggen. Væggene er fra Triplan International A/S.

Alsik Hotel - lobby

Lobbyen er lys og rummelig og byder gæsterne velkommen på naturstensgulve i en flisebelægning fra Celco Fliseentreprise. Indretningen er forestået af arkitekten Rolf Bachhuber.

Alsik Hotel - aluprofiler

A. Enggaard udførte facaderne på bærende stål. Mest markant er de vertikalt stillede og perforerede aluprofiler, der står som karakteristiske lameller med både dybde og bevægelse.

Alsik Hotel - facade

Alsik Hotel er disponeret som et kompleks til konference, spa og helse og hotel. Arkitekturprojektet er udført af Henning Larsen Architects A/S og realiseret af A. Enggaard A/S.

previous next

Hotel Evergreen

Evige glæder er i overskrifterne på Alsik Hotel i Sønderborg, der både byder på formidabel udsigt, bæredygtig filosofi og generøs gastronomi

Byggefakta

Alsik Hotel
Nørre Havnegade 21-25
6400 Sønderborg
Danmark

Bygherre:
Bitten og Mads Clausens Fond
Bygherrerådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
Henning Larsen Architects A/S
Totalentreprenør:
A. Enggaard A/S
Ingeniør:
Sweco Danmark A/S
Andre aktører:
SLA arkitekter A/S, Bad Element ApS
Areal:
24800 kvm.
Byggesum: 
645 mio. kr.
Byggeperiode:
november 2015 - marts 2019

De store glæder har en lang holdbarhedsdato: skønhed, velsmag, tryghed. Dem kan man opnå ad mange veje, og i Sønderborg har holdet bag byens nye stolthed, Alsik Hotel, betrådt dem med et rigtig fermt resultat.

Hotellet, som også er et spa- og konferencecenter, indgår som en del af den masterplan, som stjernearkitekten Frank Gehry tilbage i 2008 forfattede og markerer et hovedsynspunkt i planen: At byen skal åbne sig mod vandet, og at højhuse med de medfølgende markante nedslagspunkter bør være en del af havnefronten. Det er ikke blevet til så mange af dem endnu, men et står nu færdigt: Alsik Hotel som med 19 etager knejser over ikke bare havnen, men hele byen. Med sin højde og drøjde, tillagt den markante, foldede facade, har hotelbygningen potentialet til at blive et kommende vartegn for Sønderborg.

Formatet af dette særligt udvalgte projekt fremgik tidligt:

– Vi er stolte over at være med til at bygge dette hus. Alsik kommer til at sætte Sønderborg i spotlyset på de internationale scener. Store byer i hele Europa vil kigge på det her hus med misundelse. Det er fuldstændigt fantastisk, sagde således direktør Asger Enggaard, da kransen blev sat for hotellet til rejsegildet. Som en jysk virksomhed har vi da også spurgt os selv, om det har været for stor en opgave at kaste sig ud i. Og ja, det er ubetinget vores største enkeltprojekt, erkendte Asger Enggaard, men tilføjede:
 – Vi har på intet tidspunkt følt os utrygge, men i stedet følt, at alle trak med i samme retning for at få det bedst mulige resultat.

Det er nu det, som i dag står på Nørre Havnegades tre matrikler 21-25 i forskudte etageplan, med tagterrasser, en af landets største swimmingpools, flere restauranter og et åndeløst panorama fra 70 m højde over det frodige Sønderjylland, så man herfra rigtig kan ærgre sig over, at vi aldrig fik Danmark til Ejderen.

Stærkt hold

Det arkitektoniske design har fra første færd været overladt til Henning Larsens Architects A/S med Sweco Danmark A/S som ingeniørrådgivere, overvåget af Rambøll Danmark i rollen som rådgiver for bygherren. Det kan man uden overdrivelse kalde et stærkt hold med god erfaring, også med byggeri i højden fra flere adresser end netop dem med et dansk postnummer. Statikken er løst med beton- og stålkonstruktioner med f.eks. et større udvalg af kompositbjælker (Peikko Danmark), der netop har den egenskab, at de uden at give køb på styrken reducerer vægten og dermed er velegnede til højhuse.

– Sønderborg er en by i udvikling og under forandring. Arkitekten Frank Gehrys masterplan for Nordhavnens byudvikling viser en ambitiøs retning for byens fremtid. En moderne bydel af stablede og forskudte bygningsvolumener. Et udtryk, der introducerer en ny bygningsskala, men også indpasser sig i den omkringliggende by. De visioner har været grundlæggende for arbejdet med byggeriets design, har direktør Louis Becker fra Henning Larsen Architects sagt i en tale om Alsik-projektet.

Forbandt

På trods af sit himmelstræb forholder byggeriet sig respektfuldt til det historiske bybillede i Sønderborg.

– Facaden er inspireret af farvespillet og det homogene mønster i byens karakteristiske murværk, forklarer Henning Larsen Architects. Ganske vist består facaden af aluminiumspaneler og glas, men mønster og struktur er en moderne fortolkning af et murværksforbandt, der væver sig op ad bygningen, lyder det i arkitektur-programmet.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 3

Offentlige kontorer

Byens Hus

Samlende servicecenter i glas og tegl

Bolig

Cortex Park Vest 5 og 9

Dansende boligblokke med grønne kiler

Hospital

Dansk Gigthospital

Det lysner for gigthospitalet

Bolig

Den Grønne Fatning

Forskelligheden længe leve!

Domicil

Foss Innovation Centre II

En tvilling på Foss Allé

Bolig

Fælledkanten

Leg med tegl

Bolig

Kanalkanten og Nordkajen

Vandkant til leje

Hotel og konference

Legoland Castle Hotel

Hotel med eventyrværelser

Domicil

Mascot International

Transparent vartegn med logo-geometri

Domicil

Moe II

Udbygning med blød kube

Bolig

Morelgrenen og Mirabellegrenen

Skarpt og organisk klyngeboligbyggeri

Butik

NHG 24

I et københavnsk palazzo

Bolig

Organistens Hus og Laxness Hus

Kirken med sit tårn

Bolig

Rahbek Hus II

Opdateret klassicisme

Bolig og kontor

Riffelsyndikatet

Riffelsyndikatet blev til boliger og butik

Kulturcenter

Ungdomsøen

Renovering med patina