Kanalkanten og Nordkajen

:
juni 2019
Kanalkanten og Nordkajen - opgang

Til betonkomponenterne hører også opgangenes trapper, som er af lys terrazzo på basis af norsk calcit. Producenten er PL Beton A/S, Rønne, en hyppig gæst på Hovedstadens byggepladser.

Kanalkanten og Nordkajen - gårdareal

Ejendommene er opført som karréer på bærende beton med et fuldt elementsortiment fra Contiga Tinglev A/S: huldæk, søjler, bjælker og vægge.

Kanalkanten og Nordkajen - facade

Ejendommene Nordkajen og Kanalkanten er navngivet uden tvivl om adressens nærhed til vandet. Projekterne er af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og V8 Construction har haft totalentreprisen.

previous next

Vandkant til leje

Teglholmen i Københavns sydlige kant er i markant udvikling. To nye ejendomme tilbyder 238 lejeboliger med direkte adgang til kanalliv og havnebus

Byggefakta

Kanalkanten og Nordkajen
Dieselvej og Cylindervej
2450 København S
Danmark

Bygherre:
PenSam
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
V8 Construction A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS, Contiga Tinglev A/S
Areal:
21500 kvm.
Byggesum: 
285 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2017 - maj 2019

I dag kan det synes mærkværdigt, at byggeriet herhjemme for kun tre årtier siden vendte ryggen til at bo ved vandet. Havnene var jo hårdt belastede arbejdspladser og lidet bevendt til rekreation. Hvem ville dog bo der?

Når vi derfor i dag ser på vore havnebyer – små som store – er det et forbløffende syn, vi mødes af: boligkarreer – og også erhvervshuse – skulder ved skulder, vendt mod havet med de største glaspartier. Hvad kan være smukkere end vand? Og hvor intet vand måtte være, graves kanaler, så endnu flere kan opleve den skattede udsigt til bølgerne.

Sådan er det også med to nye boligprojekter i Hovedstaden, nærmere betegnet på Teglholmen, der for hundrede år siden var hjemsted for en omfattende teglproduktion til byudvidelsen Vesterbro. Nu er her et fredeligt og havblåt kanalmiljø, broforbundet med andre boligkvarterer i det sydlige København. Den stemning er perfekt til boliger, så her finder man to spritnye ejendomme med de maritime navne Kanalkanten og Nordkajen, henholdsvis 119 og 127 lejeboliger, alle i den samme totalentreprise fra V8 Construction A/S. Boligstørrelserne adresserer et stort marked med en markant efterspørgsel: fra omkring 60 kvm til ca. 100 kvm.

De to projekter er hermed endnu et par perler til snoren, som efterhånden er temmelig lang for den flittige entreprenørvirksomhed med en heftig aktivitet i Hovedstaden. V8 Construction er deltager i stort set alle udviklingsområderne fra Gyngemosen til Ørestad, Irma Byen og Bella Kvarter samt altså også Teglholmen. Netop her står V8 Construction bag realiseringen af flere projekter med et renommé som både professionel kompetent og præcis i sine afleveringer.

Det er noget, der bliver sat pris på.

Murværks-skift

Kanalkanten og Nordkajen har store lighedspunkter i plandisponeringen og er projekteret i et samlet forløb af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S. Begge er karréer med et indre grønt og rekreativt gårdrum til familierne; begge er disponeret med vertikale skift i skalmurens sten og med vekslende etagehøjder. Det er virkemidler, der visuelt skaber et indtryk af variation og dynamik som i en rækkehus-typologi. Til sammen opstår her – på den yderste kaj – en attraktiv ny bydel med mulighed for en kvalitetsbolig i Hovedstaden uden at skulle investere en formue.

Lejeboligen er et koncept med stigende popularitet; det har en indbygget fleksibilitet og forandringsparathed, der tiltaler især et yngre publikum, som også ønsker at undgå ansvaret for den vedligeholdelse og driftsoptimering, der følger med ejerboligen.
Begge ejendomme er projekteret med bærende betonkonstruktioner som statik, dybt funderet i det kystnære havneområde.

Betonleverance

Det er Contiga Tinglev A/S, der har stået for den omfattende leverance af samtlige betonkomponenter, der omfattede hele programmet af søjler og bjælker, bagmure til facaderne og skillevægge i og mellem boligerne samt huldæk til etageadskillelser. Der er i begge ejendomme tale om enkle samlesæt af betonelementer, som medvirkede til en hurtig montage og en forkortet byggetid på 24 måneder.

Contiga råder i dag over mere end 35.000 kvm produktionshaller, hvilket giver Contiga Nordens største samlede produktionskapacitet, samlet på en enkelt fabrik. Producenten er i stadig vækst med 470 medarbejdere i Danmark, men er i dag ejet af Heidelberg Cement Group AG, som har været delejer af Contiga A/S siden 2016.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 3

Offentlige kontorer

Byens Hus

Samlende servicecenter i glas og tegl

Bolig

Cortex Park Vest 5 og 9

Dansende boligblokke med grønne kiler

Hospital

Dansk Gigthospital

Det lysner for gigthospitalet

Bolig

Den Grønne Fatning

Forskelligheden længe leve!

Domicil

Foss Innovation Centre II

En tvilling på Foss Allé

Bolig

Fælledkanten

Leg med tegl

Bolig

Kanalkanten og Nordkajen

Vandkant til leje

Hotel og konference

Legoland Castle Hotel

Hotel med eventyrværelser

Domicil

Mascot International

Transparent vartegn med logo-geometri

Domicil

Moe II

Udbygning med blød kube

Bolig

Morelgrenen og Mirabellegrenen

Skarpt og organisk klyngeboligbyggeri

Butik

NHG 24

I et københavnsk palazzo

Bolig

Organistens Hus og Laxness Hus

Kirken med sit tårn

Bolig

Rahbek Hus II

Opdateret klassicisme

Bolig og kontor

Riffelsyndikatet

Riffelsyndikatet blev til boliger og butik

Kulturcenter

Ungdomsøen

Renovering med patina