House of Innovation

:
april 2016
House of Innovation - Novo Nordisk Park

Seneste medlem af familien Novo Nordisk Park i Måløv kan minde om en arkitektonisk klon af de øvrige medlemmer. Dog med væsentlige opgraderinger både ude og inde

House of Innovation - Facade

Den oprindelige masterplan for Novo Nordisk Park er blevet kigget efter i sømmene og justeret undervejs i forhold til House of Innovation.

House of Innovation - Udeareal

Den u-formede bygning House of Innovation er seneste medlem af Novo-familien i Måløv.

House of Innovation - Loungemiljø

Kun få steder er der trådt ved siden af den hvid-grå farveskala, som her i Novo Nordisk-blå i et lille loungemiljø i ledelsesafdelingen.

House of Innovation - Kontorer og mødelokaler

I ledelsesgruppen har man differentieret kontorer og mødelokaler ved hjælp af et 14 mm-parket, Eg Classic Nordic-gulv med hvid overflade fra F. Junckers Industrier A/S

House of Innovation - Laboratorier

De to fløje er i tre etager og er indrettet med laboratorier og kontorpladser. Under gulvbelægningerne i House of Innovation har Saint-Gobain Weber A/S leveret afretningslag, Floor4360.

House of Innovation - Auditorium

Auditoriet er kommet til undervejs i processen. Sika Danmark A/S har leveret et ComfortFloor til auditoriet.

House of Innovation - Udsigt

Medarbejderne har god udsigt fra de forskellige kontorer i bygningen.

House of Innovation - Laboratoriegange

Georg Berg A/S har sat 60.000 kvm gipsvægge op, ikke mindst pga. de mange hjørner og nicher i de lange laboratoriegange.

previous next

Detaljernes dronning

Seneste medlem af familien Novo Nordisk Park i Måløv kan minde om en arkitektonisk klon af de øvrige medlemmer. Dog med væsentlige opgraderinger både ude og inde

Byggefakta

House of Innovation
Novo Nordisk Park 1
2760 Måløv
Danmark

Bygherre:
Novo Nordisk A/S
Totalrådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
RH Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Per Aarsleff A/S, Wicotec A/S
Andre aktører:
GHB Landskabsarkitekter a/s, Rambøll Danmark A/S
Areal:
16700 kvm.
Byggesum: 
775 mio. kr.
Byggeperiode:
november 2014 - Februar 2016

Den røde løber er klar foran bygning HI – den seneste bygning i Novo Nordisk Park i Måløv. Byg­ning­en hedder også House of Innovation og ligger i forlængelse af størstedelen af de øvrige bygninger i det kuperede terræn. Til dels en klon af resten af familien og til dels ikke.

House of Innovation er en gigantisk u-formet bygning på 16.700 kvm med to laboratoriefløje og en mellembygning med administration og fællesfaciliteter i tre etager. Mod nord fremstår bygningen som fire etager på grund af det fald­ende terræn. Netop terrænet har givet muligheder for et tvist, som betyder, at der under hovedindgangen er lavet et stort gårdrum belagt med rustikke Siena-teglklinker. Gårdrummets lune indre adskiller sig markant fra bygningens kølige krop og danner associationer til en rød løber foran bygningen, der er en dronning værdig. Her sker ganske enkelt noget nyt i forhold til de ældre bygninger i området.

Man går langs de to fløje for at komme til hovedindgangen på midten – altså i mellembygningen, mens den “røde løber” er med trin ned til gårdrummet, som kantinen støder op til. Herfra er der direkte udgang til det sydvendte og beskyttede gårdrum.

Kølig og klassisk

Selve bygningens facade er i pudset tegl i samme kølige, klassiske grå nuance som hovedparten af de øvrige Novo Nordisk-bygninger i parken i Måløv og med identiske vinduespartier med udvendig elektronisk solafskærmning. Dog er mellembygningen – bygning H6 – med glasfacade, der trækker lyset hele vejen igennem bygningen og giver den tunge bygning noget lethed og elegance.

Som resten af Novo Nordisk-parken har alle bygningsled en kort betegnelse med et bogstav og et tal. Venstre fløj er I5, højre er H5, mellembygningen er H6, og det store auditorie, der er koblet på mellembygningen mod nord, er bygning H7. Det store fald i terrænet har netop givet mulighed for at udvide House of Innovation med en kælderetage, der fra nordsiden ikke er mere kælder end, at dagslyset bliver trukket ind og giver udsigt til det markante morænelandskab.

Udvidet undervejs

Allerede når man træder ind af hovedindgangen i terrænniveau, giver de første detaljer sig til kende. For første gang i Novo Nordisk-sammenhæng har man valgt en gulvklinke på gulvet. En fransk, lys, kvadratisk kalksandsten, Montpellier. Undervejs i projektet er der løbende blevet opgraderet, dog stadig i god takt og tone med den kliniske Novo Nordisk-stil, hvor hvidt er dominerende og signalerer renhed og sterilitet – et klassisk medical-udtryk. Samtidig er der også blevet ændret en del i selve byggeperioden.

– Så snart projektforslaget lå klar, så gik entreprenørerne i jorden dagen efter – samtidig med at vi projekterede færdigt. Og så er der klart, at der vil ske ændring­er og justeringer undervejs. Det stiller nogle krav til os, men det kan godt lade sig gøre. Heldigvis har mange af os været på Novo Nordisk-projekter før, så vi kender turen. Vi ved, der kommer mange ændringer. Og ja, det kan både være stressende og hårdt, men når vi først er i gang og sikrer en stram styring på det hele, så kan det godt lade sig gøre. Men også kun, fordi vi tidligt i fasen har et tæt samarbejde med entreprenørerne, fortæller Christian Knudsen, projektleder hos Rambøll Danmark A/S, der har været totalrådgiver på projektet.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 2

Bolig

AAB, afd.50

Almene boliger – nu med isolering og skærmtegl

Bolig

Aars C

Modernistisk kæmpe i Aars

Plejecenter og genoptræning

Akaciegården

Ældrepleje med både varme og effektivitet

Boliger

Brunevang

Nænsom renovering af almene boliger

Uddannelsescenter

DTU Campus Service

DTU’s nye legeplads

Plejecenter og genoptræning

Egeparken

Nostalgi og hjemlig hygge

Bolig

Hedelundparken afd.4

Hedelundparken i frisk facelift

Forskningscenter

House of Innovation

Detaljernes dronning

Bolig

Nordtårnet

Livet fra oven

Skole

Sophieskolen

Altid tæt på fællesområdet

Uddannelsescenter

SOPU

Det hvide snit

Bolig

Tårnbyparken

Altanliv, version 2

Bolig

Teglhuset

Hybel og hav

Uddannelsescenter

Tietgen Handelsgymnasium

Colosseum med en svævende himmel