Egeparken

:
april 2016
Egeparken - Facade

Det nye plejecenter i Ølstykke er bygget sammen med rådhuset og sundhedscentret. Der er brugt samme facadebeklædning, som er monteret af Georg Berg A/S.

Egeparken - Badekabiner

Bad Element ApS har leveret de fuldt færdige præfabrikerede badekabiner til byggeriet.

previous next

Nostalgi og hjemlig hygge

72 nye plejeboliger i Ølstykke er blevet smeltet sammen med sundhedshuset og rådhuset

Byggefakta

Egeparken
Rådhusstrædet 4
3650 Ølstykke
Danmark

Bygherre:
Egedal Kommune, Ølstykke Almennyttige Boligselskab
Totalrådgiver:
Mangor & Nagel A/S
Arkitekt:
Mangor & Nagel A/S
Ingeniør:
Orbicon A/S
Areal:
10200 kvm.
Byggesum: 
135 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2014 - Februar 2016

Egeparken med 72 plejeboliger er tredje ben i et større bygningsanlæg, hvor bycenter og byudvikling omkring Egedal Station blomstrer. Her ligger i forvejen det lidt over et år gamle rådhus og sundhedscenter. Både sundhedscenter, rådhus og Egeparken er klædt i samme overtøj – dvs. integreret i facaden til et ensartet look. Også Egeparken er blevet beklædt med blågrå naturskifer med samme montagesystem. Systemet er udført i rustfrit stål og aluminium, og består af vinkler, der monteres med en særlig kuldebrosafbrydelse på betonen. Først er der monteret isoleringsbatts i et lag, og afsluttende er der monteret lodrette og vandrette lange aluprofiler. Til sidste er skiferpladerne hængt op og fastgjort med en speciel krog.

Byggearbejdet er udført i storentrepriser af Georg Berg A/S og C.C. Brun Entreprise A/S samt GK Danmark A/S.

– Det har været en fantastisk spændende opgave at deltage i og ikke mindst en spændende udfordring at arbejde sammen med to andre storentreprenører. Der har været meget logistik omkring det, men vi er stolte over at have været med og at have deltaget med en kombination af styring og egenproduktion, fortæller afdelingschef Anders Nielsen fra Georg Berg A/S.

Mandskabet fra Georg Berg A/S har stået for udvendig isolering og montering af skiferfacade, montering af døre og vinduer og tagdækentreprise. Derudover den indvendige aptering med montering af vægge og døre, trægulve, køkkener, malerarbejde og sat nedhængte lofter op.

Som bæredygtigt tiltag er der placeret solfangere på taget. Byggeriet er udført i lavenergiklasse 2020.

Nutid og fortid under samme tag

Egeparken omfatter som sagt 72 nye plejeboliger samt midlertidige rehabiliteringsboliger og af­lastningsboliger. Plejecentret lig­ger som en karré oven på en parkeringsetage, og beboerne har i gård­rummet adgang til en sanse­have i førstesalshøjde. Pleje­boligerne er med eget køkken og altan, og derudover indeholder centret diverse fælles opholdsarealer og servicefunktioner. Der er direkte adgang fra plejecentret til sundhedscentret. I de fælles opholdsarealer har man skabt nostalgi og hjemlig hygge ved hjælp af malerier, bogkasser med “museumsgenstande” som kaffemølle og drejeskivetelefon. Alt sammen noget, der bringer nostalgi og hjemlig hygge ind i centret.

Robottoiletter

Plejeboligerne er med to værelser, der adskilles af en skydedør. I forlængelse af soveværelset er et stort badeværelse, hvor døren kan åbnes helt op. Bad Element ApS har leveret de fuldt færdige præfabrikerede badekabiner til byggeriet. Her er der lagt vægt på, at badeværelserne skal være hjemlige med så lidt institutionspræg som muligt. Derfor er der anvendt storformatfliser på vægge i et design til almindelig lejlighedsbyggeri og 10 × 10 cm-fliser på gulv. Ligesom der også er trægulve i resten af boligerne.

Indretningen på badeværelset er med bordplader med god aflægningsplads og stadig hæve-sænke­bare. Der er god skabsplads og et stort spejl. Toiletterne er udstyrede med bidetsæder til skyl og tørring.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 2

Bolig

AAB, afd.50

Almene boliger – nu med isolering og skærmtegl

Bolig

Aars C

Modernistisk kæmpe i Aars

Plejecenter og genoptræning

Akaciegården

Ældrepleje med både varme og effektivitet

Boliger

Brunevang

Nænsom renovering af almene boliger

Uddannelsescenter

DTU Campus Service

DTU’s nye legeplads

Plejecenter og genoptræning

Egeparken

Nostalgi og hjemlig hygge

Bolig

Hedelundparken afd.4

Hedelundparken i frisk facelift

Forskningscenter

House of Innovation

Detaljernes dronning

Bolig

Nordtårnet

Livet fra oven

Skole

Sophieskolen

Altid tæt på fællesområdet

Uddannelsescenter

SOPU

Det hvide snit

Bolig

Tårnbyparken

Altanliv, version 2

Bolig

Teglhuset

Hybel og hav

Uddannelsescenter

Tietgen Handelsgymnasium

Colosseum med en svævende himmel