Sophieskolen

:
maj 2016
Sophieskolen - Udefra

Efter påskeferien kunne Sophieskolen i Nykøbing Falster tage imod de første elever. Den nye skole er indrettet, så den kan imødekomme fremtidens krav og forventninger til folkeskolen.

Sophieskolen - Ankomsthal

En lys og indbydende ankomsthal er elevernes første møde med Sophieskolen. Herfra ledes de ubesværet videre til skolens forskellige afdelinger.

previous next

Altid tæt på fællesområdet

Sophieskolen i Nykøbing Falster er indrettet, så den opfylder de krav og forventninger, der er indeholdt i den nye folkeskolelov

Byggefakta

Sophieskolen
Poul Martin Møllersvej
4800 Nykøbing Falster
Danmark

Bygherre:
Guldborgsund Kommune
Arkitekt:
Creo Arkitekter A/S, TNT Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
BKØ I/S
Ingeniør:
OBH Rådg. Ingeniører A/S
Andre aktører:
Møller & Grønborg
Areal:
9400 kvm.
Byggesum: 
135 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2014 - marts 2016

Med den nye folkeskolereform bliver der i fremtiden stillet nye krav til den danske folkeskole. Ikke kun til indholdet i undervisningen, men også til rammerne for undervisningen, selve skolebygningen.

Det har man taget den fulde konsekvens af i Guldborgsund Kommune med beslutningen om at oprette den nye skole, Sophieskolen, der fuldt og helt er indrettet til at være den perfekte ramme om de krav og forventninger, der stilles til folkeskolen.

Byggeriet af skolen blev påbegyndt i sommeren 2014, og kort efter påskeferien i 2016 kunne de første elever rykke indenfor i de nye og meget indbydende rammer. Et byggeri på 9.400 kvm. til den nette sum af 135 mio. kr.

Et tæt samarbejde

Udviklingen og byggeriet af den nye skole er sket i et tæt samarbejde mellem bygherre, totalentreprenør samt arkitekterne, i et såkaldt partnering.

– Hele arbejdet med Sophieskolen er sket i et åbent og loyalt samarbejde mellem parterne, fortæller arkitekt Poul Janum, Creo Arkitekter A/S.

– Det blev den lokale virksomhed BKØ I/S fra Nørre Alslev, der efter en licitation fik opgaven som totalentreprenør. Det var en stor glæde for bygherren, Guldborgsund Kommune, at det blev en lokal Falster-virksomhed, der fik denne opgave.

Udarbejdelsen af hele projektet blev udviklet i fællesskab af de to arkitektfirmaer Creo Arkitekter A/S fra Odense og TNT Arkitekter A/S fra Valby.

– Det enestående ved hele projektet har ganske enkelt været, at det færdige resultat er blevet præcis som planlagt fra begyndelsen. Der har ikke været afvigelser, hverken i arkitekternes planer eller i økonomien, fortæller Poul Janum.

Midt i Campus

Byggeriet af Sophieskolen er et led i Guldborgsund Kommunes ambitioner om at etablere et aktivt og varieret Campus-område i Nykøbing Falster. I erkendelse af, at Falster er et såkaldt udkantsområde, er det byrådets ambition at skabe nogle uddannelsesmuligheder i området, så det bliver attraktivt for kommunes unge at blive i lokalområdet længst muligt.

Sophieskolen er placeret centralt i Campusområdet, lige ved Campus Torvet og tæt på idræts­faciliteter og grønne områder.

Der er tale om en tresporet skole fra 0. til 9. klasse, samt et 10. klassecenter, samlet i en stor enhed. Men en skole, hvor man har afskaffet den traditionelle opdeling af undervisningslokaler.

– Skolens hjerte er repræsenteret ved skolens fællesfunktioner som ankomsthal, multisal, mediatek og kantine, oplyser arkitekt Nan Bröchner, TNT Arkitekter A/S.

– De øvrige funktioner fremstår som selvstændige bygning­er for indskoling, udskoling, faglokaler, 10. klassecenter samt administration. På den måde får vi “skolen i skolen”, og de enkelte enheder fremstår som overskue­lige størrelser, hvor elever og personale har let ved at skabe et tilhørsforhold til hjemområdet, hvorfra man kan bevæge sig ud i skolens større fællesskaber.

Der er en interessant detalje i måden, skolen er indrettet og bygget op.

– Der er de samme afstande til fællesområderne, uanset hvor man er på skolen, alt er inden for rækkevidde, uanset hvor man befinder sig, fortæller Poul Janum.

Den nye skole er indrettet til aktivitet og bevægelse både indenfor som udenfor. Udearealerne er indrettet med forskellige haver, der indbyder til forskellige aktiviteter, undervisning og afslapning.

Sophieskolen er i høj grad en skole, der er indrettet til at tage livtag med de krav, forventninger og udfordringer, der stilles i fremtid­ens uddannelsessystem.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 2

Bolig

AAB, afd.50

Almene boliger – nu med isolering og skærmtegl

Bolig

Aars C

Modernistisk kæmpe i Aars

Plejecenter og genoptræning

Akaciegården

Ældrepleje med både varme og effektivitet

Boliger

Brunevang

Nænsom renovering af almene boliger

Uddannelsescenter

DTU Campus Service

DTU’s nye legeplads

Plejecenter og genoptræning

Egeparken

Nostalgi og hjemlig hygge

Bolig

Hedelundparken afd.4

Hedelundparken i frisk facelift

Forskningscenter

House of Innovation

Detaljernes dronning

Bolig

Nordtårnet

Livet fra oven

Skole

Sophieskolen

Altid tæt på fællesområdet

Uddannelsescenter

SOPU

Det hvide snit

Bolig

Tårnbyparken

Altanliv, version 2

Bolig

Teglhuset

Hybel og hav

Uddannelsescenter

Tietgen Handelsgymnasium

Colosseum med en svævende himmel