DTU Campus Service

:
maj 2016
DTU Campus Service - Kontor- og testhus

DTU CAS i Lyngby er både et kontorhus og et testhus.

Glasfacaden er en blanding af både lodrette og vandrette profiler.

DTU Campus Service - Trapper

Centralt i bygningen er et rødt “møbel”, der giver adgang til både mellemniveau og 1. sal.

DTU Campus Service - Vægge

Langs facaden er der indrettet mødelokaler med sænkede gipsvægge og FG-vægge, leveret og monteret af Deko Loft + Væg P/S.

DTU Campus Service - Gulve

Den dobbelthøje stueetage er med industrigulv lagt af Lodbyg Entreprise A/S. Gulvet er efterfølgende overfladebehandlet.

previous next

DTU’s nye legeplads

DTU Campus Service udvider med et råt og fleksibelt kontormiljø, der også skal bruges som et testhus

Byggefakta

DTU Campus Service
Energivej
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

Bygherre:
DTU
Bygherrerådgiver:
Munksgaard plus Andersen Bygherrerådgivning A/S
Totalrådgiver:
HHM A/S
Arkitekt:
Friis & Moltke A/S
Ingeniør:
OBH Rådg. Ingeniører A/S
Andre aktører:
Signal arkitekter ApS
Areal:
2000 kvm.
Byggesum: 
43 mio. kr.
Byggeperiode:
Februar 2015 - marts 2016

Minecraft. Dette forunderlige og konstant foranderlige computerspil, som vækker begejstring hos hovedsageligt drenge og unge mænd verden over. Her rives der bygninger ned og bygges op igen i timevis med virtuelle klodser, mens spillerne skyper eller face­timer med hinanden. Virkelighedens mini-minecraft ligger i Lyngby, nærmere betegnet hos DTU Campus Service i Kgs. Lyngby. Her har man sløjfet parkeringspladser og et stykke vej for at give plads til en ny bygning blandt de andre. Bygning 409 – DTU CAS. En bygning, hvor facade og indre er lige så kontrastrig som et par sikkerhedssko, der flirter med et par stiletter.

Bygningen er tegnet af Friis & Moltke A/S. Projektets hovedidé arbejder med at skabe en dynamisk bygning i et klart defineret arkitektonisk udtryk, som både står i kontrast til og i samspil med omgivelserne. Her er skabt et hus – et mini-minecraft, hvor man fortsat vil kunne bygge op og rive ned. Huset er nemlig også et testhus – et værksted.

Rubiks terning

Bygningen er udformet som et klart fritliggende rektangel, hvor klimaskærm og solafskærmning adskilles som enkeltelementer og bidrager til at udtrykke bygningens funktion. Som en Rubiks terning, der kan pusles i forskellige farvekombinationer, minder bygningens facade om denne matematiske terning. Dog ikke i et farverigt miks. Facaden er i højeffektive energi-glasfacader. De er både i vandrette og lodrette profiler og i forskellige størrelser krydret med kvadratiske glasprofiler og igen krydret med vinduespartier med aluminiumsprofiler – vinduer, der kan åbnes. Derudover har glasprofilerne fået vandrette striber af PictureIt, som printes på ruden på indvendig side – også i forskellige bredder, der gør, at man ikke umiddelbart kan kigge ind i bygningen og se, hvad den rummer. Hele “terningen” har fået en ramme af aluminium, og man får nærmest lyst til at holde denne bygning mellem sine hænder og forsøge, om glasprofilerne kan pusles i andre mønstre, som med Rubiks terning. Bygningen rummer fire indgangspartier – en på hver side, som naturligvis også fungerer som branddøre.

Er det mon færdigt?

Den nye bygning er på 2.000 kvm med stueetage, mellemetage og 1. sal. Hvert indgangsparti har et lille vindfang, inden man træder ind i bygningen, hvor man bliver mødt af et kontrastrigt rum, der er alt andet end den mere forfinede facade. Her er råt og lidt som at træde ind i et værksted. Alle installationer er synlige, så loftet bugner af rør. Gulvet i stueetagen er et industrigulv fra Saint-Gobain Weber – et Weber Floor 4610, som er lagt af Lodbyg Entreprise A/S. Det flydende cementbaserede gulv er blevet pumpet ind og afrettet. Der er lagt dilatationsskinner ned, der deler gulvet i mindre flader for at minimere eventuelle revner i en ellers stor flade. Der er brugt ca. 12 tons flydende gulv på ca. 925 kvm. Efterfølgende har Lodbyg Entreprise A/S overfladebehandlet det grå gulv med PU Protect fra Saint-Gobain Weber, der beskytter overfladen, så der ikke så let kommer ridser og skrammer.

– Der har været et ønske om et industrielt look, og her får du samtidig et meget slidstærkt gulv. DTU har bevidst valgt at gå lidt på kompromis med trinlydskravene i stueetagen i forhold til på 1. sal, fortæller projektleder Brian Mikkelsen fra HHM A/S, der har været totalentreprenør på DTU CAS.
Det meget rå look giver et tanke­strejf: Er den her bygning over­hoved­et færdig?

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 2

Bolig

AAB, afd.50

Almene boliger – nu med isolering og skærmtegl

Bolig

Aars C

Modernistisk kæmpe i Aars

Plejecenter og genoptræning

Akaciegården

Ældrepleje med både varme og effektivitet

Boliger

Brunevang

Nænsom renovering af almene boliger

Uddannelsescenter

DTU Campus Service

DTU’s nye legeplads

Plejecenter og genoptræning

Egeparken

Nostalgi og hjemlig hygge

Bolig

Hedelundparken afd.4

Hedelundparken i frisk facelift

Forskningscenter

House of Innovation

Detaljernes dronning

Bolig

Nordtårnet

Livet fra oven

Skole

Sophieskolen

Altid tæt på fællesområdet

Uddannelsescenter

SOPU

Det hvide snit

Bolig

Tårnbyparken

Altanliv, version 2

Bolig

Teglhuset

Hybel og hav

Uddannelsescenter

Tietgen Handelsgymnasium

Colosseum med en svævende himmel