House of Innovation

:
april 2016
House of Innovation - Novo Nordisk Park

Seneste medlem af familien Novo Nordisk Park i Måløv kan minde om en arkitektonisk klon af de øvrige medlemmer. Dog med væsentlige opgraderinger både ude og inde

House of Innovation - Facade

Den oprindelige masterplan for Novo Nordisk Park er blevet kigget efter i sømmene og justeret undervejs i forhold til House of Innovation.

House of Innovation - Udeareal

Den u-formede bygning House of Innovation er seneste medlem af Novo-familien i Måløv.

House of Innovation - Loungemiljø

Kun få steder er der trådt ved siden af den hvid-grå farveskala, som her i Novo Nordisk-blå i et lille loungemiljø i ledelsesafdelingen.

House of Innovation - Kontorer og mødelokaler

I ledelsesgruppen har man differentieret kontorer og mødelokaler ved hjælp af et 14 mm-parket, Eg Classic Nordic-gulv med hvid overflade fra F. Junckers Industrier A/S

House of Innovation - Laboratorier

De to fløje er i tre etager og er indrettet med laboratorier og kontorpladser. Under gulvbelægningerne i House of Innovation har Saint-Gobain Weber A/S leveret afretningslag, Floor4360.

House of Innovation - Auditorium

Auditoriet er kommet til undervejs i processen. Sika Danmark A/S har leveret et ComfortFloor til auditoriet.

House of Innovation - Udsigt

Medarbejderne har god udsigt fra de forskellige kontorer i bygningen.

House of Innovation - Laboratoriegange

Georg Berg A/S har sat 60.000 kvm gipsvægge op, ikke mindst pga. de mange hjørner og nicher i de lange laboratoriegange.

previous next

Detaljernes dronning

Sider

Byggefakta

House of Innovation
Novo Nordisk Park 1
2760 Måløv
Danmark

Bygherre:
Novo Nordisk A/S
Totalrådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
RH Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Per Aarsleff A/S, Wicotec A/S
Andre aktører:
GHB Landskabsarkitekter a/s, Rambøll Danmark A/S
Areal:
16700 kvm.
Byggesum: 
775 mio. kr.
Byggeperiode:
november 2014 - Februar 2016

– For os arkitekter er det samtidig en god ting rent arkitektonisk. Det giver et “renere” og mere glat loft. Samtidig er driften nem, da det er let at tage pladerne ned, forklarer arkitekt Renato Skov og fortsætter:

– Der er meget matematik i bygningen. Selvfølgelig er der mange standarder, som går igen for at matche de andre bygninger. Vores opgave har været at give bygning­en et ekstra lag – at gøre den mere indbydende og skabe ro.

Det samlede ventilationsanlæg i House of Innovation omfatter otte separate anlæg i de to bygninger med en samlet luftmængde på 160.000 m3. Alle tekniske installationer, herunder ventilationen, er blevet opført på under ti måneder, hvilket er usædvanligt hurtigt.

Striber af lysbånd

I laboratorierne er valgt linje-lysarmaturet “Extend”, som forhandles af Flos Scandinavia. De sidder i striber af smalle bånd, der ud over lys indeholder andre komponenter som bl.a. sprinkler, nødlys og lyssensorer. Samme princip er brugt i gange, på toiletter og i auditoriet, så man ikke ender ud i en hel lampebutik. Det er også med til at give rene loftslinjer. Flos har leveret til flere andre Novo Nordisk-bygninger. Til House of Innovation har de leveret knap 3 km bånd, som indeholder 1.500 lysindsatser, sprinklere, nødlys og sensorer. Båndene er produceret i Danmark. Fordi der er valgt diffus ventilation, er alle komponenter indpakket, så indblæsning af frisk luft ikke sker via lysbåndene, men suser forbi dem og kun blæser ind via loftspladerne. Der er brugt lysstofrør alle steder på nær i auditoriet, hvor man har valgt LED. Dog kan de smalle bånd med lysstofrør let opgraderes til LED – man kan altså benytte samme system uden også at skifte dette.

Kælderniveau med udsigt

Tilbage i mellembygningen, der adskiller de to laboratoriefløje, er der både ankomst, kontorer og møderum. Til kontorer og møderum er der bl.a. benyttet Deko FG-glasvægge kategoriseret i 42 dB. Lydkravene er altså højnet i forhold til de traditionelle glasvægge med 35 dB for at skabe bedre finish og opnå bedre velvære rent lydmæssigt i rummene. Dertil er der monteret 35 dB lyddøre. Det er Deko Loft + Væg P/S, der har leveret glasvægge og døre.

I forhold til møde- og stillerum i HI-bygningen har man skærmet glasvæggene uden at lukke for udsyn. Det er sket med abstrakte prints på Clear View-folie. Motivet er striber af forskellig bredde og højde, der overlapper og graduerer fra hvid til blå samt graduering af tæthed. Det er grafiker Ingeborg Eikill, der har arbejdet sammen med RH Arkitekter igennem hele designforløbet, hvilket har resulteret i en naturlig sammenhæng mellem grafik og arkitektur.

Glasvægge på vejen ned ad trappen i mellembygningen, der fører ned til kantine og auditorium, er Deko FG Fire med tilhørende døre, som opfylder de gængse brandkrav.

Auditorium i skrænt

Auditoriet ligger dybest nede i kælder tre og er som tidligere nævnt stødt til undervejs i processen. Auditoriet er bygget ind i skrænten og smelter på den måde både sammen med landskabet, men også med den resterende bygning. Taget af auditoriet kommer også til at blive en mindre terrasse, som er endnu et element, der er tilføjet undervejs.

Der er etableret en lounge foran auditoriet, som giver plads til kaffepause og ophold for 400 mennesker, inden de via en lydsluse kan tage plads i auditoriet. På trods af kælderniveau er det lyst. Ovenlys i siderne og lys og udkig til morænelandskabet i baggrunden af auditoriet gør, at kælderfornemmelsen forsvinder.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 2

Bolig

AAB, afd.50

Almene boliger – nu med isolering og skærmtegl

Bolig

Aars C

Modernistisk kæmpe i Aars

Plejecenter og genoptræning

Akaciegården

Ældrepleje med både varme og effektivitet

Boliger

Brunevang

Nænsom renovering af almene boliger

Uddannelsescenter

DTU Campus Service

DTU’s nye legeplads

Plejecenter og genoptræning

Egeparken

Nostalgi og hjemlig hygge

Bolig

Hedelundparken afd.4

Hedelundparken i frisk facelift

Forskningscenter

House of Innovation

Detaljernes dronning

Bolig

Nordtårnet

Livet fra oven

Skole

Sophieskolen

Altid tæt på fællesområdet

Uddannelsescenter

SOPU

Det hvide snit

Bolig

Tårnbyparken

Altanliv, version 2

Bolig

Teglhuset

Hybel og hav

Uddannelsescenter

Tietgen Handelsgymnasium

Colosseum med en svævende himmel