Korsløkkeparken
Korsløkkevej
5220
Odense
Danmark
Beboerne i Korsløkkeparken, afd. 37, kan glæde sig over helt nye lejligheder, hvor alt er udskiftet og forbedret funktionelt og miljømæssigt, mens hele boligkvarteret fremstår langt mere varieret, med nyanlagte udendørsarealer og høj tilgængelighedsgrad.
Renoveringsprojektet er Fyns største, og afd. 37 er første etape ud af fire i en yderst omfattende helhedsplan for Korsløkkeparken, der samlet set afsluttes i 2020. Sidste lejlighed i afd. 37 blev afleveret ultimo 2016.
– Afdelingens fem femetagersboligblokke med 386 lejligheder, som nu er reduceret til 384, fremstod ensformigt, nedslidt og utidssvarende, fortæller projektchef Henrik Max Rasmussen fra Fyns Almennyttige Boligselskab, som er bygherren.
– I dag står vi med fem indbydende og varierede boligblokke med attraktive lejligheder og udearealer, der funktionelt, stil- og miljømæssigt er opgraderede et godt stykke ud i fremtiden. Vi har lagt stor vægt på bæredygtigheden i både renoveringsprocessen og det færdige boligkvarter samt på tilgængeligheden, hvor vi har etableret elevatorer til hver eneste opgang. Udendørsarealerne er lagt helt om, og her er der etableret LAR, lokal afledning af regnvand. Vi fik Odense Bæredygtighedspris 2015 for Korsløkken-projektet på grund af dets helhedsorienterede indtænkning af miljøtiltag, social indsats og beboerinvolvering, jobskabelse og arbejdsmiljø, siger Henrik Max Rasmussen.
Archidea Arkitekter og C & W Arkitekter har på kreativ vis skabt variation og spændende detaljer. Projekt- og byggeleder Kim Fink fra C & W Arkitekter fortæller:
– Det gennemgribende renoveringsprojekt har resulteret i et moderne og attraktivt boligkvarter med organiske former i udendørsarealerne, nye belægninger og grønne områder samt afledning og opsamling af nedsivende regnvand. Der er skabt forskellighed og variation i facaderne ud mod Nyborgvej og mod have-/gårdsiden, f.eks. via fremspringende karnapper, nye altaner og påbyggede elevatortårne. Samtlige lejligheder har nu fået altan og er blevet tilgængelige via elevator. Der er tilføjet nye detaljer i andre materialer og farvenuancer til de eksisterende gulstensfacader. Flere af lejlighederne er gennemlyste, og mange har fået moderne indretninger. Der er kommet nye installationer, ny ventilation, nye køkkener og bad og ny teknologi i form af dørtelefoner med video, ligesom alle lejligheder er klargjort til fibernet fra flere udbydere.
5E Byg er hovedentreprenør på projektet, som har været deres hidtil største og samtidig en god øvelse i samarbejde og koordinering af arbejdsmiljø og håndtering af farlige byggematerialer.
– Projektet har været en stor udfordring, med mange miljøfremmede stoffer såsom asbest, bly, kviksølv og PCB. Vi har haft et godt samarbejde med projektets andre aktører og bl.a. Arbejdstilsynet og Byggeriets Arbejdsmiljøbus, og vi har hele vejen igennem haft stor fokus på sikkerheden på byggepladsen samt inddragelsen af og hensynet til beboerne, siger ingeniør og projektleder Jesper Kidholm Lund og fortsætter: