Copenhagen International School

:
maj 2017
Copenhagen International School - Beliggenheden

Copenhagen International School er opført på den udvidede Levantkaj i Københavns nye Nordhavnkvarter. Projektet er af C.F. Møller Danmark A/S og ingeniørerne Niras A/S.

Copenhagen International School - Nordfacaden

Nordfacaden er udført med en facadebeklædning af murværk i kombination med glas og solpaneler fra SolarLab. Arkitekturen integrerer sig perfekt i det rustikke havnemiljø.

Copenhagen International School - Trapper

Fra ankomstens 1. salsniveau fører et bredt trappeanlæg – fra PL Beton A/S – ned til kantine og adgang til det omgivende havnebassin.

Copenhagen International School - Tagarealerne

Skolegården ligger oppe i huset med sikker afstand til havnens bassiner. Tagarealerne er opbygget i en særlig konstruktion af KBK Tagentreprise A/S.

Copenhagen International School - Belysningen

Anker & Co. er belysnings­specialisten bag et særligt designet pendelarmatur til skolen, Vela Edge, med styring, som iscenesætter belysningen efter varierende formål.

Copenhagen International School - Tæpperne

Egetæpper er producenten bag de afpassede tæpper, der kan opleves i Early Years-afsnittet for de mindste. Tæpperne er fra kollektionen Ege Epoca Texture 2000 og er udført med polyamidfibre.

Copenhagen International School - Inventaret

Undervisningsmiljø med inventar fra Skandinavisk Skoleinventar, SSI. Inventaret består af borde og skabe og er udført med en beklædning af hvid laminat.

Copenhagen International School - Installationerne

I gennemlyste rum er der en fremragende udsigt over vand og by. Teknikinstallatøren KT Elektric A/S står bag CTS-styringen med rumsensorer og ophængningen af Vela Edge-armaturerne.

previous next

Lys, luft og læring

Et godt indeklima skærper tankerne og evnen til at optimere udbyttet af undervisning. Det er en motor i designet til den nye Internationale Skole i København

Byggefakta

Copenhagen International School
Levantkaj 4-14
2150 Nordhavn
Danmark

Bygherre:
Ejendomsfonden Copenhagen International School (ECIS)
Totalrådgiver:
Niras A/S
Arkitekt:
C.F. Møller Danmark A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
25000 kvm.
Byggesum: 
670 mio. kr.
Byggeperiode:
november 2014 - december 2016

Copenhagen International School er en ny pokal til Danmarks trofæsamling. I forvejen tæller samling­en bl.a. medicokoncerner, rederier, sportsfolk og filmstjerner. Det gamle riges sang og mejselslag høres stadig viden om, som H.C. Andersen skrev. At en særlig og helt ny undervisningsinstitution med 1.000 elever fra 80 nationer og 180 ansatte fra 24 nu er føjet til perlekæden, det fortæller kun det magiske eventyr med endnu flere og funklende nuancer.

Det er den hæderkronede tegnestue Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S, der har forfattet projektet til den imponerende store skoles 25.000 kvm på Levantkajen i Nordhavn. Det er sket til en pris på 670 mio. kr., tilvejebragt fra en kombination af fondsdonationer (bl.a. A.P. Møller Fonden) og traditionel finansiering. Byggeriet er udviklet i et åbenlyst frugtbart samarbejde med den engagerede og kompetente bygherre, Ejendomsfonden Copenhagen International School, ECIS, der blev etableret i 2012 med det formål at bidrage til at udvikle, styre og drive skolens tilblivelse. Forberedelserne frem til byggestarten to år senere er præget af grundighed og en analytisk tilgang, der forkastede en oprindelig totalentreprisemodel for at føre frem til den endelige procesorganisation i storentrepriser.

Det gav plads for progressive løsninger med ekstra anvendelsespotentiale i faglokalerne, som den avancerede beklædning af facaderne med solcellepaneler!

Formen har også givet det fornødne frirum til at skabe en moderne skole, ikke bare med af­­sæt i et nordisk og fremsynet arkitektursprog, men lige så meget i et symbiotisk samliv med bygherrens ønsker om at forme det forbilledlige læringsmiljø. Det indebærer planløsninger, som understøtter undervisningens dagligdag på et fundament af “et højt iltniveau med tilsvarende lavt CO2-niveau, korte akustiske efterklangstider med sænket stressniveau” og en optimal belysning, også med kunstlys, der “understøttes af international forskning i, hvordan læring foregår” (Ejendomsfonden Copenhagen International School).

Containerhistorie

C.F. Møller-arkitekterne lod sig inspirere af Levantkajens historie som landets travleste containerhavn, hvis 4.000 kvm ved opfyld i havnebassinerne blev udvidet til det dobbelte, så der omkring skolen nu er plads til en facilitetsvifte af ankomstrampe, parkering, grønne arealer og promenade. Skalaen er dæmpet ved at lade det kolossale bygningskompleks udfoldes på grunden med fire tårne som lysende vartegn, forbundet af nedtrappede sektioner. Tårnene adresserer hver et af skolens aldersinddelte afsnit: Early Years, Primary School, Middle School og Senior Years (High School).

Konstruktivt er Copenhagen International School af bærende stål med kompositsøjler og dragere, indvendigt armeret og udstøbt med beton. De står i et grid på 7.200 × 7.200 cm med etageadskillelser i betonelementer. Etagedækkene er tillagt et lag skumbeton, en lyddug og et nivelleringslag i anhydrit.

Og selv om byggegrunden nu er udvidet, så kommer livet i sol og regn ikke kun til at foregå på Levantkajen; for med børn i Early Years fra 3-årsalderen er der tænkt på at lægge lidt afstand til havnens dybe bassiner. Det er sket ved at integrere rummelige tagterrasser i det bygningskompleks, der – med en rigdom af niveauspring – kan opleves med en karakter som en landsby i de italienske alper. Plateauerne finder flere formål: Til skolegård, til væksthuse af glas eller bare til alment rekreativt ophold.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 2

Bolig

Baldersbo

Almene boliger løftet til moderne standard

Skole

Copenhagen International School

Lys, luft og læring

Bolig

Havhusene

Lækre boliger i attraktive omgivelser

Bolig

Havneholmen, Aarhus

Rytme og variation i stærkt helhedsudtryk

Bolig

Henriksgaarden

Ude og inde smelter sammen

Forsyningsanlæg

Hillerød Kraftvarmeanlæg

Miljøvenligt kraftvarme­værk med ny teknologi

Bolig

Kanalhusene

Karréboliger i moderne version

Bolig

Korsløkkeparken

Boligrenovering med fokus på tilgængelighed

Forsyningsanlæg

Kraftvarmeværk Lisbjerg

Skulpturelt kraftvarmeværk

Uddannelsescenter

Maskinmesterskolen

En dag på værkstedet

Skole

Ny Frederiksberg Skole

Sorøs nye væksthus

Kulturcenter

Odeon Musik- og Teaterhus

Odeon favner midtbyens visuelle forskellighed

Uddannelsescenter

Professionshøjskolen Metropol (2017)

Multifunktionel campus i opgraderet version

Bolig

Struer Boligselskab, afd. 1

Genopført fra soklen

Bolig

Teglværkskajen

Ny nordisk funktionalisme på kajen

Plejecenter og genoptræning

Tysingehave

Her i vores hus er glæde

Bolig

West Coast Park

Kanal København