Havhusene

:
april 2017
Havhusene - Beliggenheden

Havhusene rummer 25 ejerlejligheder og ligger i et af de helt nye boligkvarterer tæt på Amager Strand, der består af både boligtårne, rækkehuse og mindre boligblokke.

Havhusene - Altanerne

Fra stuen er der direkte adgang til de ca. 7 kvm store sydvendte altaner, der skyder sig lidt frem i forhold til karnapperne med deres afrundede hjørner.

Havhusene - Lejlighederne

Lejlighederne i Havhusene har alle et sydvendt, rummeligt opholdsrum i åben forbindelse med køkkenet og adgang til altan, mens de to eller tre soveværelser vender mod nord. Visualisering: Årstiderne Arkitekter A/S.

Havhusene - Betonelementerne

Stueetagens betonelementer har fået en karakteristisk riflet betonoverflade. Den helt hvide beton kontrasterer effektfuldt den kobberfarvede beklædning på karnapper og altaner.

previous next

Lækre boliger i attraktive omgivelser

Havhusene, med 25 ejerboliger tegnet af Årstiderne Arkitekter, er det nyeste tilskud til det fremadstormende kvarter omkring Amager Strand

Byggefakta

Havhusene
Krimsvej 5A-5C
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Arkitektgruppen A/S
Totalrådgiver:
Arkitektgruppen A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Ingeniør:
Henry Jensen A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS, Viega A/S
Areal:
4825 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
januar 2016 - Februar 2017

Området i nærheden af Amager­ Strand i den nordøstlige del af Amager har tidligere været et område præget af småindustri og værksteder med nærliggende parcelhuskvarterer og har ikke været betragtet som særligt attraktivt. Det er der blevet lavet om på med de senere års byudvikling, hvor nye boligkvarterer med arkitekttegnede byggerier er skudt op med stor hast.

Udviklingen tog fart, efter Amager Strandpark blev indviet i 2006, og metroens etape 3 i 2007 har givet grobund for nye boliger på begge sider af metrolinjen, da der nu pludselig kun er 7 min.s transport til Københavns Centrum og Kgs. Nytorv. Området er også blevet udviklet med nye skoler, fritidsaktiviteter og nye caféer, restauranter og indkøbsmulighed­er samt ikke at forglemme akvariet Den Blå Planet.

Nyt byområde

Den nyeste tilføjelse til området er Havhusene, to markante bygninger i fem etager, der tilsammen rummer 25 lejligheder på fra tre til fem værelser i størrelser fra 96 kvm og op til 134 kvm.

– Arkitektgruppen har udviklet og bygget flere boligprojekter i det her område. Mest markant er Øresundstårnet, det store hvide tårn i 20 etager nord for Havhusene, som vi også har tegnet, fortæller sagsarkitekt Bjørn Mogensen fra Årstiderne Arkitekter A/S.

– På hver side af Havhusene ligger rækkehusbebyggelser, som Årstiderne har tegnet for Arkitektgruppen, og lige sydøst for ligger det runde boligtårn Twister, der også er et, Arkitektgruppen har stået for. Vi har haft et langvarigt samarbejde med dem omkring det her område, og vi har også forestået arbejdet med landskabet mellem byggerierne. I modsætning til masterplanen i Ørestad, som er meget åben, er der herude, i lighed med Nordhavn, meget fortættet med mindre afstand mellem bygningerne. Det meste af den gamle småindustri med små enetagesbygninger er blevet ryddet, så rent arkitektonisk var der ikke så meget eksisterende byggeri at forholde sig til, kun vores andre nye byggerier herude, siger Bjørn Mogensen.

Altaner og karnapper

Havhusene er to adskilte bygningskroppe med henholdsvis en og to opgange. Husene står helt enkelt og stringent som rektangulære volumener i hvid beton, men de kobberfarvede karnapper og altanforkanter giver bygningerne en nærmest smykkeagtig karakter.

– Vi har arbejdet med en helt hvid beton, men for at markere stueetagen og give den noget tekstur, har den fået en vertikalt riflet overflade, som er støbt med i elementerne, og som især opleves, når der er sol på facaderne. Vi har lagt kræfterne i karnapmotivet og altanerne med de afrundede hjørner. Den sydlige facade, som er mest eksponeret og synlig fra gaden, er den mest bearbejdede, hvor de små rundinger på altanerne skyder sig ud forbi karnapperne og giver karakter og mulighed for nogle moderne altankasser, så der med tiden gerne skulle blive lidt grønt på facaden. Mod nord er altanerne og karnapperne i samme plan og mindre markante. For at undgå, at altanforkanterne skulle blive for massive, stopper de et stykke oppe, og så er der et almindeligt stålværn med tynde balustre resten af vejen op. Vi har også arbejdet med farven på de udvendige vinduesrammer. Der, hvor de sidder i den hvide beton, er rammerne også hvide, men der, hvor de sidder i de kobberfarvede karnapper, er vinduesrammerne antracitgrå, forklarer Bjørn Mogensen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 2

Bolig

Baldersbo

Almene boliger løftet til moderne standard

Skole

Copenhagen International School

Lys, luft og læring

Bolig

Havhusene

Lækre boliger i attraktive omgivelser

Bolig

Havneholmen, Aarhus

Rytme og variation i stærkt helhedsudtryk

Bolig

Henriksgaarden

Ude og inde smelter sammen

Forsyningsanlæg

Hillerød Kraftvarmeanlæg

Miljøvenligt kraftvarme­værk med ny teknologi

Bolig

Kanalhusene

Karréboliger i moderne version

Bolig

Korsløkkeparken

Boligrenovering med fokus på tilgængelighed

Forsyningsanlæg

Kraftvarmeværk Lisbjerg

Skulpturelt kraftvarmeværk

Uddannelsescenter

Maskinmesterskolen

En dag på værkstedet

Skole

Ny Frederiksberg Skole

Sorøs nye væksthus

Kulturcenter

Odeon Musik- og Teaterhus

Odeon favner midtbyens visuelle forskellighed

Uddannelsescenter

Professionshøjskolen Metropol (2017)

Multifunktionel campus i opgraderet version

Bolig

Struer Boligselskab, afd. 1

Genopført fra soklen

Bolig

Teglværkskajen

Ny nordisk funktionalisme på kajen

Plejecenter og genoptræning

Tysingehave

Her i vores hus er glæde

Bolig

West Coast Park

Kanal København