Bjarne Nielsen Biler

:
november 2013

Et utal af niveauforskydninger, skrånende udstillingsarealer, leg med lys og arkitektoniske finesser er med til at pirre sanserne og fuldende helhedsindtrykket.

 

Der er ikke sparet på de gode materialer og gennemtænkte løsninger. Den udvendige facadebeklædning fortsætter indenfor som loft.

previous next

Bilhus er Hernings nye byport

Arkitekturen blev vægtet højere end prisen ved opførelsen af nyt bilhus for Bjarne Nielsen A/S ved indfaldsvejen til Herning

Byggefakta

Bjarne Nielsen Biler
Silkeborgvej
7400 Herning
Danmark

Bygherre:
Bjarne Nielsen A/S
Bygherrerådgiver:
Finn Balle ApS
Arkitekt:
KRADS ApS
Totalentreprenør:
C.C. Contractor A/S
Ingeniør:
Ingeniørfirmaet Bent Moesby A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S
Areal:
5200 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
august 2013 - september 2013

Bjarne Nielsen A/S havde tidligere i samarbejde med totalentreprenøren C.C. Contractor A/S udviklet et projekt til et nyt bilhus, men kun en uge før byggestart dukkede en helt ny mulighed op: Byens bedste byggegrund blev sat til salg lige overfor herningCentret og Bilka. Derfor valgte parterne øjeblikkeligt at stoppe deres gravmaskiner og i stedet byde ind på grunden.

Man allierede sig med arkitektfirmaet Krads ApS fra Aarhus. C.C. Contractor kendte i forvejen de unge arkitekter fra et samarbejde om et visionært forslag til et etageboligprojekt. Tidligere har arkitekterne også gjort sig positivt bemærket over for byens politikere med et byfornyelsesprojekt for netop den del af Hernings østby, hvor den aktuelle byggegrund lå.

Med sin iøjnefaldende placering i et område udlagt til indkøbscenter og butikker ville bilhuset få karakter af en moderne byport, og den slags forpligter. Det nye bilhus skulle således leve op til en række krav om funktionel, teknisk og ikke mindst arkitektonisk kvalitet.

Alt under et tag

Bilhuset er på ca. 5.200 kvm og har 60 ansatte. Huset eller rettere bygningskomplekset rummer udstillings- og salgsafdeling, skadecenter, reservedelslager, klargøring og montering samt topmoderne person- og varevognsværksteder. Med sine karakteristiske geometriske former fremtræder bilhuset markant og ikonisk. Bygningen kiler sig ind i landskabet og leder visuelt byens gæster mod centrum. Effekten forstærkes af den perforerede facadebeklædning, hvis skrå linjer tilfører bygningen dynamik og samtidig virker både let og luftig.

Beklædningen er bronzeanoidseret strækmetal, som tillader dagslys at trænge ind i bilhuset og gøre det lyst og venligt. Om aftenen skinner lyset i biludstillingen ud gennem strækmetallet, og illuminationen er en oplevelse i sig selv. Den effektfulde beklædning er udført af Pro Montage fra Sunds:

- Vi har monteret 1.800 kvm, hvoraf omkring en tredjedel fortsætter ind i udstillingsarealet og fungerer som loftsbeklædning. Det binder huset sammen og giver en god overgang mellem inde og ude. Den udvendige beklædning er monteret på 300 mm Paroc mineraluldspaneler, fortæller indehaver Erik Gammelgaard fra Pro Montage.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 5

Bilhus

Bjarne Nielsen Biler

Bilhus er Hernings nye byport

Butikscenter

Borgen

Borgen skal gøre Sønderborg til shoppinghovedstad

Hotel og konference

Feriecenter Nordsøen

Fra gråt og kedeligt til strålende hvidt

Bolig

Hørkær F

Boliger med inspiration fra Le Corbusier

Offentlige kontorer

Kalundborg Rådhus

Alt samlet på et sted

Uddannelsescenter

KEA Empire Campus

En reformation på Nørrebro

Ungdomsbolig

Lanternen

Fællesskabets hus

Sundhedscenter

Lysningen

Tændstikhus i kæmpestørrelse

Uddannelsescenter

Novi 8

Det ottende viden-under

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Grønnegade

Centrale ældreboliger med højt til loftet

Offentlige kontorer

Politistation Hobro

Politistation helt på toppen

Bolig

Ragnhildgade

Boliger i kassevis

Bolig

Regimentsparken

Familieboliger med dobbelt facade

Uddannelsescenter

Roskilde Tekniske Skole

Et hus skabt til liv og fordybelse

Hospital

Sydvestjysk Sygehus

Det væsentlige er usynligt for øjet