Plejecenter Grønnegade
Grønnegade 19
9700
Brønderslev
Danmark
Det bliver næsten ikke mere centralt. Midt i Brønderslev og tæt på det gamle rådhus, med byens butikker lige om hjørnet. Beboerne i de 48 nye plejeboliger i Grønnegade har i hvert fald let adgang til det meste, og indvendigt er faciliteterne også helt i top.
- Vi er i hvert fald rigtigt godt tilfredse. Det er et godt byggeri, som er blevet utroligt flot, så det er vi stolte af, fortæller projektleder Jesper Stig Jensen fra Byggefirmaet Knudsgaard A/S.
Knudsgaard A/S har været totalentreprenør på byggeriet i samarbejde med A2 arkitekterne A/S og ISC Rådgivende Ingeniører A/S og Lindgaard A/S.
Udover de 48 ældreboliger omfatter projektet desuden et kommunalt distriktscenter og en detailbutik. Det er Boligforeningen PM, der er bygherre på boligerne, mens Brønderslev Kommune har været bygherre på administrationsdelen af byggeriet.
- Det har da givet lidt udfordringer, men vi har virkelig oplevet et konstruktivt samarbejde på det her byggeri. Alle har kaldt en spade for en spade, og vi har ikke brugt ret mange minutter på hverken at skændes eller diskutere økonomi, fortæller Jesper Stig Jensen.
Og det får han helt ret i af Ole Mark fra Kuben Management, der har været bygherrerådgiver på projektet – både for boligselskabet og kommunen.
- Det har været et virkelig godt forløb. Vi har i forvejen et godt samarbejde med både Boligselskabet PM og kommunen, og det har vi også haft med Knudsgaard, siger Ole Mark.
Kuben Management har tidligere samarbejdet med boligselskabet omkring både renoveringer og nybyggerier, og har i samme forbindelse fået et godt samarbejde med kommunen. Og det er så det, der er gået igen her, hvor bygherrerådgiveren uddeler roser til alle parter.
- Selvfølgelig er der ting, men skal diskutere. Men jeg kan sagtens nikke genkendende til, at der ikke har været spildt meget tid på skænderier – og det gælder alle involverede, siger Ole Mark, som glæder sig over det færdige resultat.
- Det er et flot og markant byggeri, som passer godt ind i byen og bidrager med noget nyt i et flot samspil med f.eks. det gamle rådhus, siger han.
Bygningerne er opført i betonelementer beklædt med teglsten, og en af de store udfordringer var, at der skulle mures i vinterperioden.
- Vi havde seks murere på, og selvom der skulle bruges meget tid på afdækning og sikring, lykkedes det at få muret færdig i vinter, fortæller Jesper Stig Jensen.
Stenene er brændt Randerstegl, som er muret udenpå betonelementerne.