Regimentsparken

:
november 2013

Familieboligerne i Afdeling 97 ligger på fire små stikveje på den gamle Farum Kaserne grund.

Boligerne er lavenergibygninger – klasse 2015. Det har krævet ekstra isolering, som firmaet Isolering A/S har stået for.

Boligerne har dobbelt facadeudtryk alt efter, om det er front- eller bagfacaden. Contiga Tinglev har leveret beton til byggeriet.

previous next

Familieboliger med dobbelt facade

Der er leget med udtrykket i de nye familieboliger i Farum, hvor front- og bag-facaderne er forskellige

Byggefakta

Regimentsparken
Armévænget
3520 Farum
Danmark

Bygherre:
Boligforeningen AAB
Arkitekt:
Rubow Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Enemærke & Petersen A/S
Ingeniør:
ISC Rådgivende Ingeniører A/S, Spangenberg & Madsen A/S
Andre aktører:
Contiga Tinglev A/S
Areal:
7920 kvm.
Byggesum: 
82 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2012 - oktober 2013

På Farum Kasernes gamle område er sidste nye ‘medlem’ blevet indviet i et område, der tæller en række forskelligartede boliger. Sidste skud er Afdeling 97 – 72 familieboliger på hver 110 kvm, som er opført af Boligforeningen AAB og altså en række boliger på lejebasis. Bebyggelsen er anlagt som en åben parkbebyggelse med dobbelthuse/længehuse i to etager placeret langs fire små stikveje i forlængelse med hinanden.

AAB har købt grunden med projektet på, der er tegnet af Rubow Arkitekter A/S. Det har altså været en færdig hovedskitse, som Arkitektfirmaet Friis Andersen A/S har været bygherrerådgiver på. Og et projekt, hvor en lokalplan har udstukket adskillige retningslinjer, bl.a. hvordan boligerne skulle ligge. Og køreplanen er blevet holdt, fortæller Ulla Albertsen fra Friis Andersen A/S med de udfordringer, der altid er for en totalentreprenør: At få hele logistikken til at gå op. Og det er lykkedes.

Facadeleg

Kendetegnende for boligerne er deres dobbelte facadelook, hvor der i farvevalg og et materialetilvalg er gjort forskel på de to sider. Boligerne er opført i beton isoleret med Rockwol Ecorock Facadesystem, der er leveret og monteret af Isolering A/S – i alt 9.000 kvm facadeisolering. Det er en meget anvendt metode til moderne byggeri pga. energikrav m.m. Bl.a. gør byggemetoden, at man kan genskabe gamle udtryk, samt skabe de linier/udtryk, man har lyst til. Facadeisoleringssystem afsluttes med en klimaskærm af puds.Udover at give en flot facade, beskytter systemet de bagvedliggende konstruktioner mod skadepåvirkninger og nedbrydning, og der opnås en effektiv isolering af byggeriet uden kuldebroer.

Det er Contiga Tinglev A/S, der har leveret letbeton-elementer til byggeriet fordelt på 1.400 kvm skillevægge, 9.000 kvm bagvægge, 1.000 kvm murkrone, 1.000 kvm indvendige 100 mm skillevægge. Endvidere er der brugt 6.000 kvm 220 mm lyd-huldæk samt tag-huldæk i180 mm.

Det er de to lange facader, der har fået forskelligt udtryk. Indgangen til boligerne foregår via gavlen. Den ene længe har fået et farvespil, hvor den hvide puds har fået partnerskab af en varme siennarød i hver sin ende af denne facade. Der udover er der et miks af mindre lodrette og vandrette vinduespartier i antracit grå.

Den siennarøde farve er med til at give et let sydlandsk præg. På den modsatte facade, hvorfra der også er udgang fra stue til en terrasse, har man ladet den hvide farve få modspil af trælameller, der ligger som et bånd mellem dør- og vinduespartierne i lodret højde i den ene halvdel af facaden. Den anden halvdel er uden båndet, men samtidig er bredden på over og under vinduespartier her heller ikke ens, som i halvdelen med trælamellerne. Hvilken en af facaderne, der så er front, og hvilken der er bag, må bero på de enkelte øjne, der hviler på byggeriet.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 5

Bilhus

Bjarne Nielsen Biler

Bilhus er Hernings nye byport

Butikscenter

Borgen

Borgen skal gøre Sønderborg til shoppinghovedstad

Hotel og konference

Feriecenter Nordsøen

Fra gråt og kedeligt til strålende hvidt

Bolig

Hørkær F

Boliger med inspiration fra Le Corbusier

Offentlige kontorer

Kalundborg Rådhus

Alt samlet på et sted

Uddannelsescenter

KEA Empire Campus

En reformation på Nørrebro

Ungdomsbolig

Lanternen

Fællesskabets hus

Sundhedscenter

Lysningen

Tændstikhus i kæmpestørrelse

Uddannelsescenter

Novi 8

Det ottende viden-under

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Grønnegade

Centrale ældreboliger med højt til loftet

Offentlige kontorer

Politistation Hobro

Politistation helt på toppen

Bolig

Ragnhildgade

Boliger i kassevis

Bolig

Regimentsparken

Familieboliger med dobbelt facade

Uddannelsescenter

Roskilde Tekniske Skole

Et hus skabt til liv og fordybelse

Hospital

Sydvestjysk Sygehus

Det væsentlige er usynligt for øjet