Regimentsparken
Armévænget
3520
Farum
Danmark
På Farum Kasernes gamle område er sidste nye ‘medlem’ blevet indviet i et område, der tæller en række forskelligartede boliger. Sidste skud er Afdeling 97 – 72 familieboliger på hver 110 kvm, som er opført af Boligforeningen AAB og altså en række boliger på lejebasis. Bebyggelsen er anlagt som en åben parkbebyggelse med dobbelthuse/længehuse i to etager placeret langs fire små stikveje i forlængelse med hinanden.
AAB har købt grunden med projektet på, der er tegnet af Rubow Arkitekter A/S. Det har altså været en færdig hovedskitse, som Arkitektfirmaet Friis Andersen A/S har været bygherrerådgiver på. Og et projekt, hvor en lokalplan har udstukket adskillige retningslinjer, bl.a. hvordan boligerne skulle ligge. Og køreplanen er blevet holdt, fortæller Ulla Albertsen fra Friis Andersen A/S med de udfordringer, der altid er for en totalentreprenør: At få hele logistikken til at gå op. Og det er lykkedes.
Kendetegnende for boligerne er deres dobbelte facadelook, hvor der i farvevalg og et materialetilvalg er gjort forskel på de to sider. Boligerne er opført i beton isoleret med Rockwol Ecorock Facadesystem, der er leveret og monteret af Isolering A/S – i alt 9.000 kvm facadeisolering. Det er en meget anvendt metode til moderne byggeri pga. energikrav m.m. Bl.a. gør byggemetoden, at man kan genskabe gamle udtryk, samt skabe de linier/udtryk, man har lyst til. Facadeisoleringssystem afsluttes med en klimaskærm af puds.Udover at give en flot facade, beskytter systemet de bagvedliggende konstruktioner mod skadepåvirkninger og nedbrydning, og der opnås en effektiv isolering af byggeriet uden kuldebroer.
Det er Contiga Tinglev A/S, der har leveret letbeton-elementer til byggeriet fordelt på 1.400 kvm skillevægge, 9.000 kvm bagvægge, 1.000 kvm murkrone, 1.000 kvm indvendige 100 mm skillevægge. Endvidere er der brugt 6.000 kvm 220 mm lyd-huldæk samt tag-huldæk i180 mm.
Det er de to lange facader, der har fået forskelligt udtryk. Indgangen til boligerne foregår via gavlen. Den ene længe har fået et farvespil, hvor den hvide puds har fået partnerskab af en varme siennarød i hver sin ende af denne facade. Der udover er der et miks af mindre lodrette og vandrette vinduespartier i antracit grå.
Den siennarøde farve er med til at give et let sydlandsk præg. På den modsatte facade, hvorfra der også er udgang fra stue til en terrasse, har man ladet den hvide farve få modspil af trælameller, der ligger som et bånd mellem dør- og vinduespartierne i lodret højde i den ene halvdel af facaden. Den anden halvdel er uden båndet, men samtidig er bredden på over og under vinduespartier her heller ikke ens, som i halvdelen med trælamellerne. Hvilken en af facaderne, der så er front, og hvilken der er bag, må bero på de enkelte øjne, der hviler på byggeriet.