Plus Bolig afdeling 22

:
oktober 2017
Plus Bolig afdeling 22 - facader

Ungdomsboligerne er en sammenhængende bygning i syv, fem og tre etager. Det gule byggeri i baggrunden rummer de ungdomsboliger, som Plus Bolig indviede tidligere på året. På sigt er det planen at slå de to afdelinger sammen.

Plus Bolig afdeling 22 - silo

Den bevaringsværdige dobbeltsilo fra Eternitfabrikkens tid er nabo til ungdomsboligerne. Plus Bolig ejer siloen, hvor der er indrettet cykelparkering.

Plus Bolig afdeling 22 - altaner

De påmonterede stålaltaner med den varme okkerfarve. Altanerne på siden af bygningen tilhører de enkelte lejligheder. Altanerne i gavlen er fælles.

Plus Bolig afdeling 22 - tagterrasse

På den midterste del af den sammenhængende bygning, er der etableret en stor fælles tagterrasse for beboerne. Herfra er der udsigt over det meste af byen og til den bevaringsværdige dobbeltsilo fra Eternitfabrikkens tid.

previous next

Ungdomsboligerne med de røde altaner…

Plus Bolig har bygget endnu en afdeling med ungdomsboliger på Eternitgrunden i Aalborg

Byggefakta

Plus Bolig afdeling 22
Visionsvej 1-5
9000 Aalborg
Danmark

Bygherre:
Plus Bolig
Bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S
Arkitekt:
Krogh Madsen Arkitekter A/S, ATRA arkitekter a/s
Totalentreprenør:
HP Byg A/S
Ingeniør:
Svend Poulsen A/S
Areal:
5214 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2016 - august 2017

På Eternitgrunden i Aalborg, der tidligere husede Dansk Eternit Fabriks store produktionsanlæg, folder i disse år et af Aalborgs største byudviklingsprojekter sig ud.

Fabrikken, der i sin storhedstid var en af byens største arbejdspladser, lukkede i 2004. Siden blev det kæmpemæssige produktionsanlæg afmonteret, og i dag står kun tre silobygninger og den gamle portvagt tilbage som minder om den industri, der var.

I stedet har kommuneplanen åbnet for, at der på grunden kan bygges i et eksperimenterende arkitektonisk formsprog, og det er der blevet. Runde bygninger, skæve bygninger og bygninger i varieret højde har allerede givet masser af karakter til den nye bydel.

Bygningerne huser alt fra kontorer til spisesteder – fra familieboliger til butikker. Eternitgrunden har det hele. Senest har det almennyttige boligselskab Plus Bolig slået dørene op til 104 nye ungdomsboliger, der er foreningens afdeling 22. De ligger over for de 181 ungdomsboliger på den modsatte side af Visionsvej, som Plus Bolig indviede tidligere på året som selskabets afdeling 23.

– Ja, det er ikke helt logisk, at vi på den måde tæller ned. Men på sigt er det intentionen at slå de to afdelinger med ungdomsboliger sammen, fortæller bygningsinspektør Lars Klein Due fra Plus Bolig, mens han viser rundt i byggeriet.

Sendt i EU-udbud

Den nye afdeling er opført som en sammenhængende bebyggelse i henholdsvis tre, fem og syv etager. Kuben Management A/S har været bygherrerådgiver på projektet, mens byggearbejdet er udført som totalentreprise af HP Byg A/S. Rådgivningsydelser er leveret af Krogh Madsen Arkitekter A/S og Akademiingeniør Svend Poulsen A/S. ATRA arkitekter A/S har været totalrådgiver på projektet, med ingeniørfirmaet ORBICON som underrådgiver. Projektet er formgivet i tæt dialog med Aalborg Kommunes afdeling for almennyttigt boligbyggeri. 

Hos Kuben Management udtrykker bygherrerådgiver Poul Stetter stor tilfredshed med forløbet. Samarbejdet med HP Byg har været gnidningsfrit, og tidsplanen er blevet holdt.

– Vi udarbejdede byggeprogrammet sammen med Plus Bolig, og vi har haft det almindelige bygherretilsyn. Vi har holdt møder med entreprenør og bygherre, og vi har fulgt fremdriften på byggepladsen, forklarer Poul Stetter.

Som bygherrerådgiver har Kuben Management været Plus Boligs repræsentant i forhold til myndighederne.

– Vi har lavet det administrative arbejde for bygherren, og vi har ydet juridisk rådgivning. I det her tilfælde var der tale om et offentligt byggeri, hvor sagen var så stor, at den skulle i EU-udbud. Vi har stået for prækvalifikationen af entreprenører, der skulle indbydes til licitationen, og vi har også stået for selve udbuddet, siger Poul Stetter.

Samarbejde på Eternitgrunden

Valget af totalentreprenør faldt som bekendt på HP Byg, der har købt rådgivningsydelser hos Akademiingeniør Svend Poulsen.

– Vi har arbejdet sammen med HP Byg gennem mange år, og vi har været med på flere af deres projekter på Eternitgrunden, fortæller civilingeniør Nicolai Zaar Nielsen.

– På de nye ungdomsboliger har vi arbejdet med den statiske del af projektet: fundamentet, de bærende dele og generelt hele ingeniørprojektet. Bygningen er pælefunderet og opført med huldæk og betonbagvægge. Krogh Madsen Arkitekter havde lavet myndighedsprojektet, og vi har efterfølgende stået for detailprojektet, som elementfabrikker og andre leverandører har arbejdet ud fra, forklarer Nicolai Zaar Nielsen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 5

Bolig

Bellarækkerne

Den globale landsby

Biograf

Biograf Waves

Førstesalen blev til biograf

Bolig

Formeriet

I industriens fodspor

Bolig og kontor

Frederikshuset

Kompakt åben karré i ny kanalby

Offentlige kontorer

Furesø Rådhus

Rådhuset med multisal

Butik

Købmagergades Postkontor

Funktionen er ændret, men sjælen er bevaret

Kulturcenter

Multikulturhuset

Kontrastfyldt multikulturhus

Ungdomsbolig

Plus Bolig afdeling 22

Ungdomsboligerne med de røde altaner…

Bolig

Scherfig Hus

I midten af alting

Domicil

SER Hegn

Nyt domicil giver samling og synlighed

Skole

Sundbyøster Skole

Skolens spejl

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Boligkarré med synlige karnapper og altaner

Bolig

Teglbroen Karré K

Kanalboliger i teglets tegn

Bolig

The Hill

Danmarks første svanemærkede lejeboliger