Teglbroen Karré K

:
oktober 2017
Teglbroen - facade

Boligbyggeriet Teglbroen rummer 177 boliger og rejser sig i seks etager mod Teglholmens østlige kaj, mens der trappes en etage ned mod vest og Teglholmens indre områder.

Teglbroen - portgennemgang

Store portgennemgange giver adgang til den fælles gård. Teglbroen fremstår som en karré med ”opgangshuse” med teglfacader i fire forskellige farver.

Teglbroen - uderum

Den store åbne gård har grønne områder og faciliteter til affaldshåndtering og cykelparkering. Beboerne i stueetagen har hver deres eget lille uderum.

Teglbroen - østsiden

Stuelejlighederne på den østlige langside drager fordel af et lille niveauspring i terrænet og har adgang til hver deres let forhøjede terrasse.

Teglbroen - stue

Alle lejligheder på Teglbroen har opholdsrum med integreret åbent køkken og direkte adgang til en rummelig altan eller uderum i stueplan. Foto: Patrizia Denmark A/S.

Teglbroen - soveværelse

Byggeriet rummer lejligheder på 63-151 kvm, men med hovedvægten på tre-fem værelses lejligheder med effektive planløsninger. Foto: Patrizia Denmark A/S.

Teglbroen - trappe

Ligeløbstrapperne med reposer i de 14 opgange er leveret af PL Beton A/S og har et slebet og poleret slidlag i terrazzo i Hvid Norsk Calcit.

previous next

Kanalboliger i teglets tegn

Teglholmen i Københavns Sydhavn har med Teglbroen fået endnu et flot og velbygget boligbyggeri, der nyder godt af den nære tilknytning til havneområderne og vandet

Byggefakta

Teglbroen Karré K
Dieselvej 10-42
2450 København SV
Danmark

Bygherre:
Teglbroen P/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
V8 Construction A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Areal:
17000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
november 2015 - august 2017

Med kun tre kilometer til Københavns centrum, et levende havnemiljø, meget kort afstand til lufthavn og motorvej og udsigt til metroforbindelse inden for få år, er Teglholmen i Københavns Sydhavn et af de mest attraktive nye boligområder i hovedstaden.

Fra at være et nedslidt industri- og havneområde med et dårligt ry, er de nye områder i Sydhavnen spændende fra Sluseholmen i syd, over Teglholmen og Frederiks Brygge og til Havneholmen i Nord ved at udvikle sig til en dynamisk bydel med boliger og erhverv, detailhandel og institutioner. De fire holme vil inden for få år udgøre et sammenhængende byområde, der bliver en helt integreret del af København.

Det nyeste boligbyggeri, Teglbroen Karré K, ligger i den nordøstlige del af Teglholmen og rummer 177 lejeboliger i størrelser på 63-151 kvm. Nogle med to værelser men med hovedvægten på tre-femværelses lejligheder. Byggeriet ligger skråt over for den prisbelønnede Skolen i Sydhavnen og lige over for et stort p-hus, der kan benyttes af beboerne. En kommende bro mod nord vil føre direkte over til Enghave Brygge, mens en anden ny nærliggende bro vil give nem adgang til Amager Fælled.

Fire forskellige facadesten

Teglbroen har ligesom de fleste af områdets boligbyggerier en klassisk karréstruktur med åbne, grønne fællesområder, miljøstation og cykelparkering i gårdrummet samt overdækket cykelparkering i kælderen. Den aflange karré har en nyanlagt kanal på sin vestlige langside, hvor beboerne i stueetagen har direkte adgang til vandet. I en underetage med egen lysgård er der plads til beboerrum og beboerfaciliteter. Boligbyggeriet er tegnet af Arkitema Arkitekter A/S, der også har tegnet blandt andet det nærliggende parkeringshus og den endnu større karréejendom Bolværket, der ligger lige ved siden af.

– De tidligste Arkitema-projekter i området blev opført på Sluseholmen umiddelbart syd for Teglholmen. Bolværket stod færdigt i 2014. Begge karreer har åbne portgennemgange via gårdrummet som led i den overordnede plan for gående trafik i området og i overensstemmelse med lokalplanen, fortæller projektleder Kirsten Skogstad fra Arkitema.

– I modsætning til Bolværket, som har ensartede facader, skulle Teglbroen fremstå som en karré med ”opgangshuse”, med facadevariationer set fra gadesiden. Det er ikke ført så udtalt ud i praksis som på Sluseholmen, hvor facadevariationerne er større. Ved Teglbroen har vi arbejdet med fire forskellige teglstensfarver i god kvalitet ved de forskellige opganges gadefacader – en mørk grå sten med mørk fuge, en mellembrun sten, en lys gylden og en rød sten – alle med lyse fuger. De første tre er fra Randers Tegl A/S, mens den røde er fra Petersen Tegl A/S. Den røde er en genganger fra Bolværket og skaber sammenhæng mellem byggerierne. Facaderne på gårdsiden er ensartede med den lyse gyldne sten. Der er også arbejdet med en palet på tre forskellige grå farver til vindues­partierne, alt efter hvilken farve murværk de sidder i, to forskellige altanværnstyper og altandybder samt en mindre højdevariation ved murkroner og ved penthouselejlighederne i to hjørner, fortæller Kirsten Skogstad.

Private uderum

Teglbroen er i seks etager på tre af sine fløje, mens den sidste vestlige ud mod kanalen trapper ned i fem etager. Sammen med de forskellige teglfacader er vertikale indskæringer i nogle af facadefelterne, som giver plads til delvist indeliggende altaner, med til at nuancere og skabe liv i de store facadevolumener.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 5

Bolig

Bellarækkerne

Den globale landsby

Biograf

Biograf Waves

Førstesalen blev til biograf

Bolig

Formeriet

I industriens fodspor

Bolig og kontor

Frederikshuset

Kompakt åben karré i ny kanalby

Offentlige kontorer

Furesø Rådhus

Rådhuset med multisal

Butik

Købmagergades Postkontor

Funktionen er ændret, men sjælen er bevaret

Kulturcenter

Multikulturhuset

Kontrastfyldt multikulturhus

Ungdomsbolig

Plus Bolig afdeling 22

Ungdomsboligerne med de røde altaner…

Bolig

Scherfig Hus

I midten af alting

Domicil

SER Hegn

Nyt domicil giver samling og synlighed

Skole

Sundbyøster Skole

Skolens spejl

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Boligkarré med synlige karnapper og altaner

Bolig

Teglbroen Karré K

Kanalboliger i teglets tegn

Bolig

The Hill

Danmarks første svanemærkede lejeboliger