SER Hegn

:
oktober 2017
SER Hegn - facade

Det nye domicil har en karakteristisk og symmetrisk udformning med store hvide flader, et centralt firmalogo, sorte vinduespartier og grønt tag.

SER Hegn - tagterrasse

Fra de to store halvt åbne tagterrasser er der vid udsigt over landskabet. Udhænget er med underbeklædning af forpatineret kobber, og gulvbrædderne er i IPE hårdttræ. Den lukkede del af terrasserne har lyse brunlige klinkegulve.

SER Hegn - kontor

Det varmt brune loft var et specifikt ønske fra bygherren og tilføjer sammen med gulvtæpperne hygge og ro til det ellers lyse rummelige kontorlandskab. ”Contra Stripe Ecotrus”-tæpperne fra Egetæpper A/S er valgt som en solid og akustisk god løsning.

previous next

Nyt domicil giver samling og synlighed

SER Hegns nye domicil giver markant bedre udfoldelses­muligheder internt og i samspillet med kunder og leverandører, samtidig med at bygherrens idé om synlighed realiseres

Byggefakta

SER Hegn ApS
Prins Christians Kvartér 26
7000 Fredericia
Danmark

Bygherre:
SER Hegn ApS
Arkitekt:
KT Erhvervsbyg A/S
Totalentreprenør:
KT Erhvervsbyg A/S
Ingeniør:
KT Erhvervsbyg A/S
Areal:
2881 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
september 2016 - juli 2017

Det treetagers hovedsæde falder i øjnene fra motorvejen ved Fredericia med sin nærmest kødbens­agtige facon. Synligheden er en væsentlig del af bygherrens vision, fremhævet i arkitektur og materialevalg.

Markant og personligt

SER Hegn ApS blev grundlagt i 1990 og havde indtil i år domicil i landlige omgivelser i Børkop. Den familieejede virksomhed til produktion af erhvervshegn voksede til branchens største, og den nedlagte landbrugsejendom med de efterhånden mange løbende knopskydninger og labyrintagtige gangarealer blev for trange og uhensigtsmæssige. Derfor blev det besluttet at bygge et nyt og gennemtænkt domicil. Placeringen i Fredericia, lige ud til E20-motorvejen, medfører fordelagtige logistikforhold og stor synlighed.

– Synligheden var en vigtig parameter for bygherren, SER Hegn, fortæller Per Henriksen, partner i KT Erhvervsbyg A/S, som har stået for realiseringen af de personlige visioner og idéer, som SER Hegns administrerende direktør Henrik Hallenberg Rasmussen havde.

– Vi er som specialister i erhvervsbyggeri indgået i et spændende pingpong-samarbejde med bygherren og er nået frem til en rigtig fin løsning, både æstetisk, funktionelt og økonomisk. Virksomheden har nu fået samling på alle sine funktioner i en gennemtænkt bygningsstruktur med god forbindelse til omverdenen samt fine og effektive arbejdsforhold for medarbejderne.

Hovedsædet fungerer nu, ud over kontordomicil med mødelokaler og ny egenproduktion til det nordiske marked, som logistikcenter og uddannelses- og testanlæg fordelt på den 15.000 kvm store grund med 1.281 kvm domicil, 1.000 kvm produktionshal og 600 kvm lagerhal.

– Det visuelle udtryk set fra motorvejen udgør en iøjnefaldende ”annonce” for virksomheden, med den lyse facade, sorte vinduesbånd, det centrale firmalogo på mellembygningen, de store tagterrasser og grønne tag. Indvendigt har kontormiljøet medbragt sjælen fra det hyggelige bondegårdsmiljø gennem valget af tonede ruder, brunlige farver, gulvtæpper og mørke lofter.

Æstetik og funktionalitet

– Bygherren ønskede, at så mange medarbejdere som muligt skulle sidde placeret langs ydermurene, fortæller projektleder Jacob Antonsen fra KT Erhvervsbyg.

– Denne mulighed er skabt via den specielle kødbens-facon, som domicilet har fået. Kontorerne er transparente, rummelige og moderne, med en del rå betonvægge, og behageligt arbejdslys ved computerskærmene i kraft af de tonede ruder. Det mørke loft er et usædvanligt valg, men giver et overraskende helstøbt, varmt og roligt arbejdsmiljø, sammen med de 1.000 kvm papkassefarvede Contra Stripe gulvtæpper fra Egetæpper A/S, de lyst brunlige gulvklinker, egetræsdøre og -gulvlister.

Set fra motorvejen fremstår facaden symmetrisk og indbydende, med firmalogoet centralt placeret i midten på mellembygningen, som i øvrigt mestendels rummer trapper og installationer.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 5

Bolig

Bellarækkerne

Den globale landsby

Biograf

Biograf Waves

Førstesalen blev til biograf

Bolig

Formeriet

I industriens fodspor

Bolig og kontor

Frederikshuset

Kompakt åben karré i ny kanalby

Offentlige kontorer

Furesø Rådhus

Rådhuset med multisal

Butik

Købmagergades Postkontor

Funktionen er ændret, men sjælen er bevaret

Kulturcenter

Multikulturhuset

Kontrastfyldt multikulturhus

Ungdomsbolig

Plus Bolig afdeling 22

Ungdomsboligerne med de røde altaner…

Bolig

Scherfig Hus

I midten af alting

Domicil

SER Hegn

Nyt domicil giver samling og synlighed

Skole

Sundbyøster Skole

Skolens spejl

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Boligkarré med synlige karnapper og altaner

Bolig

Teglbroen Karré K

Kanalboliger i teglets tegn

Bolig

The Hill

Danmarks første svanemærkede lejeboliger