The Hill

:
oktober 2017
The Hill - facade

Alle lejligheder har altaner, og de er placeret forskudt af hinanden. Taget er belagt med solceller og sedum.

The Hill - lejlighed

Der er sikret lysindfald fra begge sider i lejlighederne.

The Hill - gårdrum

The Hill i Hillerød er Danmarks første svanemærkede lejeboliger. Fra en lille grøn oase er der adgang til lejlighederne.

The Hill - blandingsbatteri

Grohe A/S har blandt andet leveret blandingsbatterier til køkkenerne.

The Hill - badeværelse

Badelement ApS har leveret præfabrikerede badeværelser.

previous next

Danmarks første svanemærkede lejeboliger

The Hill er det indledende skridt på vej til opførelsen af en ny bæredygtig bydel i hjertet af Hillerød. 1.etape af PKA’s svanemærkede lejeboliger står klar

Byggefakta

The Hill
Søndre Jernbanevej 31-33,
3400 Hillerød
Danmark

Bygherre:
PKA A/S
Arkitekt:
Force 4
Totalentreprenør:
RG2-Ejendomme ApS
Ingeniør:
Oluf Jørgensen A/S
Areal:
4600 kvm.
Byggesum: 
115 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2016 - september 2017

Over for Hillerød Station er en ny række svanemærkede lejeboliger blevet integreret i bydelen. Her ligger foreløbigt 42 lejeboliger, som er første etape af bydelen The Hill. Naturligvis er svanemærkningen det, der kommercielt, har været meget fokus på.

Svanemærkede boliger har indtil nu kun været praksis i forhold til ejerboliger, men med byggeriet The Hill kan man nu også som lejer få adgang til at bo i en Svanemærket bolig. En bolig, hvor der er lagt vægt på bæredygtige og innovative løsninger, der tilgodeser både beboere, miljøet og jordens ressourcer.

Nærmest en skibakke

Men ud over at kunne tiltrække sig opmærksomheden med at være Danmarks første svanemærkede lejeboliger, så tiltrækker den arkitektoniske løsning også. Skræk­scenariet med en tung boligklods, der nærmest ”vælter” ned over den gamle stationsbygning overfor, er løst på flere måder. Alle boliger har altaner – nogle to – og de er placeret forskudt i facaderne, i stedet for at ligge snorlige under hinanden. Det giver en lethed i byggeriet. Samtidig ligger vinduespartierne dybt i facaden – omkring tre teglsten inde, hvilket også bryder de lige linjer i et højt byggeri.

Byggeriet er beklædt med teglsten, der i tone matcher meget godt til stationsbygningen. Der er endvidere benyttet beton til vægge (bagmur), skillevægge mellem lejligheder, 4300 kvm betondæk, 13 bjælker (60 lbm) og tre søjler (13 lbm). Alt sammen leveret af Contiga Tinglev A/S.

Men også tagkonstruktionen er bemærkelsesværdig. Taget skråner, hvilket betyder, det ”falder” ned mod de omkringliggende bebyggelser, så der bliver skabt et naturligt link mellem de forskellige arkitektoniske stilarter. Og igen gør det byggeriet mindre bombastisk. Det skråner dog ikke ned mod gaden, men atypisk på modsat led mod hinanden.

Taget er beklædt med sedum og solceller. Det grønne tag kan ses fra flere afstande og minder nærmest om en skibakke.

Adgang fra gårdhave

Nærmest som en oase i midten af byggeriet er der anlagt en gårdhave. Her er stueetagen beklædt med lameller i certificeret lærketræ. Det er også herfra, der er adgang til lejlighederne.

Tvilum Landinspektørfirma A/S har været med i hele projekteringsfasen – på samtlige etaper. Firmaet har bl.a. defineret skel og terrænforhold, foretaget opgørelse af alle arealer og afsætning af byggeri, beregning af lejlighedernes størrelser og hjulpet bygherre med alle undersøgelser i forhold til lokalplanen.

De 42 lejelejligheder er alle opført i materialer af bedste kvalitet og i et design, hvor dagslyset og solen strømmer uhindret ind fra flere sider. De ligger på størrelser fra 104 til 120 kvadratmeter – med tre og fire værelser. Der vil på 5. og 6. etage også være mulighed for at leje penthouselejligheder. Flere af boligerne er lejet ud, og PKA fortæller, at interessen er stor.

Det er mandskabet fra 3xmadsen, der har sørget for klargøring af boligerne. Firmaet har været involveret under hele processen med oprydninger undervejs i forhold til byggeriet og rengøring af skurvogne. Og ikke mindst i slutspurten – i afleveringsprocessen, hvor seks-otte mand har været i gang med klargøring af boligerne.

Tjekket lagvis

Byggearbejdet er udført som totalentreprise af RG2 Ejendomme ApS. Her fortæller projektchef Jan Hedin, at der naturligvis også har været udfordringer – eller som han siger: en øget kvalitetssikring – i forhold til at bygge svanemærket. Alt er tjekket ned til selv de mindste enheder.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 5

Bolig

Bellarækkerne

Den globale landsby

Biograf

Biograf Waves

Førstesalen blev til biograf

Bolig

Formeriet

I industriens fodspor

Bolig og kontor

Frederikshuset

Kompakt åben karré i ny kanalby

Offentlige kontorer

Furesø Rådhus

Rådhuset med multisal

Butik

Købmagergades Postkontor

Funktionen er ændret, men sjælen er bevaret

Kulturcenter

Multikulturhuset

Kontrastfyldt multikulturhus

Ungdomsbolig

Plus Bolig afdeling 22

Ungdomsboligerne med de røde altaner…

Bolig

Scherfig Hus

I midten af alting

Domicil

SER Hegn

Nyt domicil giver samling og synlighed

Skole

Sundbyøster Skole

Skolens spejl

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Boligkarré med synlige karnapper og altaner

Bolig

Teglbroen Karré K

Kanalboliger i teglets tegn

Bolig

The Hill

Danmarks første svanemærkede lejeboliger