Biograf Waves

:
oktober 2017
Biograf Waves - indgang

Shoppingcentret Waves i Greve er blevet udvidet med seks biografsale på førstesalen.

Biograf Waves - biografsalen

Egetæpper A/S har leveret belægning til de seks biografsale.

Biograf Waves - videovæg

Audio-Visuelt Centrum A/S har bl.a. leveret og monteret en videovæg uden for biografen.

previous next

Førstesalen blev til biograf

Seks nye biografsale har krævet en udvidelse i højden af det eksisterende shoppingcenter. Det har krævet en mobilkran og 20 håndværkere at løfte taget

Byggefakta

Biograf Waves
Over Bølgen 2
2670 Greve
Danmark

Bygherre:
Dades A/S
Bygherrerådgiver:
Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S
Arkitekt:
Link arkitektur AB
Totalentreprenør:
C.C. Contractor A/S
Ingeniør:
Orbicon A/S, Sweco Danmark A/S
Andre aktører:
Newsec Datea A/S
Areal:
3000 kvm.
Byggesum: 
65 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2016 - august 2017

Man kan næsten kalde det for et byggeboom i forhold til nye biografer i Danmark, som popper op over hele landet. I en undersøgelse af den europæiske filmindustris indtægter, forudses det da også, at biograferne i 2018 vil udgøre 63 pct. af filmbranchens indtægter, ifølge Dansk Biografer. Vi kan bare godt lide at gå i biografen. Alene i år i de knap så sommerlige måneder juni - juli var besøgstallet til børne- og familiefilm 16,8 pct. højere end i samme periode 2016, hvilket selvfølgelig også må tilskrives det dårlige vejr.

Og nu er shoppingcentret Waves i Greve også hoppet med ombord i filmens verden. Her er førstesalen blevet omdannet til en biograf – også med navnet Waves og med Nordisk Film Biografer ved roret. Projektet omfatter i alt cirka 3.000 kvadratmeter og består foruden de seks biografsale af et nyt restauranttorv, fællesarealer med to nye caféområder, lager, personalerum, operatørrum og publikumstoiletter.

Materialer og farver er valgt i mørke og grå nuancer samt rød. Der er arbejdet med farver på udvalgte bygningsdele for at lette wayfindin, som f.eks. indgangsdøre til sal og publikumstoiletter. Derudover er der arbejdet med forskellige typer af lyssætning og effekter, der skaber den rigtige stemning.

– Området syd for København har rigtig mange indbyggere, og derfor har vi været på udkig efter etableringsmuligheder for en ny biograf. Her er valget faldet på områdets naturlige centrum – Waves. Der bor næsten 150.000 mennesker inden for 10 minutters kørsel fra Waves, og det gør centeret oplagt til en biograf, har Lars Jørgensen, direktør for Nordisk Film Biografer tidligere udtalt.

Biografprojektet er udviklet i samarbejde med Waves, der ejes af Ejendomsselskabet Dades A/S. Der er i alt seks sale med plads til 800 gæster på en gang.

Mobilkran til at løfte taget

Newsec Datea A/S administrerer centret for ejeren Dades og har via sin projektafdeling også stået i spidsen for byggeriet sammen med en række rådgivere. Den omfattende ombygning har blandt andet krævet, at taget på den eksisterende centerbygning blev hævet 2,5 meter for at få plads og loftshøjde nok til de store biografsale.

– Der har været mange udfordringer, når man bygger i et eksisterende center. Alene hele logistikken med at bygge midt i et center og oven på og ned i eksisterende butikker, hvor der skulle være plads til afløbsrør, vand og varmerør. Flere steder har stålsøjler og dæk skulle forstærkes, fortæller projektchef Finn Francke Thygesen, Newsec Datea.

Til at løfte tagkonstruktionen har entreprenøren C. C. Contractor A/S fået hjælp af en af Danmarks største mobilkraner med navnet ”Liebherr LTM 1500-8.1”, som kan løfte ikke mindre end 5,4 tons og har en rækkevidde på op mod 100 meter. Mobilkranen har kun arbejdet om aftenen og om natten, når der ikke har været nogen mennesker i centret. Så mellem kl. 20 om aftenen og kl. 5 om morgenen har der i tre uger arbejdet omkring 20 håndværkere på at bygge de nye stålkonstruktioner på taget. Dog ikke hvis det har blæst meget, for et andet krav har været, at det ikke har måttet blæse mere end 12 meter i sekundet.

– Der er i det hele taget blevet lavet rigtigt meget om aftenen og om natten, siger Finn Francke Thygesen.

Biografsalene er placeret omkring en stram intern fordelingsgang, og der har været store krav til de akustiske forhold. Derfor er salene udført efter box-i-box princippet, hvilket gør, at lyden bliver inde i salene – og der heller ikke trænger lyd ind udefra.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 5

Bolig

Bellarækkerne

Den globale landsby

Biograf

Biograf Waves

Førstesalen blev til biograf

Bolig

Formeriet

I industriens fodspor

Bolig og kontor

Frederikshuset

Kompakt åben karré i ny kanalby

Offentlige kontorer

Furesø Rådhus

Rådhuset med multisal

Butik

Købmagergades Postkontor

Funktionen er ændret, men sjælen er bevaret

Kulturcenter

Multikulturhuset

Kontrastfyldt multikulturhus

Ungdomsbolig

Plus Bolig afdeling 22

Ungdomsboligerne med de røde altaner…

Bolig

Scherfig Hus

I midten af alting

Domicil

SER Hegn

Nyt domicil giver samling og synlighed

Skole

Sundbyøster Skole

Skolens spejl

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Boligkarré med synlige karnapper og altaner

Bolig

Teglbroen Karré K

Kanalboliger i teglets tegn

Bolig

The Hill

Danmarks første svanemærkede lejeboliger