Bellarækkerne

:
oktober 2017
Bellarækkerne - facader

HHM A/S har leveret en forbilledlig totalentreprise med i alt 122 rækkehuse med facader af murværk i flere farver, der understreger byens alsidighed. Arkitekt er Vilhelm Lauritzen A/S.

Bellarækkerne - haver

Hvert rækkehus har sit eget havestykke, der er med til at danne diversitet i Bellarækkernes bygader. Totalentreprenøren HHM A/S har samarbejdet med Vilhelm Lauritzen A/S.

Bellarækkerne - badeværelse

Blandt flere tiltag til fremme af bæredygtighed og indfrielse af 2020 BR-krav ses et stort armaturprogram fra Grohe A/S, bl.a. brusearmatur-sættet New Tempesta.

Bellarækkerne - stue

Præfabrikation har været udnyttet, hvor det er muligt – bl.a. med montage af færdige dør- og vinduesfalse fra BS Falsemontage og Byggeservice A/S. Interiøret er lyst og transparent.

Bellarækkerne - badeværelse2

Badelement ApS er blevet en førende producent og leverandør af færdige badeværelser fra eget produktionsanlæg i Polen. Bellarækkerne er et eksempel på det.

previous next

Den globale landsby

At være tæt på den internationale metropol og dog være en del af landsbyens tætte fællesskab er målet for rækkehusprojektet Bellarækkerne i Københavns nyeste beboelsesområde

Byggefakta

Bellarækkerne
Center Boulevard
2300 København S
Danmark

Bygherre:
BC Hospitality Group A/S, Solstra Capital Partners A/S
Bygherrerådgiver:
Tetris A/S
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
HHM A/S
Ingeniør:
Alectia A/S
Andre aktører:
COBE ApS
Areal:
14000 kvm.
Byggesum: 
220 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2016 - juli 2017

Landsbyen er ikke lige den boligtypologi, vi bedst forbinder med globalisme eller grænseoverskridende udsyn. Nærmest er landsbyen dens modsætning. Men hvis man nu alligevel gerne vil have den fulde pakke på sin boligadresse, kan det nu lade sig gøre. Så skal kursen sættes mod Bellakvarter i København.

Som navnet antyder, udspiller denne særlige boligfortolkning af storbyen sig rundt omkring ikke bare Danmarks største konferencecenter, men også med Nordens største designhotel, Bella Sky, som nærmeste nabo. Det er faktisk Bella Centers parkeringsarealer, der nu flyttes under terræn for at give plads for en ny udvikling af Københavns sydlige strøg forrest på Amager. Det gør Bellakvarter enestående pga. adressens nærhed til metro, motorvej, grønne områder på Amager Fælled, storcentret Fields og Københavns Lufthavn.

Lokalplanen lægger op til, at i alt op mod 2000 boliger kan opføres på arealerne omkring Bella Center. Det betyder, at Bellarækkernes 122 rækkehuse kun er en indledende etape, men samtidig toneangivende for den udvikling, som følger.

Byggeret og arealudnyttelse dikterer, at her skal bygges i højden, hvis pladsen skal række. Derfor er Bellarækkernes nu aktuelle etape da også udført som rækkehuse med et ”fodaftryk” på bare 40-45 kvm, men som i tre etager ekspanderer til at rumme 115 – 124 kvm.

Et konsortium af rådgivere har arbejdet med masterplan og landskabsarkitektur for området, mens de aktuelle rækkehus-boliger – også kaldet ”townhouses” – endte med at blive detailprojekteret af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S.

Opførelsen har totalentreprenøren HHM A/S haft ansvaret for: Traditionelle materialer med bærende konstruktion i beton og skalmur i form af både lyst og mørkt murværk, der skaber variation i de byrum, som opstår mellem husene. Præfabrikation har været bragt i spil, hvor det har været muligt med f.eks. industrielt fremstillede vindueslysninger og – false fra BS Falsemontage og Byggeservice. At montere pladefalse er ikke bare at montere en plade i et element; det er et arbejde for erfarne og oplærte fagfolk, understreger BS Byggeservice.

Ved dimensionering af BS Falsen fratrækkes 25 mm i hver side af montagehullet i betonelementet. Pladefalsen er på 12 mm, men hertil lægges 13 mm limfuge til opretning og vedhæftning. Fugen anvendes til opretning af mindre målafvigelser, der kan opstå fra elementstøberi og montage.

Vinduer og døre monteres derefter direkte ind i BS Falsen i en samlet proces, der både sparer tid og skaber øget præcision i montagen, understreger BS Falsemontage og Byggeservice ApS.

Badekabiner

Det er lignende argumenter, der kan høres fra en anden præfabrikations-producent, nemlig Badelement ApS, der oplever stor efterspørgsel og vækst i disse år. Specialet er her industriel fremstilling af færdige badeværelser efter specialmål og med individuelt udstyr til især boligbyggeriet: Der spares tid på byggepladsen, og der opnås øget soliditet og fleksibilitet i løsningerne, lyder det fra Badelement ApS.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 5

Bolig

Bellarækkerne

Den globale landsby

Biograf

Biograf Waves

Førstesalen blev til biograf

Bolig

Formeriet

I industriens fodspor

Bolig og kontor

Frederikshuset

Kompakt åben karré i ny kanalby

Offentlige kontorer

Furesø Rådhus

Rådhuset med multisal

Butik

Købmagergades Postkontor

Funktionen er ændret, men sjælen er bevaret

Kulturcenter

Multikulturhuset

Kontrastfyldt multikulturhus

Ungdomsbolig

Plus Bolig afdeling 22

Ungdomsboligerne med de røde altaner…

Bolig

Scherfig Hus

I midten af alting

Domicil

SER Hegn

Nyt domicil giver samling og synlighed

Skole

Sundbyøster Skole

Skolens spejl

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Boligkarré med synlige karnapper og altaner

Bolig

Teglbroen Karré K

Kanalboliger i teglets tegn

Bolig

The Hill

Danmarks første svanemærkede lejeboliger