Plejehjemmet Lundbyecentret

:
juni 2014
Det arkitektoniske udgangspunkt for Lundbyecentret er traditionelle gavlhuse placeret side om side og giver en klar karakter til byggeriet.
Alle lejlighederne er indrettet med udstyr, der giver beboeren størst mulig frihed. Det inkluderer blandt andet fuldautomatisk toilet og egne vaskefaciliteter.
previous next

Plejehjem version 2.0

En gennemgribende ombygning af plejehjemmet Lundbyecentret bringer niveauet for ældreomsorg op på et helt nyt niveau

Byggefakta

Plejehjemmet Lundbyecentret
Lundbyesgade 33
9000 Aalborg
Danmark

Bygherre:
Aalborg Kommune
Bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S
Arkitekt:
Sahl Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Einar Kornerup A/S
Ingeniør:
Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
5200 kvm.
Byggesum: 
68 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2012 - maj 2014

Lundbyesgade 33 har i mange år bestået af et plejehjem og ældreboliger, men med tiden var behovet for ældreboligerne mindsket og plejehjemmet var blevet ramt af tidens tand. Efter en omfattende ombygning fremstår nu et topmoderne plejehjem med i alt 66 tidssvarende lejligheder.

- Alle lejlighederne er indrettet med stort fokus på muligheden for selvstændighed og selvhjælp. Hele byggeprocessen fra start til slut er gået over al forventning, siger Michael Gaba fra Kuben Management, der har været administrativ bygherrerådgiver på projektet.

Den positive opfattelse deles af Stokvad & Kerstens, der har været rådgivende ingeniør på byggeriet og blandt andet stået for beregninger til varme-, solcelle-, el- og vandanlæg.

- En af de særlige udfordringer ved dette byggeprojekt har været kombinationen af eksisterende byggeri og nybyggeri, da blandt andet kælderen fra det tidligere plejehjem skulle bevares. Dette er der dog fundet rigtig gode løsninger på ifølge Lotte Buch Stokvad, direktør og partner i Stokvad & Kerstens. Således fremstår det samlede byggeri nu som en up-to-date samlet enhed.

Harmonisk inde- og udeklima

Et gennemgående træk for plejehjemmet er den hyggelige stemning, uanset om man befinder sig udenfor eller indenfor. Bygningen lever fuldt op til lavenergiklasse 2015 uden på nogen måde at gå på kompromis med en lys og hjemlig atmosfære.

Rundt om plejehjemmet er anlagt hyggekroge og små terrasser, og derudover er der flere altaner i bygningen, så det også på denne måde er muligt at komme udenfor. Faktisk er der gjort meget ud af at kombinere det udendørs med det indendørs. Hver enkelt lejlighed samt de store fællesrum, som udover spiseområde og køkken også indeholder hyggekroge til sociale stunder, er alle indrettet med store vinduespartier, så lysindfaldet er med til at gøre indeklimaet luftigt og lyst.

Som et særligt tiltag i det nye plejehjem er der også bygget et wellnessrum med stemning fra et spabad. - Målet har været at skabe noget andet og mere end det typiske plejehjem, forklarer Michael Gaba fra Kuben Management, og med mulighed for en daglig tur i jacuzzi må det i den grad siges, at målet er nået.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 3

Butik

Bygma Aabenraa

Bygma i nye rammer

Butik

Bygma Aabenraa

Bygma i nye rammer

Museum

Danmarks Borgcenter

Et vindue til fortiden

Domicil

Dong Energy

Det samlende element

Bolig

Elkærparken

Fuld valuta for pengene

Forsyningsanlæg

Energitårnet

Et monument over fornuftig energiproduktion

Forlystelsescenter

Ghost - The Haunted House

Ældet western-pragtvilla - med spøgelser

Domicil

HKJ Group

Under ét tag

Kontorhus

Kontorhus Eternitten

Genoplivning af den gamle eternitfabrik

Bolig

Korskærparken

Boligglæde bag facaden

Transportcenter

Krydstogtterminal Nordhavn

Som en rejselysten flåde

Kulturcenter

Musikkens Hus

Musikkens Hus blev akustikkens hus

Bolig

Olof Palme Parken

Parkboliger i kridhvid beton

Butik

Silvan og Netto

Et godt sted at handle

Bolig

Urban House

Nul fejl!

Offentlige kontorer

Værdipark Skanderborg

Ny vinkel på værdierne

Skole

Øster Farimagsgades Skole

Tradition og fornyelse