Bygma Aabenraa

:
juni 2014
AG Electric A/S har haft ansvaret for teknikentreprisen, der bl.a. består i installering af alarm/adgangskontrol, video-overvågning samt automatisk brandalarmerings anlæg.
En af de tre store haller hos Bygma, der afløser de tidligere syv trælasthaller som Bygma havde placeret på havneområdet i Aabenraa.
Den indbydende front på det nye Bygma i Aabenraa med indgang til byggemarked og byggeudstilling og i bedste Bygma-stil med pulverlakerede zink-plader samt træværk i nøddebrun på facaderne.
- De professionelle kunder i Bygma har adgang til en udstillingsdel, hvor de kan præsentere deres kunder for diverse byggematerialer, siger Lars Hansen, Z-Design Arkitekter ApS.

AG Electric A/S har haft ansvaret for teknikentreprisen, der bl.a. består i installering af alarm/adgangskontrol, video-overvågning samt automatisk brandalarmerings anlæg.

previous next

Bygma i nye rammer

Efter to års byggeri kunne Bygma på ny adresse i Aabenraa åbne op for 11.400 kvm trælasthandel og byggevaremarked med en effektiv logistik

Byggefakta

Bygma Aabenraa
Tøndervej/Dronning Margrethes Vej
6200 Aabenraa
Danmark

Bygherre:
Bygma A/S
Arkitekt:
Z-Design Arkitekter ApS
Hovedentreprenør:
Ludvigsen Vognmands og Entreprenørfor., AG Electric A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Areal:
11400 kvm.
Byggesum: 
50 mio. kr.
Byggeperiode:
Februar 2013 - december 2013

Vokseværket i byggevare-kæden Bygma i Aabenraa har vakt opsigt, for efter at virksomhedens trælasthandel er flyttet fra adressen Møllemærsk ved Sydhavnen til Bygma-byggevaremarkedet på Dronning Margrethes Vej er der blevet opført tre ny haller, samtidig med at en eksisterede hal er blevet renoveret. Efter to års byggeri kunne der midt i april åbnes op for butikker med et samlet areal på 11.400 kvm, der er placeret på et samlet grundareal på 38.000 kvm.

Mere effektiv logistik

Der er tale om en disposition, der skal rationalisere og effektivisere virksomheden og dermed skabe udgangspunkt for mere vækst. En del af effektiviseringen består således i, at de tidligere syv trælasthaller på havnen nu kan rummes i tre større haller på den nye adresse, som giver en langt bedre logistik for de professionelle kunder, fremhæver Lars Hansen fra Z-Design Arkitekter ApS, der har været sagsarkitekt på opgaven.

Trælasthandlen hviler på en lang tradition i byen baseret på den oprindelige Johann Jacob Voetmann, som Scandinova A/S overtog i 1972, hvorefter trælasten skiftede navn til Voetmanns Tømmerhandel A/S – og i 1992 skiftede Scandinova navn til Bygma.

Stor teknikentreprise

AG Electric A/S har haft ansvaret for teknikentreprisen, der bl.a. består i installering af alarm/adgangskontrol, video-overvågning samt automatisk brandalarmerings anlæg. Samtidig har virksomheden lavet energioptimering af form af montering af LED lamper på facaden og bevægelsescensorer i hallerne.

- Det har været en udfordring i forbindelse med afstande, samt en del af installationsarbejdet blev udført med lifter, og i denne forbindelse har vi optimeret vores arbejde med blandt andet fælles-kabeltræk til stærkstrøm- og svagstrøminstallationer i samme arbejdsproces. Desuden har der været en del koordinering med de andre entreprenører som Bravida, der står for installering af sprinkleranlægget, fortæller Jon Einarsson, der er medindehaver af AG Electric A/S.

En af hallerne var for øvrigt en gammel britisk flyhangar, hvor der ifølge arkitekt Lars Hansen lå en udfordring i at få konstruktionen styrket med ekstra ståldragere. To af de øvrige haller har et meget stort spænd på over 38 meter af hensyn til en effektiv logistik, og hertil er således brugt limtræsdragere med en vægt på 8-9 tons hver især.

AG Electric A/S er en stor spiller i det sønderjyske med ca. 50 elektrikersvende, 10 elektrikerlærlinge og i alarmafdelingen er der seks teknikere. AG Electric A/S arbejder endvidere inden for industri, landbrug og almindelig serviceopgaver.

- Det væsentligste er dog, at vi har en entrepriseafdeling, der kan håndtere store projekter og her går vi efter langvarige relationer i forhold til bygherre, hvor man har et tæt samarbejde i løbende dialog og med et mål om at kunne optimere for bygherre – at tænke i efterfølgende driftsomkostninger på bygherres vegne er jo netop med til at skabe troværdighed, fremhæver Jon Einarsson.

Plads til byggeudstilling

På den nye adresse er også blevet indrettet en byggeudstilling på 400 kvm med gulve, døre, vinduer og lignende.

Der er i byggeriet tænkt en ekstra særlig service ind for de professionelle håndværkerkunder, så de har mulighed for at præsentere deres kunder for de forskellige muligheder for løsninger til et byggeri, så derfor er der denne udstillingsdel, som de professionelle har adgang til i weekenden også, fortæller Lars Hansen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 3

Butik

Bygma Aabenraa

Bygma i nye rammer

Butik

Bygma Aabenraa

Bygma i nye rammer

Museum

Danmarks Borgcenter

Et vindue til fortiden

Domicil

Dong Energy

Det samlende element

Bolig

Elkærparken

Fuld valuta for pengene

Forsyningsanlæg

Energitårnet

Et monument over fornuftig energiproduktion

Forlystelsescenter

Ghost - The Haunted House

Ældet western-pragtvilla - med spøgelser

Domicil

HKJ Group

Under ét tag

Kontorhus

Kontorhus Eternitten

Genoplivning af den gamle eternitfabrik

Bolig

Korskærparken

Boligglæde bag facaden

Transportcenter

Krydstogtterminal Nordhavn

Som en rejselysten flåde

Kulturcenter

Musikkens Hus

Musikkens Hus blev akustikkens hus

Bolig

Olof Palme Parken

Parkboliger i kridhvid beton

Butik

Silvan og Netto

Et godt sted at handle

Bolig

Urban House

Nul fejl!

Offentlige kontorer

Værdipark Skanderborg

Ny vinkel på værdierne

Skole

Øster Farimagsgades Skole

Tradition og fornyelse