Arena Randers hal 4

:
juni 2020
Arena Randers hal 4 - tribune

Alle tribunerne i multiarenaen er fleksible. Nogle kan foldes ind, mens andre kan køres helt væk eller bruges til at bryde arenaen op i flere store rum.

Arena Randers hal 4 - hal

Den nye multiarena – hal 4 – er en gennemført konstruktion med udsøgt akustik i et imponerende stort rum. Under loftet hænger et net af gangbroer, som gør det let at forberede hallen til de mange forskellige arrangementer.

Arena Randers hal 4 - konferencesalen

Konferencesalen over multiarenaen har plads til i alt 500 mennesker, når foldevæggen i olieret egetræ trækkes til side. Selv med relativt højt til loftet er det sorte træbeton med til at give et varmt og behageligt rum.

Arena Randers hal 4 - facade

Arena Randers fremstår i dag som en helt ny bygning, der rækker ud mod byen med sit enorme udhæng.

Arena Randers hal 4 - aluminiumsbeklædning

Sammenbygningen af det nye og det gamle er skjult bag en elegant aluminiumsbeklædning.

previous next

Rå og vellykket multiarena

Arena Randers hal 4 er efter 12 års tilløb klar til brug. Byggeriet binder de eksisterende haller sammen med en ny og gennemført multiarena bygget af den tyske totalentreprenør Max Bögl

Byggefakta

Arena Randers hal 4
Fyensgade 1
8900 Randers
Danmark

Bygherre:
Foreningen Randers Idrætshaller, Arena Randers
Arkitekt:
Link arkitektur AB
Totalentreprenør:
Max Bögl
Ingeniør:
Orbicon A/S
Areal:
9000 kvm.
Byggesum: 
81 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2018 - maj 2020

De har ventet mere end 12 år på en ny multiarena i Randers. Nu er den omsider færdig. Men Coronapandemien står i vejen for, at science fiction-messen Sci-Fi-Con, Randersmessen og mange andre arrangementer kan vise, hvad den nye arena kan bruges til. Gitte Nørgaard, direktør i Arena Randers, har i alle årene glædet sig til at byde indenfor i den nye arena. Planen var at indvie den i maj, men nu må hun vente endnu længere.

– Nu har vi en af Danmarks flotteste haller. Så er det hele ventetiden værd. Det er megaflot, og vi glæder os sindssygt til, at vi kan åbne og komme i gang, siger Gitte Nørgaard.

Uanset hvordan de lokales holdninger har været til den lange politiske proces før byggeriet, kan de nu nyde synet af den harmoniske forlængelse af de gamle idrætshaller og den nye facadebeklædning, som binder hele byggeriet sammen.

Efter 10 års lokalpolitisk tovtrækkeri blev projektet med at binde tre eksisterende haller sammen med en nybygget multiarena endelig sendt i udbud i 2017. Den danske afdeling af tyske Max Bögl leverede de mest tilfredsstillende tegninger og beregninger på baggrund af kommunens ønsker til en harmonisk forlængelse af de eksisterende sportshaller, som er ombygget flere gange i årenes løb. Det sammensatte udtryk er nu erstattet af et ensartet og åbent byggeri med meget lave U-værdier og solcelleanlæg på taget.

Nedbrydning med respekt for halgæster

Arena Randers er knopskudt siden sin start som Randers Idrætshaller i 1970’erne. En rundbuehal, basketballhal og et sportscollege er kommet til på matriklen i årenes løb. Derfor var den helt store opgave for Link Arkitektur A/S at binde det hele sammen – herunder at få den 50 år gamle Hal 1 til at spille sammen med den nye multiarena. Sammensmeltningen inkluderer fælles bevægelsesbånd, kiosker, toiletter og opholdsrum, som kan lukkes af fra begge sider med brandjalousier.

Denne del af byggeriet har været udfordret af, at gallafester og sportsarrangementer skulle afholdes som sædvanligt i hal 1, mens Max Bögl brød dele af den ned i under forberedelserne af det nye byggeri begyndelsen af 2018.

– Alene det at bygge op ad noget eksisterende gav os udfordringer, fordi vi havde hensynet til adgangsveje, flugtvejsforhold og opbevaring af blandt andet idrætsudstyr til arrangementerne. Det har krævet en meget stor projekteringsindsats, fortæller Anders Weidemann, projektchef hos Max Bögl.

Hal 4 er opført lige der, hvor indgangen til hal 1 lå før. Så den løbende justering af brand- og flugtveje krævede også en del koordinering med de lokale myndigheder. Nu hvor byggeriet er afleveret, kan det være svært at se, hvor den gamle hal sluttede, og den nye begynder. Især på ydersiden, hvor det ensartede udtryk er gennemført med blandt andet en forlængelse af det eksisterende tag og en ny facadebeklædning af præfabrikerede stålsandwichpaneler.

– Jeg synes, tilbygningen er bundet enormt godt sammen med den eksisterende hal. Det er lykkedes at skabe en ualmindeligt god sammenhæng med et elegant greb, siger Anders Weidemann.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 2

Kulturcenter

Arena Randers hal 4

Rå og vellykket multiarena

Bolig

Astahus

En generøs bygning

Hotel og konference

Bryggen Guldsmeden Hotel

Bæredygtig hoteldrift på Islands Brygge

Uddannelsescenter

DMJX Campus Katrinebjerg

Et studiefællesskab i skyen

Plejecenter og genoptræning

Fællesskabets Hus

Fællesskabets Hus bringer byen sammen med de ældre

Bolig

Møbelfabrikken

Fra legendarisk møbelfabrik til moderne lejeboliger

Bolig

Nadinehus

Langtidsparkering

Uddannelsescenter

Next Vestskoven Gymnasium

Et uddannelsesmæssigt vartegn er skudt i luften i Albertslund

Bolig

Parkkanten

Boliger ved Vestvolden

Bolig

Skovkvarteret II

Et liv ved Kalvebod Fælled

Bolig

Strandterrasserne

Fra tag til terrasser

Bolig og butik

Tornhøjcentret

Center til nye tider

Transport og logistik

Ventrupparken

Gennemtænkt logistikcenter i Greve