Tornhøjcentret

:
juni 2020
Tornhøjcentret - altaner

Thisted Fjerritslev Cementvarefabrik har fremstillet, leveret og monteret alle betonelementer til byggeriet. Det omfatter blandt andet altangangene og de L-søjler, som gangene hviler på.

Tornhøjcentret - fundament

I forbindelse med etape 1 har man allerede udført fundamentet og kælderen til etape 2.

Tornhøjcentret - glasværn

Der er transparente glasværn på alle altaner og svalegange.

Tornhøjcentret - køkken

Boligerne er gennemlyste, og der er glasdøre inde i lejlighederne.

Tornhøjcentret - facade

Byggeriet har fået en skalmur med tegl i stueplan, og resten af facaden er pudset.

previous next

Center til nye tider

Det gamle Tornhøjcenter i Aalborg Øst er taget ned, og et nyt er bygget i dets sted. Det er samtidig et opgør med tidligere tiders skarpe opdeling i boliger, butikker og erhverv.

Byggefakta

Tornhøjcentret
Tornhøjvej 4
9220 Aalborg Øst
Danmark

Bygherre:
Citybyg ApS
Arkitekt:
C.F. Møller Danmark A/S
Totalentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
Svend Poulsen A/S
Areal:
13200 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
september 2018 - juni 2020

Tornhøjcentret i Aalborg Øst er opført på samme adresse som det tidligere center med samme navn, der blev taget ned for nogle år siden.

Det er Citybyg ApS, der er bygherre på det nye Tornhøjcenter, der omfatter butikker, erhvervslejemål og i alt 156 boliger.

Byggearbejdet er udført som totalentreprise af Dansk Boligbyg A/S, og bygherrerådgivningen er varetaget af Brix & Kamp. C.F. Møller har leveret arkitektydelser, og Akademiingeniør Svend Poulsen har taget sig af ingeniørdelen.

Jord og betonarbejdet blev påbegyndt i oktober 2018, og primo 2019 gik man i gang med montagen af betonelementer på det nye center.

Byggeriet er opført i henholdsvis fire, fem og seks etager fortrinsvis med erhverv i stueplan og boliger på etagerne. Facaderne er udført i henholdsvis teglsten og facadepuds med svalegange i beton.

De i alt 156 boliger i projektet omfatter et- til fireværelses lejligheder, men primært to- og treværelses. Boligerne spænder fra 52 til 91 kvm, og de er udstyret med egen altan eller adgang til egen terrasse.

Byggeriet er udført med delvis kælder, der er indrettet med depotrum til lejemålene.

Flere etaper

Første etape af projektet, der nu er afsluttet, rummer 83 boliger samt en lægeklinik på første sal og tre erhvervslejemål, fortæller projektchef Thomas Lundgaard Poulsen fra Dansk Boligbyg.

– Vi får et aktivt og levende center. Der er rykket en dagligvarebutik ind, og der er et pizzeria og en sandwichbar på vej, fortæller han.

Fundamentet og kælderen til anden etape er allerede bygget. I kælderen finder man depotrummene til lejemålene i centret.

– Her skal vi opføre 55 lejligheder oven på kælderen, og så kommer der endnu en bygning med 18 lejligheder samt erhvervslejemål. Den skal ligge ud mod Humlebakken, forklarer Thomas Lundgaard Poulsen.

Alt i beton

Det er Thisted Fjerritslev Cementvarefabrik A/S, der har stået for alle betonelementer til Tornhøjcentret.

– Vi har fremstillet, leveret og monteret alle de elementer, som du kan finde i byggeriet, siger salgschef Pelle B. Jensen.

– Elementerne er fremstillet på vores fabrik i Thisted og leveret på pladsen, hvor vores egne folk har stået for montagen. Det drejer sig om hele råhusdelen med bagmure, skillevægge og dæk, men også altangange og de L-søjler, som altangangene hviler på, forklarer Pelle B. Jensen.

Thisted Fjerritslev Cementvarefabrik har desuden stået for kælderen under etape to. Her har man blandt andet leveret de sandwichvægge, der indgår i byggeriet.

Til udlejning

Alle lejlighederne i Tornhøjcentret bliver til udlejning, og i første etape er de nu klar til indflytning.

Lejlighederne har lyse egetræsgulve, nordiske køkkenelementer, garderobeskabe fra JKE Design og hårde hvidevarer fra Siemens. Der er åben forbindelse mellem køkken og stue, der kommer til at fungere som et køkken-alrum, og der er gulvvarme overalt i de gennemlyste lejligheder.

Projektchef Thomas Lundgaard Poulsen fortæller, at det bliver muligt for nye beboere at flytte ind i fuldt møblerede lejligheder, ligesom en gratis delebil stilles til rådighed for beboerne. Der er tale om en elbil, og i forbindelse med projektet er der ud over de 146 parkeringspladser også installeret en ladestander til elbiler.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 2

Kulturcenter

Arena Randers hal 4

Rå og vellykket multiarena

Bolig

Astahus

En generøs bygning

Hotel og konference

Bryggen Guldsmeden Hotel

Bæredygtig hoteldrift på Islands Brygge

Uddannelsescenter

DMJX Campus Katrinebjerg

Et studiefællesskab i skyen

Plejecenter og genoptræning

Fællesskabets Hus

Fællesskabets Hus bringer byen sammen med de ældre

Bolig

Møbelfabrikken

Fra legendarisk møbelfabrik til moderne lejeboliger

Bolig

Nadinehus

Langtidsparkering

Uddannelsescenter

Next Vestskoven Gymnasium

Et uddannelsesmæssigt vartegn er skudt i luften i Albertslund

Bolig

Parkkanten

Boliger ved Vestvolden

Bolig

Skovkvarteret II

Et liv ved Kalvebod Fælled

Bolig

Strandterrasserne

Fra tag til terrasser

Bolig og butik

Tornhøjcentret

Center til nye tider

Transport og logistik

Ventrupparken

Gennemtænkt logistikcenter i Greve