Parkkanten

:
juni 2020
Parkkanten - trappe

De indvendige trapper til de syv opgange er leveret af PL Beton A/S. Trappeløbene er støbt i højstyrkebeton med en terrazzobelægning af hvid norsk calcit på trædefladerne. Trapperne er desuden forsynet med PL Betons egne gelændere i stål.

Parkkanten - stue

De rummelige lejligheder er gennemgående i bygningerne, hvilket sikrer gennemlys og udsigt til både øst og vest. Ejerlejlighederne er fra 88-155 kvm og med tre-fem værelser.

Parkkanten - facade

Parkkanten udgøres af to parallelle men forskudte længehuse i hver syv etager. De tilbagetrukne taghuse fungerer som penthouses for lejlighederne på sjette sal og huser desuden bygningernes ventilationsanlæg.

previous next

Boliger ved Vestvolden

Fine lysforhold og udsigt til naturen er nogle af nøgleordene for lejlighederne i Parkkanten, det nyeste boligbyggeri i den hurtigt voksende bydel Irmabyen vest for København

Byggefakta

Parkkanten
Plantagevej 74-86
2610 Rødovre
Danmark

Bygherre:
Elf Developement
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
CG Jensen A/S
Ingeniør:
AFRY
Andre aktører:
Bad Element ApS, Contiga Tinglev A/S, CSK Stålindustri A/S
Areal:
11170 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2018 - juni 2020

I udkanten af København, vest for Frederiksberg, er et helt nyt byområde i løbet af de seneste år skudt op. Irmabyen ligger i Rødovre, hvor dagligvarekæden Irma tidligere havde domicil. Området blev sidenhen overtaget af ELF Development, der baseret på en masterplan udarbejdet af Gröning Arkitekter, er ved at udvikle et boligområde med stor variation. Når de sidste byggerier står færdige i løbet af 2020, vil området huse ca. 3.000 beboere fordelt på ca. 1.000 boliger og omkring 115.000 kvm boligareal. Bebyggelsen omfatter både villaer, rækkehuse, townhouses og etagebyggerier.

Irmabyen ligger naturskønt mellem de grønne områder Espelunden og Vestvolden. Det nye boligbyggeri Parkkanten med 98 ejerlejligheder afskærmer Irmabyens nordlige del mod øst.

– Vi har haft et omfattende samarbejde med ELF Development i forbindelse med Imabyen. Parkkanten er således det andet ud af i alt fire byggefelter, vi har tegnet. Parkanten er et vigtigt byggeri, fordi det er med til at definere bydelens afgrænsning mod flanken, samtidig med at det danner bagtæppe for parken mod øst, siger Mette Julie Skibsholt, arkitekt MAA og partner i Arkitema Architects.

Parallelle længehuse

Parkkanten består af to særskilte bygningskroppe, hver med lejligheder i syv etager.

– Mellem den indre bebyggelse og det grønne strøg har vi lagt bygningerne som lige linjer, der ligger i forlængelse af hinanden men samtidig med indbyrdes forskydning imellem. Husene står i en varm, rød tegl med stringente, taktfaste facader, men med fine detaljer, hvor huset afsluttes foroven og forneden, hvor vi har mønstermurværk i stueplan, forklarer Mette Julie Skibsholt.

Placeringen ud til Irmabyens park har været en vigtig faktor i planlægningen af boligerne. Lejlighederne fra første til sjette sal har dybe, vestvendte altaner. Mange lejligheder har tillige altaner mod øst. Boligerne i stueplan har store, private terrasser mod parken.

– De øverste lejligheder på 6. sal har adgang til nogle helt særlige rum og taghaver på toppen af huset. Penthouseboligerne i to etager har store vestvendte tagterrasser. Samtidig er det lykkedes os at indpasse teknikrummene mellem taghusene – begge dele er beklædt med mørke aluminiumsplader og trukket diskret tilbage fra facaderne, forklarer Mette Julie Skibsholt.

Der er p-kælder under byggeriet, der desuden rummer cykelparkering og depotrum til beboerne. Konstruktionsmæssigt er husene opbygget som traditionelle betonelementbygninger med skalmuring i teglsten. Contiga Tinglev A/S har leveret elementerne til råhuset, bl.a. ca. 12.000 kvm huldæk, 10.300 kvm vægelementer, 225 kbm bjælker og 181 søjler. I alt er det blevet til mere end 10.000 tons præfabrikerede betonelementer, fortæller projektleder Leif Odgaard.

Hvide terrazzotrapper

Et vigtigt element i de stringente facader er opgangene, der markeres af vertikale, smalle vinduesbånd, der er trukket tilbage i forhold til facaden. Selve opgangstrapperne til de syv opgange er leveret af PL Beton A/S, i alt 45 etager trappeløb. Betontrapperne er på trædefladen beklædt med terrazzo i hvid norsk calcit. Trapperne er forsynet med vaskekant og leveret med 352 løbende meter af PL Betons egne gelændere. Trappeløbene støbes i højstyrkebeton på firmaets fabrik i Rønne og belægges med terrazzo. Trapperne gøres næsten færdige fra fabrikken, men får den sidste finish af fabrikkens egne trappespecialister, lige inden byggeriet afleveres.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 2

Kulturcenter

Arena Randers hal 4

Rå og vellykket multiarena

Bolig

Astahus

En generøs bygning

Hotel og konference

Bryggen Guldsmeden Hotel

Bæredygtig hoteldrift på Islands Brygge

Uddannelsescenter

DMJX Campus Katrinebjerg

Et studiefællesskab i skyen

Plejecenter og genoptræning

Fællesskabets Hus

Fællesskabets Hus bringer byen sammen med de ældre

Bolig

Møbelfabrikken

Fra legendarisk møbelfabrik til moderne lejeboliger

Bolig

Nadinehus

Langtidsparkering

Uddannelsescenter

Next Vestskoven Gymnasium

Et uddannelsesmæssigt vartegn er skudt i luften i Albertslund

Bolig

Parkkanten

Boliger ved Vestvolden

Bolig

Skovkvarteret II

Et liv ved Kalvebod Fælled

Bolig

Strandterrasserne

Fra tag til terrasser

Bolig og butik

Tornhøjcentret

Center til nye tider

Transport og logistik

Ventrupparken

Gennemtænkt logistikcenter i Greve