Skovkvarteret II

:
juni 2020
Skovkvarteret II - boligtårn

Området består af to otteetagers boligtårne med hver 28 lejligheder samt 66 rækkehuse i forskellige størrelser og udformninger. Nogle af rækkehusene folder vertikalt ind over hinanden for at udnytte hver bygnings fodaftryk bedre.

Skovkvarteret II - trappe

De specialbyggede trapper med hvide vanger og trin i eg i rækkehusene er leveret af BV-Trappen A/S. Trapperne tilpasses i målene til den enkelte bolig for at sikre optimal tilpasning til det faktiske byggeri, hvor der godt kan være nogle afvigelser i forhold til tegningerne.

Skovkvarteret II - badeværelse

De store og ekstremt slidstærke Marte-fliser i formatet 200 x 600 mm er levereret af Næstved Flisecenter ApS og føres meget elegant fra badeværelserne i rækkehusene videre ud i mellemgang eller forstue.

Skovkvarteret II - stue

Rækkehusene er indrettet så kompakt som muligt for at udnytte kvadratmeterne optimalt og holde prisen nede af hensyn til målgruppen. Husene har fine dagslysforhold og adgang til uderum.

Skovkvarteret II - grønne arealer

Skovkvarteret II er i det daglige bilfrit. Det tæt bebyggede område er inspireret af Kartoffelrækkerne og beplantes så der med tiden opstår grønne områder mellem husene.

Skovkvarteret II - udsigt

Skovkvarteret II ligger i Ørestad Syd lige på kanten af Kalvebod Fælled. Området er tænkt som et børnevenligt og sikkert byområde for især yngre børnefamilier.

previous next

Et liv ved Kalvebod Fælled

I det børnevenlige boligområde Skovkvarteret II kan man bo tæt på det åbne land i et byggeri i høj kvalitet og samtidig være mindre end 10 minutter fra Københavns centrum

Byggefakta


Ejler Billes Allé 6
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Tetris A/S
Arkitekt:
Sangberg Architects ApS, Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Rasmus Friis A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
11000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
april 2018 - maj 2020

Da boligbyggerierne Stævnen og 8-tallet stod færdige sidst i nullerne, markerede de den sydligste spids af det nye byområde Ørestad Syd. Imidlertid kom finanskrisen og satte alle de planlagte byggerier i området i stå, hvorfor der opstod et stort tomrum mellem de sydlige byggerier og storcentret Fields, der ligger midt i Ørestaden. Først de allerseneste år, anført af Royal Arena, er der for alvor kommet gang i byggeriet af Ørestad Syd igen. Mere end 10.000 mennesker bor og arbejder nu i bydelen.

Lige syd for den nye Kalvebod Fælled Skole af Lundgaard & Tranberg Architects ligger boligområdet Skovkvarteret II. Projektet er udviklet af Tetris A/S, opført i totalentreprise af Rasmus Friis A/S og tegnet af Sangberg Architects ApS og Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S i fællesskab. Skovkvarteret II ligger ved siden af Skovkvarteret I, der er opført af de samme aktører, men nyder godt af en placering klods op af det 2.000 hektar store, fredede naturområde Kalvebod Fælled mod vest.

– Ørestad Syd er ved at blive en rigtig bydel med skoler, indkøbsmuligheder og en stor mangfoldighed. Det er en stor kvalitet, at du har naturen så tæt på, samtidig med, at du med metroen kan være inde i centrum på mindre end 10 minutter, siger arkitekt MAA og partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter Torsten Stephensen.

Skovkvarteret I og II

Skovkvarteret II består af 66 rækkehuse i klynger af seks og to otteetagers boligtårne med hver 28 lejligheder. Boligtårnene er placeret i henholdsvis det nordvestlige og sydøstlige hjørne af bebyggelsen. Det noget større Skovkvarteret I, der stod færdigt i foråret 2018, rummer to punkthuse i fem etager, tre tårne i ni etager med tilsammen 102 lejligheder samt 74 rækkehuse. I alt vil det samlede boligområde således omfatte 298 lejligheder og rækkehuse.

– Den sydvestlige del af Ørestad ligger meget smukt på kanten mellem by og land, men det blæser en del derude. Derfor lavede vi i Skovkvarteret I en randbebyggelse med de høje huse med rækkehuse imellem for at skabe et mere beskyttet gårdrum til de resterende rækkehuse. Kvarteret er bilfrit i det daglige, så det er et trygt og rekreativt område for børnefamilier. Området mellem husene er ret tæt beplantet, så det udgør en slags pendant til fælleden, deraf navnet Skovkvarteret, forklarer Torsten Stephensen.

Målrettet udformning

De overordnede tanker fra Skovkvarteret I er i høj grad blevet overført til Skovkvarteret II, men i mindre og tættere skala.

– Grundtankerne i projektet er udviklet i tæt samarbejde mellem os, Sangberg Architects og bygherre. Udgangspunktet var, at man ønskede at lave et venligt og beskyttende boligområde for især yngre børnefamilier fra brokvarterene, som gerne ville flytte til noget større i grønne omgivelser. Derfor er priserne også holdt nede, så de matcher en lejlighed i brokvarterene. I vores research kiggede vi meget på kartoffelrækkehusene og andre byggeforeningshuse, hvor man har nogle meget tæt bebyggede områder, der fungerer fantastisk godt rent socialt. Ikke mindst livet mellem husene er meget vigtigt, og det har vi prøvet at tilgodese ved at skabe nogle sociale samlingspunkter i bebyggelsen, samtidig med at folk får en vis privathed i deres boliger, fortæller Torsten Stephensen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 2

Kulturcenter

Arena Randers hal 4

Rå og vellykket multiarena

Bolig

Astahus

En generøs bygning

Hotel og konference

Bryggen Guldsmeden Hotel

Bæredygtig hoteldrift på Islands Brygge

Uddannelsescenter

DMJX Campus Katrinebjerg

Et studiefællesskab i skyen

Plejecenter og genoptræning

Fællesskabets Hus

Fællesskabets Hus bringer byen sammen med de ældre

Bolig

Møbelfabrikken

Fra legendarisk møbelfabrik til moderne lejeboliger

Bolig

Nadinehus

Langtidsparkering

Uddannelsescenter

Next Vestskoven Gymnasium

Et uddannelsesmæssigt vartegn er skudt i luften i Albertslund

Bolig

Parkkanten

Boliger ved Vestvolden

Bolig

Skovkvarteret II

Et liv ved Kalvebod Fælled

Bolig

Strandterrasserne

Fra tag til terrasser

Bolig og butik

Tornhøjcentret

Center til nye tider

Transport og logistik

Ventrupparken

Gennemtænkt logistikcenter i Greve