Bryggen Guldsmeden Hotel

:
juni 2020
Bryggen Guldsmeden Hotel - facade

PFA har skudt 200 mio. kr. i ombygningen af den gamle ejendom til hotel. Bygningen fungerede oprindeligt som skofabrik og senere hen som skole. Foto: Tom Jersø.

Bryggen Guldsmeden Hotel - restaurant

Bryggen Guldsmeden Hotel har 214 værelser, en stor restaurant med reception, et træningscenter og en konferencesal til 50, som også kan fungere som ”private dining” område. Foto: Guldsmeden Hotels.

Bryggen Guldsmeden Hotel - lounge

Økologi og bæredygtighed er i centrum i hotellerne. Møbler og inventar er enten helt eller delvist genbrug eller skabt specielt til formålet. Foto: Guldsmeden Hotels.

Bryggen Guldsmeden Hotel - bar

Grundlæggerne af Guldsmeden Hotels Sandra og Marc Weinert er uddannede som henholdsvis grafiker og arkitekt. Marc Weinert står selv for ombygning og indretning af alle kædens hoteller. Foto: Guldsmeden Hotels.

previous next

Bæredygtig hoteldrift på Islands Brygge

Det nye Bryggen Guldsmeden Hotel udmærker sig ikke alene ved en personlig og unik indretning men også ved bæredygtighed i bred forstand

Byggefakta

Bryggen Guldsmeden Hotel
Gullfossgade 4
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Guldsmeden Hotels, PFA Islands Brygge ApS
Arkitekt:
Marc Weinert
Andre aktører:
Laufen Nordic A/S, Egetæpper A/S
Areal:
7159 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
august 2018 - Februar 2020

Islands Brygge på den nordvestlige del af Amager er skabt ved hjælp af opfyldninger, der startede i 1880’erne. I den første del af det 20. århundrede var bydelen især præget af industri, bl.a. Dansk Sojakagefabrik. Det var, ligesom resten af Amager, et område med meget lav status i forhold til andre af hovedstadens mere mondæne bydele. I takt med at industrien er flyttet ud, er det havnenære område de sidste 10-15 år blevet udviklet med nybyggerier i form af kontorer og eksklusive boliger. Bydelen er tæt på rekreative områder og vandet og kun få minutter væk fra indre by.

Et godt eksempel på udviklingen er det nye Bryggen Guldsmeden Hotel, der er flyttet ind i en i en ældre ejendom i Gullfossgade lidt væk fra havnefronten. Den klassiske ejendom har oprindelig huset en skofabrik. Senere hen har den fungeret som skole, og nu er den så overtaget af PFA, der i samarbejde med Guldsmeden Hotels har renoveret og ombygget ejendommen kraftigt, så den nu kan lejes ud til hotelkæden.

– Islands Brygge er et spændende område i en rivende udvikling, som vi glæder os til at være en del af. Vi regner med, at gæsterne vil være ca. 50/50 turister og forretningsrejsende med flest turister i weekenderne og flest forretningsrejsende i hverdagene, fortæller kommunikations- og bæredygtighedsansvarlig Kirsten Aggersborg fra Guldsmeden Hotels.

Bæredygtighed og design

Guldsmeden Hotels er startet i 1999 i Århus af ægteparret Sandra og Marc Weinert, der er uddannede som henholdsvis grafiker og arkitekt og på det tidspunkt uden erfaring med hoteldrift. Ikke desto mindre åbnede de allerede et par år senere deres første hotel i København, der siden har fået selskab af endnu fem. Desuden er der åbnet hoteller i Island, Norge, Frankrig og Berlin. Inkluderes en villa i Sydfrankrig og et resort på Bali omfatter kæden nu 13 lokationer.

Helt fra starten har et unikt design samt økologi og bæredygtighed været hotelkædens kendemærke. Maden i restauranterne er tæt på 100 % økologisk, og af hensyn til bæredygtigheden benyttes ikke mad, der er fløjet ind fra udlandet.

Hotellerne i Danmark har Den Grønne Nøgle, der er turisterhvervets miljømærke. De stramme krav i certificeringen omhandler 12 hovedområder, bl.a. energi, vand, bæredygtig mad m.m. Der anvendes på hotellerne udelukkende LED-belysning, naturenergi og genbrugspapir. Sågar indsamles brugte plastposer på værelserne, så andre gæster om muligt kan genbruge dem.

Unikt design

Også i ombygningen og indretningen af Bryggen Guldsmeden er genbrugstankerne i videst muligt omfang ført ud i livet. Hotellet har 214 værelser, en stor restaurant med reception, et lille lækkert motionscenter og et konferencerum til 50, der også kan fungere som ”private dining” område. I gården er det planen at bygge en hævet pool i det ene hjørne. Der bliver nedgang til sauna og steam room neden under poolen. Resten af gården bliver omdannet til en frodig have med loungeområde.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 2

Kulturcenter

Arena Randers hal 4

Rå og vellykket multiarena

Bolig

Astahus

En generøs bygning

Hotel og konference

Bryggen Guldsmeden Hotel

Bæredygtig hoteldrift på Islands Brygge

Uddannelsescenter

DMJX Campus Katrinebjerg

Et studiefællesskab i skyen

Plejecenter og genoptræning

Fællesskabets Hus

Fællesskabets Hus bringer byen sammen med de ældre

Bolig

Møbelfabrikken

Fra legendarisk møbelfabrik til moderne lejeboliger

Bolig

Nadinehus

Langtidsparkering

Uddannelsescenter

Next Vestskoven Gymnasium

Et uddannelsesmæssigt vartegn er skudt i luften i Albertslund

Bolig

Parkkanten

Boliger ved Vestvolden

Bolig

Skovkvarteret II

Et liv ved Kalvebod Fælled

Bolig

Strandterrasserne

Fra tag til terrasser

Bolig og butik

Tornhøjcentret

Center til nye tider

Transport og logistik

Ventrupparken

Gennemtænkt logistikcenter i Greve