Strandterrasserne

:
juni 2020
Strandterrasserne - tagterrasse

De mange tagterrasser har ikke været uden udfordringer for totalentreprenør 5E Byg A/S, der bl.a. har måttet udføre vandtest/trykprøvning af terrasserne.

Strandterrasserne - facade

Strandterrasserne i Køge er opført i en U-formet trappelignende stuktur, hvor størstedelen af det samlede tag er lavet til tagterrasser.

Strandterrasserne - stue

Med udsigt til eng og strand, lyse boliger, tagterrasser, p-kælder og et afskærmet gårdmiljø har Strandterrasserne placeret sig attraktivt i udvidelsen af Køge Kyst.

Strandterrasserne - badeværelse

Badelement A/S, har leveret præfabrikerende badekabiner. Andre er støbt insitu.

previous next

Fra tag til terrasser

Boligkarréen Strandterrasserne i Køge har udnyttet hovedparten af byggeriets tag til tagterrasser, der vender ud mod strand og eng

Byggefakta

Strandterrasserne
Søndre Badevej 6
4600 Køge
Danmark

Bygherre:
Aberdeen Asset Management Denmark A/S
Arkitekt:
COBE ApS
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
Henry Jensen A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
7780 kvm.
Byggesum: 
110 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2018 - marts 2020

Det er som regel en forside og en bagside af et byggeri. Og nogle gange er der store forskelle på siderne – andre gange er der ikke. Strandterrasserne på Søndre Havn i Køge hører uden tvivl til i den første kategori.

For på den ene side skal byggeriet dele opmærksomheden mellem sig og alle de andre nyopførte boligkarréer på Køge Kyst – og her er mange – og de ligger tæt. På den anden side af byggeriet forsvinder alle de andre bygninger, og i stedet træder naturens skønhed med hav og strandeng ind på byggefeltet og giver Strandterrasserne en af de rigtigt gode placeringer med direkte udsigt til Øresund.

Det er Aberdeen Asset Management Denmark A/S, der har opført de nye ejerboliger i Køge. Cobe ApS har varetaget arkitektrådgivning, mens byggearbejdet er udført som totalentreprise af 5E Byg A/S, der har haft Ingeniørfirmaet Henrik Jensen ApS og Casa Arkitekter A/S med som rådgivere.

Strandterrasserne rummer 54 ejerboliger, heriblandt rækkehuse i to etager og penthouselejligheder med store terrasser. Derudover er der etableret 2.000 kvm parkeringskælder med 54 p-pladser og depotrum. Byggeriet har fem elevatorer – en i hver opgang, som går helt ned til kælderen. En af dem går også direkte op i en lejlighed.

Her er ikke to boliger ens. Størstedelen har tagterrasser, mens boligerne i stueplan har adgang til terrasse på terræn. Strandterrasserne er blevet kaldt en slags moderne og eksklusiv fortolkning af de gamle badehoteller langs de danske kystlinjer. Arkitekt MAA, indehaver og kreativ direktør i Cobe, Dan Stubbergaard har udtalt om byggeriet:

– Vi har ønsket at skabe nogle boliger i Køges Søndre Havn, der tilpasser sig omgivelserne og er attraktive at bo i. Det har vi gjort ved at åbne byggeriet ud mod Køge Bugt og ved at trække strandengens farver og beplantning helt op på bygningen.

”Strandskaller” på facaden

Bygningen er udformet i en trappelignende struktur, hvor etagehøjden trinvis varierer fra stuen til sjette etage. Huset er samtidig U-formet, hvilket giver et gårdareal, der skærmer mod de andre bygninger og åbner sig mod kysten. Det er et gårdrum med siddeplinte og strandbeplantning.

Strandterrasserne er opført i sandfarvede betonelementer, der er blevet overfladebehandlet, samt teglskaller med en rustik overflade. Der er lavet udsparinger i betonelementerne, hvor teglskallerne er blevet fastgjort med skruer på et aluminiums forskallingssystem.

De mange teglskaller er også i en sandfarvet tone – som man godt kunne kalde for ”strandskallehvid”. Også stålbalustre til altaner og tagterrasser og vinduespartier er holdt i samme farvekode. Vinduer og døre er i gråhvidt aluminium udvendigt og hvidt malet træ indvendigt. Ligeledes er stålbalustre i gråhvid. På den måde skaber byggeriet ikke farvekontraster til sine naturlige omgivelser – eller til sig selv. Men bliver en del af naturen, så vidt det nu kan lade sig gøre med en boligkarré.

Vandtest på tagterrasserne

En af Strandterrassernes helt store udfordringer har været vand og utætheder i forbindelse med tagterrasserne. Der er 450 kvm hovedtag på byggeriet ud af et byggeri på 7.800 kvm. Hovedtaget er med tagpap og solceller, det øvrige er tagterrasser.

– Der har været rigtig mange ind- og udvendige hjørner, knæk osv., som har været enormt svære at udføre og tætne. Det har gjort, at det har dryppet ned i mange lejligheder, så vi har måttet have affugtere på, udskifte gulve og inventar/køkken samt male om, forklarer Kasper Egsvang, byggeleder hos 5E Byg A/S.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 2

Kulturcenter

Arena Randers hal 4

Rå og vellykket multiarena

Bolig

Astahus

En generøs bygning

Hotel og konference

Bryggen Guldsmeden Hotel

Bæredygtig hoteldrift på Islands Brygge

Uddannelsescenter

DMJX Campus Katrinebjerg

Et studiefællesskab i skyen

Plejecenter og genoptræning

Fællesskabets Hus

Fællesskabets Hus bringer byen sammen med de ældre

Bolig

Møbelfabrikken

Fra legendarisk møbelfabrik til moderne lejeboliger

Bolig

Nadinehus

Langtidsparkering

Uddannelsescenter

Next Vestskoven Gymnasium

Et uddannelsesmæssigt vartegn er skudt i luften i Albertslund

Bolig

Parkkanten

Boliger ved Vestvolden

Bolig

Skovkvarteret II

Et liv ved Kalvebod Fælled

Bolig

Strandterrasserne

Fra tag til terrasser

Bolig og butik

Tornhøjcentret

Center til nye tider

Transport og logistik

Ventrupparken

Gennemtænkt logistikcenter i Greve