Møbelfabrikken

:
juni 2020
Møbelfabrikken - hovedbygningen

Hovedbygningen på den gamle møbelfabrik er erklæret bevaringsværdig og står stadig som et vartegn på grunden.

Møbelfabrikken - altaner

De elegante altaner er projekteret, produceret, leveret og opsat af JMC Steel Group.

Møbelfabrikken - facade

Møbelfabrikken består af i alt 19.000 kvadratmeter beboelse fordelt i niveauer på mellem fire og otte etager.

Møbelfabrikken - gårdrum

Det hyggelige gårdrum danner et naturligt samlingspunkt for boligerne på den gamle fabriksgrund.

previous next

Fra legendarisk møbelfabrik til moderne lejeboliger

Siden 1939 har der været fremstillet danske designklassikere på Søborg Møbelfabrik. I dag er produktionen flyttet og har gjort plads til 184 nye boliger

Byggefakta


Gladsaxevej 384
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Dades A/S
Bygherrerådgiver:
Newsec Datea A/S
Totalrådgiver:
Sweco Danmark A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
HHM A/S
Andre aktører:
Contiga Tinglev A/S
Areal:
19000 kvm.
Byggesum: 
400 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2018 - april 2020

Velkommen på Gladsaxevej 386-400. Her kan du ikke alene mærke historiens vingesus fra en stolt, dansk møbelproduktion – men også opleve en helt ny bydel blive bragt til live. Opført på den historiske grund, hvor Søborg Møbelfabrik tidligere havde til huse.

Med en beliggenhed tæt på både Lyngby og København – og kun et stenkast fra naturskønne omgivelser omkring Utterslev Mose, får man det absolut bedste fra to verdener. Nemlig byens puls og naturens ro. Således har netop Gladsaxe gennem flere år tiltrukket fraflyttere fra København, der ønskede at komme lidt ud af byen – uden nødvendigvis at komme for langt væk fra den.

Og med de nye lejligheder på grunden, hvor Søborg Møbelfabrik tidligere lå, bliver det nu muligt at efterkomme den stigende efterspørgsel på boliger i området. Og med den kommende letbane der efter planen indtager området i 2025 med hele 29 stop mellem Lyngby og Ishøj, vil området uden tvivl blive endnu mere attraktivt at bo i.

Møbelfabrikken er en del af den nye bydel Gladsaxe Ringby, som man forventer sig meget af. Formålet med den er, at transformere det tidligere industri- og erhvervskvarter i Gladsaxe til et nyt og attraktivt byområde, hvor kombinationen af moderne boliger og gode betingelser for erhvervslivet går op i en højere enhed. Og netop Møbelfabrikken er et glimrende eksempel på, hvorledes det kan lade sig gøre at bygge moderne med respekt for historien.

Fortiden møder fremtiden

På grunden ved Gladsaxevej mødes fortid og fremtid. Størstedelen af de oprindelige fabriksbygninger er blevet revet ned, men hovedbygningen står stadig stolt, da den som tidstypisk industribygning har en kulturhistorisk værdi og derfor er udpeget som bevaringsværdig. Den er derfor blevet nænsomt renoveret og dernæst indrettet med henblik på udlejning til mindre virksomheder, caféer og butikker – til glæde for det nye boligområde – ligesom Søborg Møbler fortsat har egen møbelbutik i ejendommen.

Men bag den er der opført en moderne beboelsesejendom med lige dele respekt for fortiden, såvel som for fremtiden. Udtrykket er stilrent og strømlinet såvel ude som inde – og med en minimalistisk indretning, der gør det nemt at give sit eget præg på hjemmet som lejer.

Det er et af Danmarks største privatejede ejendomsinvesteringsselskaber, Dades, der står bag opførelsen af de i alt 184 nyopførte lejeboliger. Selskabet har kunnet trække på mange års erfaring inden for såvel ejendomsinvestering og -administration og har gennem årene kunnet præsentere en af landets største ejendomsporteføljer. Opførelsen af Møbelfabrikken består af i alt 19.000 kvadratmeter beboelse fordelt på mellem fire og otte etager i størrelsen 75-120 kvadratmeter samt enkelte eksklusive penthouselejligheder på 140 kvadratmeter. Byggeriet er udført i totalentreprise med HHM A/S og med Newsec som bygherrerådgiver. Det er også Newsec, der står for udlejningen af samtlige boliger, og her melder man om stor interesse. Projektet, der forløb i to etaper, bestod af henholdsvis 49 og 135 lejligheder, hvoraf de sidste pr. 1. april stod klar til at tage imod nye lejere. Målet er, at skabe en sund diversitet blandt lejerne, og derfor er boligerne tilpasset både singler og par samt store og mindre børnefamilier.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 2

Kulturcenter

Arena Randers hal 4

Rå og vellykket multiarena

Bolig

Astahus

En generøs bygning

Hotel og konference

Bryggen Guldsmeden Hotel

Bæredygtig hoteldrift på Islands Brygge

Uddannelsescenter

DMJX Campus Katrinebjerg

Et studiefællesskab i skyen

Plejecenter og genoptræning

Fællesskabets Hus

Fællesskabets Hus bringer byen sammen med de ældre

Bolig

Møbelfabrikken

Fra legendarisk møbelfabrik til moderne lejeboliger

Bolig

Nadinehus

Langtidsparkering

Uddannelsescenter

Next Vestskoven Gymnasium

Et uddannelsesmæssigt vartegn er skudt i luften i Albertslund

Bolig

Parkkanten

Boliger ved Vestvolden

Bolig

Skovkvarteret II

Et liv ved Kalvebod Fælled

Bolig

Strandterrasserne

Fra tag til terrasser

Bolig og butik

Tornhøjcentret

Center til nye tider

Transport og logistik

Ventrupparken

Gennemtænkt logistikcenter i Greve