Scan Office

:
Februar 2009

Scan Office CJC Gruppens hovedkontor er kommet til sin ret med et stilrent og venligt byggeri, som åbner sig ud mod ankomstvejen.

Lyset strømmer ind ad de store facadevinduer i baggrunden og fra den åbne atriumgård, som førstesalen er bygget op omkring.

Fra førstesalen er der et godt kig ud over kvarteret gennem de store glasfacader. Det er husets egen indretningsarkitekt Charlotte Wegener, der står for blandt andet de smukke lamper.

previous next

Kvarterets grimme ælling forvandlet til en svane

Scan Office – CJC Gruppen har givet sit hovedsæde i Esbjerg en kraftig make-over, som har forvandlet et gråt 70’er-byggeri til et stilrent og moderne byggeri

Byggefakta

Scan Office
Kvaglundvej 89
6705 Esbjerg Ø
Danmark

Bygherre:
Scan Office – CJC Gruppen A/S
Bygherrerådgiver:
Tegnestuen Højvang A/S
Arkitekt:
Tegnestuen Højvang A/S
Ingeniør:
Ingeniørgruppen Varde A/S
Areal:
7600 kvm.
Byggesum: 
30 mio. kr.

Det er lidt som H.C. Andersens fortælling om den grimme ælling, der blev til en svane. Hvor der førhen lå en lav, grå betonbygning, som var lidt forkert med sin hovedindgang placeret bagud, ligger nu ét af industrikvarterets mest moderne byggerier med en åben og imødekommende facade.
En planlagt vej bag virksomhedens grund blev skrinlagt, og dermed stod man pludselig med en hovedindgang, som i forhold til kunderne var helt malplaceret. Det har man med nybyggeriet fået rettet op på, og man får i god tid øje på Scan Office’s nye hovedsæde, som troner på vejens sidste grund.

Pladsmangel

Scan Office – CJC Gruppen, som er den største danskejede kontorforsyning, er en virksomhed med over 100 år på bagen. Hovedsædet i Esbjerg har ligget på den nuværende adresse siden 1971, men for et år siden besluttede man at renovere og bygge til på grund af pladsmangel. De eksisterende 5.000 kvm, der husede både lager, butik og administration blev reduceret til 4.000 og rummer i dag primært lagerfaciliteterne. Hertil blev der bygget 1.500 kvm højlager og 2.100 kvm butik og administration i to etager. Den førhen grå betonbygning, hvis lagerporte vendte op mod adgangsvejen, blev muret op, så den fremstår som et hele med tilbygningen, som også er udført i gule teglsten.

- Nu får vi ligefrem ros fra naboerne, smiler viceadministrerende direktør, John Harbo Andersen og nikker ud mod de omkringliggende virksomheder, der ligeledes stammer fra de tidlige halvfjerdsere med alt, hvad dertil hører.

Store glasfacader

Scan Office’s butik og administration har fælles indgang, der flot markeres af høje facadevinduer, der får bygningen til at åbne sig ud mod vejen. Glaspartierne markerer flot virksomhedens ansigt udadtil og giver bygningen karakter.

Nederst finder man butikken og på første salen administrationen. Væggenes store flader af hvidt og det spinkle metalgelænder langs trappen giver et let og stilrent udtryk, som understreges af de blankpolerede sorte klinker på den statelige trappe, der giver gæster adgang til administrationsafdelingen. Personalet har let adgang mellem de to funktioner via en mindre trappe centralt placeret i det store, åbne kontorlokale, der breder sig ud over førstesalens midterakse.

Ankommet på første sal har man åben udsigt over hele kvarteret gennem den imponerende hjørneglasfacade. De antracitgrå vinduer er leveret af Primo Vinduer A/S og er af typen Primo Alulight, som er et plast-/aluvindue, bestående af ekstruderede PVC-profiler ind- og udvendigt. Alle udvendige flader er derudover beklædt med pulverlakerede aluprofiler.

Vinduerne kan fremstilles i alle udformninger og i to forskellige karmdimensioner. Men først og fremmest er Primo Alulight lig med farvefrihed. Aluprofilerne leveres som standard i 8 forskellige RAL-farver, men kan speciallakeres i RAL- eller NCS-farver samt eloxeres efter ordre. Netop farve og udformning er vigtige elementer i facadens udtryk, og de mange valgmuligheder giver en stor designmæssig frihed ud fra både æstetiske og byggetekniske krav. De slanke profiler og de eksklusive pulverlakerede aluoverflader giver vinduer og døre en meget stærk overflade med en varm og tiltalende stoflighed. Uden at give køb på udseendet er det muligt at imødekomme alle funktionelle, tekniske og ikke mindst miljømæssige krav.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 6

Domicil

Aluwind

En leg med kontraster

Butik

Bygma

Eksklusiv byggeleverandør

Domicil

Danfoss Redan

Danfoss-domicil med lys fra oven

Butikscenter

Esbjerg Storcenter

Udvidet hamskifte med lyskegle

Bolig

Flintholm Have

Diskret blær

Bolig

Frederikskaj

Forkromet organisering bag kobberbeklædt byggeri

Bolig

Hjortholm, Sluseholm

Karneval på karré-øer

Bolig

Klosterbakken

Midt i byens skønne natur

Domicil

Kontorhuset Ndr. Ringgade

Slankt kontordomicil

Domicil

Logstor

Ud af røret efter brand

Shoppingcenter

Nørreport Centret

Shoppingpalads af glas

Bolig

Promenadebyen

Lys, luft og livskvalitet langs promenaden

Distributionscenter

Sanistål

Lagerhal med attitude

Domicil

Scan Office

Kvarterets grimme ælling forvandlet til en svane

Bolig

Zinkhuset

Zinkklædt kube på søjlefødder