Kontorhuset Ndr. Ringgade

:
Februar 2009

Forprojektet til Kontorhuset Ndr. Ringgade (tidl.Company House) er udarbejdet af Arkitektfirmaet Ole Dreyer A/S. Ønsket var at skabe en stor facade, der vender ud mod Nordre Ringgade.

Totalentreprenøren, Georg Berg Entreprise A/S, har leveret et smukt og harmonisk byggeri. Husets linjer understreges diskret af belægningerne på forpladsen, der er leveret IBF Betonvarer A/S, Nørresundby.

Ventilationsenhederne i bygningen, leveret af HRS Luftteknik A/S, viste sig at være så pladskrævende, at det blev nødvendigt at placere dem på husets tag.

Den lave satellitbygning bidrager til at bryde indtrykket af den lange, slanke hovedbygning, hvilket bidrager til at skabe en egen dynamik i helhedsindtrykket af byggeriet.

De store vinduer og skillevægge i glas sikrer et stort lysindfald i lokalerne. Stålrammedørene i bygningen er leveret af DEKO loft + væg p/s.

De rummelige kontorlokaler er holdt i lyse farver på loft og vægge, mens valget af mørk gulvbelægning skaber en fin kontrast.

previous next

Slankt kontordomicil

Intet er overladt til tilfældigheder i et nyt, 4.500 kvadratmeter stort kontordomicil i Slagelse

Byggefakta

Kontorhuset Ndr. Ringgade
Ndr. Ringgade 70
4200 Slagelse
Danmark

Bygherre:
Kristensen & Holmberg A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Ole Dreyer A/S, Kullegaard A/S
Totalentreprenør:
Georg Berg A/S
Ingeniør:
Niras A/S, Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
4500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

De første lejere er ved at indrette sig og flere står på spring til at rykke indenfor i det imponerende kontordomicil, der er skudt op ved Slagelses nordlige indfaldsvej, Nordre Ringgade.

Hele førstesalen er udlejet til Skælskør Bank. I en del af stueetagen er det Advodan i Sydvestsjælland, der har lejet sig ind. Alle kan de nu se frem til at skulle arbejde i et hus, hvor der er lagt stor vægt på indretning og miljø for at skabe de bedste rammer om en god arbejdsplads.

Bygherre er ejendomsinvesteringsselskabet Kristensen & Holmsberg A/S med hovedsæde i Odense, og det er Slagelse-virksomheden Georg Berg Entreprise A/S, der ved en indbudt licitation i 2007 fik til opgave at føre projektet ud i livet som totalentreprise.

De store linjer

Bygherren havde en helt konkret tanke med, hvordan bygningen skulle udformes. En tanke, der i udbudsmaterialet var konkretiseret i detaljerede tegninger, udarbejdet af Arkitektfirmaet Ole Dreyer A/S fra Århus i samarbejde med ingeniørfirmaet Stokvad Kerstens A/S.

Ønsket var en lang, slank bygning, med en stor facade ud mod Nordre Ringgade. Denne effekt er blevet opnået med opførelse af en stor hovedbygning med en satellit, en slags tilbygning. Først når man ankommer til hovedindgangen, der vender bort fra ringvejen, opdager man opdelingen i hovedbygning og satellit. Derved skabes en forplads, der skaber et naturligt rum ved hovedindgangen. Denne effekt understreges ved, at satellitten er lavere end selve hovedbygningen.

Arkitektfirmaet Ole Dreyer A/S slog med sine tegninger anslaget til det projekt, Georg Berg Entreprise A/S fik til opgave at føre ud i livet. Efterfølgende overlod de til Kullegaard Arkitekter A/S fra Holbæk i samarbejde med ingeniørfirmaet Niras A/S, at udarbejde arbejdstegninger til håndværkerne. Undervejs i arbejdet med opførelsen af bygningen viste der sig behov for ændringer af tegningerne, således at bygningen kunne få de funktioner, bygherren lagde vægt på – uden at det derved afveg markant fra arkitektens hovedidé

Teknik på taget

En af de større udfordringer, der viste sig undervejs, var etableringen af husets luft- og ventilationssystem. Det viste sig, at det tekniske udstyr fyldte så meget, at hvis det skulle have været placeret indendørs, ville det tage så meget plads, at det i for høj grad ville ske på bekostning af kontorarealerne. Derfor var det nødvendigt at udtænke nye løsninger. Resultatet blev, at man besluttede, at anbringe de pladskrævende ventilationsenheder på husets tag.

Det gav så endnu en udfordring, for når disse skulle have fast plads udenfor, så ville det stille andre krav til isolation Dette blev løst, men tilbage var det rent visuelle indtryk.

Kullegaard Arkitekter A/S måtte herefter til tegnebrættet og udtænke en afskærmning omkring ventilationsenhederne, der både var funktionel og samtidig understøttede det helhedsindtryk af bygningen, som bygherren på forhånd havde tænkt. Resultatet blev en afskærmning, der set udefra formår stort set at skjule, at også bygningens tag er taget i anvendelse.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 6

Domicil

Aluwind

En leg med kontraster

Butik

Bygma

Eksklusiv byggeleverandør

Domicil

Danfoss Redan

Danfoss-domicil med lys fra oven

Butikscenter

Esbjerg Storcenter

Udvidet hamskifte med lyskegle

Bolig

Flintholm Have

Diskret blær

Bolig

Frederikskaj

Forkromet organisering bag kobberbeklædt byggeri

Bolig

Hjortholm, Sluseholm

Karneval på karré-øer

Bolig

Klosterbakken

Midt i byens skønne natur

Domicil

Kontorhuset Ndr. Ringgade

Slankt kontordomicil

Domicil

Logstor

Ud af røret efter brand

Shoppingcenter

Nørreport Centret

Shoppingpalads af glas

Bolig

Promenadebyen

Lys, luft og livskvalitet langs promenaden

Distributionscenter

Sanistål

Lagerhal med attitude

Domicil

Scan Office

Kvarterets grimme ælling forvandlet til en svane

Bolig

Zinkhuset

Zinkklædt kube på søjlefødder