Promenadebyen

:
Februar 2009

De to nye huse, Stævnen og Broen har vidt forskellige arkitektoniske udtryk. Stævnen knejser som det første hus på strandpromenaden og strækker sit svungne tag mod himmelen. Broen i baggrunden har et maritimt islæt med de smukke træpaneler.

Broen har et næsten sydlandsk udtryk med de mange forskudte altaner, som vidner om udeliv. På toppen er der etableret fælles udeterrasse for alle beboere.

Lejlighederne er generelt venlige og moderne og gennemstrømmet af naturligt lys. Alle er unikt indrettet, og der er mulighed for personlige tilvalg i materialer og indretning.

Lejlighederne er generelt venlige og moderne og gennemstrømmet af naturligt lys. Alle er unikt indrettet, og der er mulighed for personlige tilvalg i materialer og indretning.

previous next

Lys, luft og livskvalitet langs promenaden

Opførelsen af Odenses nye bydel ved havnens promenade er i fuld gang. Visionen er at skabe en levende og kreativ bydel med et spændende miks af boliger, kultur, restauranter og specialbutikker

Byggefakta

Promenadebyen
Promenadebyen
5000 Odense
Danmark

Bygherre:
Odense Havnudvikling A/S
Bygherrerådgiver:
Årstiderne Arkitekter A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
8000 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.

Endnu er det store maskiner, gamle industribygninger og folk i gummistøvler, der præger livet langs havnepromenaden i Odense. Men snart vil billedet blive afløst af en dejlig summen af glade mennesker, som nyder livet, luften og udsigten ved vandet. Måske er det foretrukne spot én af de trendy caféer eller den solfyldte spanske trappe – eller måske er det en kajak tøjret ved bolværket. For når havnemiljøet står færdigt, vil der være etableret et rekreativt område med noget for enhver smag.

Lige nu er det de to lejlighedskomplekser med de passende navne Broen og Stævnen, der lægges sidste hånd på. De to huse er de første i en række af foreløbig otte – men på længere sigt seksten – huse i Promenadebyen. Husene ligger med gavlen vendt mod vandet og mod den kommende kulturø, som gerne skulle blive en attraktion for både lokale og turister. Ikke langt derfra ligger den grønne Ålykkeskov og Odense centrum.

Arkitektonisk olympiade

Både Broen og Stævnen er slanke, skulpturelle bygninger med en stram arkitektur. De i alt otte huses forskellighed er tænkt som en form for arkitektonisk olympiade, men i en stilsikker og kontrolleret form. Alle står på en dobbelthøj base tænkt til erhvervsudlejning, mens de øvrige etager rummer en række eksklusive ejerlejligheder.

Stævnen er det første hus, og dét, der med sin markante tagstruktur, markerer starten på den 300 meter lange havnepromenade med sin stræben mod både himmel og hav. Facadeudtrykket er varieret og store hvide skiver indrammer gavlene med deres symfoni af altaner og store vinduespartier. Alle Stævnens 38 lejligheder er udstyret med minimum én altan og en loftshøjde på mere end 2,6 meter sikrer en god rumlighed og oplevelse af luft. Stævnens øverste etager rummer i alt tre meget forskellige penthouselejligheder, hvoraf den ene er indrettet i to etager.

Broens arkitektur er let og maritim med sin perlerække af altaner i forskudte plan. Når man træder ind i én af de 30 lejligheder her, vil man opleve, hvordan de åbner sig op mod de lyse køkken- og stueområder i åben forbindelse. Alle Broens lejligheder er gennemlyste og har minimum to altaner. En særlig fin detalje er, at altanerne kiler sig ind i stuerne og med et glasskydeparti kan lukkes af, så man med et snuptag får en indendørs vinterhave med dagslys året rundt. Også her er loftshøjden på mere end 2,6 meter, og der er indrettet tre dobbelthøje penthouselejligheder i toppen af bygningen. Desuden er der etableret fælles tagterrasse med udekøkken. Alle lejligheder har depotrum direkte placeret i lejligheden.

Kvalitet ude og inde

Alle lejligheder i de to huse er præget af kvalitetsmaterialer og fremstår med glatte, hvide vægge. Det er malermester Torben Thinesen fra Odense, som har udført malerarbejdet i samtlige lejligheder, og også han understreger, hvordan der gennem hele projektet er valgt gode løsninger.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 6

Domicil

Aluwind

En leg med kontraster

Butik

Bygma

Eksklusiv byggeleverandør

Domicil

Danfoss Redan

Danfoss-domicil med lys fra oven

Butikscenter

Esbjerg Storcenter

Udvidet hamskifte med lyskegle

Bolig

Flintholm Have

Diskret blær

Bolig

Frederikskaj

Forkromet organisering bag kobberbeklædt byggeri

Bolig

Hjortholm, Sluseholm

Karneval på karré-øer

Bolig

Klosterbakken

Midt i byens skønne natur

Domicil

Kontorhuset Ndr. Ringgade

Slankt kontordomicil

Domicil

Logstor

Ud af røret efter brand

Shoppingcenter

Nørreport Centret

Shoppingpalads af glas

Bolig

Promenadebyen

Lys, luft og livskvalitet langs promenaden

Distributionscenter

Sanistål

Lagerhal med attitude

Domicil

Scan Office

Kvarterets grimme ælling forvandlet til en svane

Bolig

Zinkhuset

Zinkklædt kube på søjlefødder