Flintholm Have

:
Februar 2009
Solen fremhæver spillet i murstenene, og skyggerne fra gelænder og kviste fremhæver kontrasterne i materialerne, som har et fantastisk samspil.
Flintholm Have er en nyfortolkning af de traditionelle boligkarréer på Frederiksberg. Mansardtagene med zinkarbejde udført af Jens Lauritzen A/S fuldender byggeriet.
De brede trapper, som giver stuelejlighederne adgang til de små private forhaver, har referencer til amerikanske verandaer og bløder op på skellet mellem privat og offentligt.
De sorte betonelementer fra ØSB ApS fuldender indgangspartierne. Sammen med de vandrette bånd i murværket skaber de en elegant detaljering af facaden i stuetagen.
Vinduernes lethed fremhæves med en løsning, hvor vindueskarmene går ud forbi indfatningerne. Her har bgb a.s. løst problemerne med kuldebroer og samtidig skabt en flot overgang fra vindue til væg.
previous next

Diskret blær

Flintholm Have er en stilren og eksklusiv nyfortolkning af den klassiske boligkarré placeret i Frederiksbergs nye bydel ved Flintholm Station

Byggefakta

Flintholm Have
Dirch Passers Allé 17
2000 Frederiksberg
Danmark

Bygherre:
Flintholm Have P/S
Bygherrerådgiver:
Alectia A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
WR Entreprise A/S
Ingeniør:
Hansen, Carlsen & Frølund A/S
Areal:
14150 kvm.
Byggesum: 
230 mio. kr.

Tekst: Louise Ringsholt Ludvigsen

Arkitektfirmaet Arkitema A/S har tegnet bebyggelsen Flintholm Have, som indeholder 86 lejligheder med meget varierede indretninger og en række erhvervslejemål. Inspirationen fra de gamle boligkarréer på det indre Frederiksberg ses tydeligt og materialer af den ypperste kvalitet og de mange flotte detaljer giver byggeriet en særlig identitet.

Indramning af grønne oaser

Ifølge den ambitiøse helhedsplan, som er udformet af Frederiksberg Kommune, skal området med tiden udvikle sig til en sprudlende og farverig bydel. Caféliv, butikker og boliger skal flette sig sammen med masser af små og store grønne oaser. Det klare mål med Flintholm Have har været at skabe en bebyggelse, som er en aktiv medspiller i bylivet.

I modsætning til de traditionelle karrébebyggelser åbner Flintholm Have sig op mod sine omgivelser og tillader kig ind i gårdrummet, som snarere er tænkt som en lille park. Når man går rundt om bebyggelsen, drages øjet helt naturligt mod de to etager høje porte ind til gårdrummet. Portene indrammer det liv og leben, som vil udspille sig i gården, når byggeriet står færdigt og beboerne flyttet ind.

Tema med variationer

Byggeriets trumfkort er uden tvivl de varierede facader, hvor utallige små detaljer og løsninger hele tiden fanger øjet. Facaderne modulerer konstant over faste gennemgående temaer. Bygningernes højde går op og ned med kontorhusets rundede glasparti i 6 etager som kompositionens klimaks. På samme måde giver indryk i facaderne, inde- og udeliggende altaner og kig ind i gårdrummet en dybde i bygningen. Det giver bygningen et meget imødekommende udtryk samtidig med, at gener ved udsyn til altaner og gården mindskes.

En lang og konstruktiv dialog mellem arkitekter, totalentreprenør og Frederiksberg Kommune har resulteret i den endelige facade. Efter forsøg med utallige mock ups er valget faldet på en gul tegl i løberforbandt med karakteristiske vandrette bånd i stuetagen, hvor hvert tredje skifte er rykket ud.

Facaden afsluttes i et mansardtag i forpatineret Rheinzink, som både hvad angår form og udførelse ligger langt over gennemsnittet. Der er valgt nogle løsninger, hvor det smukke zinkarbejde ikke skæmmes. Afvandingen af taget er eksempelvis løst ved at integrere nedløbskasser og tagrender i tagløsningen. Mansardtagene er udført af Jens Lauritsen A/S.

Raffineret enkelhed

Når man bevæger sig ind i trappeopgangene, befinder man sig i et enkelt dobbelthøjt rum, hvor detaljer som postkasser og lys er bygget ind i vægge og loft. Selv radiatorerne, som er leveret af Varmecenteret A/S, er stillet i små nicher, så de ikke forstyrrer øjet.

Væggene og lofter er hvide og står i kontrast til gulvene og betontrapperne fra Dalton Betonelementer A/S, med en overflade af sort terrazzo. Gelænderet i lys metallic, som også er tegnet af Arkitema A/S, understreger trapperummenes raffinerede enkelhed.

I kælderens gangarealer og i teknikrum er der opsat hvide Troldtekt loftsplader fra L. Hammerich A/S. Samme firma har desuden leveret grå Troldtekt akustikplader til p-kælderen.

I selve lejlighederne er der igen lagt vægt på at bruge materialer af høj kvalitet. Gulvene er olieret egeparket og alle skabselementer i køkken bad og gang er uno form i eg.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 6

Domicil

Aluwind

En leg med kontraster

Butik

Bygma

Eksklusiv byggeleverandør

Domicil

Danfoss Redan

Danfoss-domicil med lys fra oven

Butikscenter

Esbjerg Storcenter

Udvidet hamskifte med lyskegle

Bolig

Flintholm Have

Diskret blær

Bolig

Frederikskaj

Forkromet organisering bag kobberbeklædt byggeri

Bolig

Hjortholm, Sluseholm

Karneval på karré-øer

Bolig

Klosterbakken

Midt i byens skønne natur

Domicil

Kontorhuset Ndr. Ringgade

Slankt kontordomicil

Domicil

Logstor

Ud af røret efter brand

Shoppingcenter

Nørreport Centret

Shoppingpalads af glas

Bolig

Promenadebyen

Lys, luft og livskvalitet langs promenaden

Distributionscenter

Sanistål

Lagerhal med attitude

Domicil

Scan Office

Kvarterets grimme ælling forvandlet til en svane

Bolig

Zinkhuset

Zinkklædt kube på søjlefødder