Logstor

:
januar 2009

Logstors domicils nye hovedbygning. I baggrunden den renoverede fløj, som med nød og næppe overlevede branden sidste år.

Tæppefliser fra ege contract trækker et frækt rødt spor ned gennem atriet.

Fra direktionskontoret.

Arkitektfirmaet N. Krogh Madsen A/S har opdelt VELFAC vinduerne i to ved hjælp af en vandret betonsprosse for at skabe et spil i facaden.

Tekøkkener er trukket ind i buede nicher langs kanten af atriet.

Italienske klinker med skiftende matte og blanke overflader er lagt af hovedentreprenøren HME.

previous next

Ud af røret efter brand

Logstor koncernen har fornyet sin hovedfacade og har fået et præsentabelt domicil, hvor medarbejdere og gæster kan mødes uformelt under glas

Byggefakta

Logstor
Danmarksvej 11
9670 Løgstør
Danmark

Bygherre:
Logstor A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet N. Krogh Madsen A/S
Hovedentreprenør:
Hornum Murer- og Entreprenørforretning Knud Kristensen A/S
Ingeniør:
Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
4013 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Onsdag 21. marts 2007 var en sort dag for Logstor A/S. Den internationale koncerns hovedkvarter i Løgstør brød i brand som følge af kortslutning i nogle tekniske installationer. Den ene halvdel af virksomhedens administrationsbygning nedbrændte totalt, mens en fløj stod tilbage som røg- og vandskadede råmure. En lagerhal på 7.000 kvm, der desuden rummede en mindre del af produktionen af præisolerede rørsystemer, blev også flammernes bytte.

Valgte lokalt

I første omgang var det et problem, at branden åd koncernens IT-system med SAP-datalogi til styring af produktion og lager i samtlige afdelinger og lande, hvor Logstor er repræsenteret. Takket være et fuldt operativt backup- program var man dog klar til at starte driften igen 60 timer efter branden.

- På længere sigt gjorde vi os overvejelser om at genopføre byggeriet. Skulle vi vedblive at have hovedkontor i Løgstør, som jo er en lille by, der ikke ligger centralt for vores afdelinger i det øvrige Danmark og udlandet? Vi besluttede at blive her og samtidig opføre et attraktivt byggeri for vore medarbejdere og besøgende kunder, fortæller administrerende direktør Preben Tolstrup, Logstor A/S. Han blev topchef i 2005 i forbindelse med sammenlægningen af Løgstør Rør og Alstom Power FlowSystems. En fusion, der under det nye navn Logstor, er verdens største rørproducent inden for fjernvarme og fjernkøling.

Himmerlandsk arkitekt og hovedentreprenør

Et byggeprogram blev formuleret som oplæg til en lille, indbudt arkitektkonkurrence, hvor Logstor satte sin oprindelige samarbejdspartner, Arkitektfirmaet N. Krogh Madsen A/S i Aars, op mod C.F. Møller A/S’ afdeling i Aalborg. Resultatet blev en sejr for den lokale tegnestue, og det var der flere grunde til.

- Vi ville bevare det, der kunne reddes, og opføre en ny administrationsfløj med forbindelse til den gamle. Desuden har vi givet virksomheden en ny hovedindgang, som fører ind til et stort atrium, der bliver et lyst samlingspunkt for alle 150 administrative medarbejdere i Logstors hovedafdeling og for virksomhedens gæster, siger Fritz O. Fischer, medejer af N. Krogh Madsen A/S.

En hovedentrepriselicitation med syv indbudte deltagere blev herefter vundet af Hornum Murer- og Entreprenørforretning Knud Christensen a/s. HME har selv udført råhusentreprisen med jord, kloak, beton og murerarbejde samt belægninger. Hovedentreprenøren fra Hornum i Himmerland har i gennemsnit haft 12-14 af sine 100 medarbejdere beskæftiget på opgaven foruden underentreprenører i en periode på godt et år fra byggestart i september 2007.

- Det har været en utroligt spændende og kompliceret opgave. Arkitektens projekt gav os nogle logistiske udfordringer, men alt blev løst i et fortrinligt samarbejde med det meget engagerede byggeudvalg, som Logstor nedsatte og med rådgiverne, siger Kai Salomonsen, som er sektionschef for byggeri i HME.

Sammenhæng mellem gammelt og nyt

Egentlig ville arkitekten gerne have præsenteret et treetagers byggeri, som ville trække udsigten over Limfjorden ind i direktionskontorerne. Men bygherren foretrak en videreførelse af de oprindelige to etager, og sådan er det blevet. Nybyggeriet er en ekstra fløj parallelt med den bevarede, som ligger ud mod Danmarksvej. En tidligere smedje er fjernet for at skabe den afstand mellem produktionshaller og administration, som brandmyndighederne kræver i dag. Fortiden skal ikke gentage sig!

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 6

Domicil

Aluwind

En leg med kontraster

Butik

Bygma

Eksklusiv byggeleverandør

Domicil

Danfoss Redan

Danfoss-domicil med lys fra oven

Butikscenter

Esbjerg Storcenter

Udvidet hamskifte med lyskegle

Bolig

Flintholm Have

Diskret blær

Bolig

Frederikskaj

Forkromet organisering bag kobberbeklædt byggeri

Bolig

Hjortholm, Sluseholm

Karneval på karré-øer

Bolig

Klosterbakken

Midt i byens skønne natur

Domicil

Kontorhuset Ndr. Ringgade

Slankt kontordomicil

Domicil

Logstor

Ud af røret efter brand

Shoppingcenter

Nørreport Centret

Shoppingpalads af glas

Bolig

Promenadebyen

Lys, luft og livskvalitet langs promenaden

Distributionscenter

Sanistål

Lagerhal med attitude

Domicil

Scan Office

Kvarterets grimme ælling forvandlet til en svane

Bolig

Zinkhuset

Zinkklædt kube på søjlefødder