Danfoss Redan

:
Februar 2009

Fra Århusvej oplever man bygningen i fart, hvorfor man har valgt at markere den forskudte overetage i materialer og konstruktion. Bascon A/S har været ingeniører på projektet.

Produktionsdelen er som administrationen i kostet, lysgul beton, der er en fin detalje. Belægningen er fra IBF Nørresundby A/S.

Lysgårdene placeret midt i storrumskontoret giver et afvekslende dagslys og en bedre indretning af kontorarbejdspladserne. Ege contract a/s har leveret tæpperne.

En FG glasvæg fra DEKO Loft + Væg p/s adskiller receptionen fra kontorarbejdspladerne, men er samtidigt et eksempel på virksomhedens megen transparens.

Langs yderfacaden ligger en række mindre kontorer og mødelokaler med FG glasvægge fra DEKO Loft + Væg p/s. Den transparente væg tillader dagslyset at fortsætte ind i det åbne kontormiljø. Tæppet er fra ege contract a/s.

I produktionen arbejdes der både med standard- og specialløsninger til færdige fjernvarmestationer.

previous next

Danfoss-domicil med lys fra oven

Danfoss Redan har i deres nye bygning en større transparens og sammenhæng i virksomhedens produktion og administration

Byggefakta

Danfoss Redan
Omega 7
8382 Hinnerup
Danmark

Bygherre:
Danfoss Redan A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Bascon A/S
Areal:
6600 kvm.
Byggesum: 
30 mio. kr.

Danfoss Redan A/S har ligget på to adresser i Århus, men har i efteråret samlet produktion og administration på en adresse i Søften nord for Århus. Et erhvervsområde, der hurtigt er vokset til sin egen bydel. Firmaet har prioriteret kunderne højt i forbindelse med flytningen, og produktionen har været uændret i flytteperioden. Derfor tager det nu lidt tid at falde endeligt på plads, så man mærker effekten af sammenlægningen. Danfoss Redan er specialiseret inden for færdige fjernvarmestationer både som standard- og specialløsninger.

Dynamisk betonbyggeri

I Søften Erhvervspark ligger firmaerne tæt, og det er lykkedes Danfoss Redan, med facade mod Århusvej, at skabe et dynamisk og let udtryk med en fremskudt første sal indrettet til bl.a. kantine og møderum.

Det er et byggeri, man oplever i farten, og det har Arkitema K/S taget udgangspunkt i i deres skitsering. Arealmæssigt fylder produktionen og administrationen i samme plan en del, men den markante overetage bryder det ”flade” udtryk. De to bygningsdele er også differentieret ved at være kostet lysegul beton i underetagen, mens overetagen er hvid beton med vertikale spor. Gavlene er trukket ind, hvorved en mere skarp kant med stålprofil tegner bygningskroppens afslutning.

Ingeniørfirmaet Bascon A/S har projekteret konstruktioner, anlæg og installationer og herunder bygherrens ønsker til miljø, indeklima og energi. Jørgen Østergaard, ingeniør med speciale i indeklima og energiområdet, har således været dybt involveret i at skabe et godt indeklima i både produktionen og administrationen.

Bascon A/S har haft et fint tværfagligt samarbejde med byggeriets parter, hvorved arkitekternes idéer er blevet underbygget med robuste og fornuftige løsninger. Med sten fra IBF Nørresundby A/S er der anlagt et fint indgangsområde ved parkeringsarealerne.

Gode lysforhold

Hallen, hvor produktionen foregår, er et stort rum, hvor et imponerende flow af materialer og færdige komponenter indgår i de færdige produkter. 70 mænd er beskæftiget inden for forskellige specialer og giver en særlig stemning af en moderne, specialiseret fabrik. Produktionsområdet har både ovenlys og store vinduespartier mod nord.

Afvekslende dagslys er en gennemgående idé i byggeriet, hvor der i det hele taget er meget dagslys og transparens. Mellem det åbne kontorområde og den ellers aflukkede produktionshal er der også en vis transparens, idet vinduer er placeret flere steder i den langsgående indre mur. I denne overgangszone er der placeret en række møderum i glas, som på den vis forstærker den transparente effekt. Langs facaden til Århusvej er der samlet en række mindre kontorer, men de hindrer ikke dagslyset i at fortsætte ind i kontorområdet i øvrigt. DEKO loft + væg p/s har leveret FG glasvægge til denne kontorrække og mødelokaler, med tilhørende massivdøre i fuld højde (260 cm). Mellem receptionen og administrationen har DEKO leveret en tilsvarende glasvæg, der på en gang adskiller og samler det store administrationsområde. Ud over alle glasvægge har DEKO leveret branddøre og almindelige døre, nedhængte systemlofter (polaris) og rågipsvægge.

Tinglev Elementfabrik A/S har leveret 400 kvm letbetonvægge til Danfoss Redan. Gulvene i administrationsdelen er enten tæpper fra ege contract a/s (1.000 kvm epoca chess) eller linoleum. Receptionsområdet adskiller sig dog med sorte klinker.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 6

Domicil

Aluwind

En leg med kontraster

Butik

Bygma

Eksklusiv byggeleverandør

Domicil

Danfoss Redan

Danfoss-domicil med lys fra oven

Butikscenter

Esbjerg Storcenter

Udvidet hamskifte med lyskegle

Bolig

Flintholm Have

Diskret blær

Bolig

Frederikskaj

Forkromet organisering bag kobberbeklædt byggeri

Bolig

Hjortholm, Sluseholm

Karneval på karré-øer

Bolig

Klosterbakken

Midt i byens skønne natur

Domicil

Kontorhuset Ndr. Ringgade

Slankt kontordomicil

Domicil

Logstor

Ud af røret efter brand

Shoppingcenter

Nørreport Centret

Shoppingpalads af glas

Bolig

Promenadebyen

Lys, luft og livskvalitet langs promenaden

Distributionscenter

Sanistål

Lagerhal med attitude

Domicil

Scan Office

Kvarterets grimme ælling forvandlet til en svane

Bolig

Zinkhuset

Zinkklædt kube på søjlefødder