Ringstedet

:
marts 2007

Hovedindgangen til Ringstedet introducerer de besøgende til de gennemgående farvenuancer, som arkitekt Arne Meldgaard har gennemført i hele centrets indre.

Murerarbejdet med de nistrede røde mursten fastholder centrets tilknytning til ”Den Røde By”. Murermester Niels Poulsen og hans folk har anbragt omkring 300.000 af slagsen hele vejen rundt.
Weland & Sønner A/S. 

Waterstrip strålevarmepanelerne er monteret direkte under loftet giver en økonomisk, naturlig og behagelig varme uden kuldepunkter eller træk.
Helge Frandsen A/S

Alt glas i Arkaden er fra DSG, hærdet og monteret af Munck Feldthusen. Ved Skoringen er der foldeglas, som giver centrets torv en ekstra dimension, når de åbnes.

Overdækningen af gangarealer med rytterglas giver såvel komfort som sikkerhed. De har automatisk åbne-lukkefunktioner med motorer og system udviklet og leveret af Wintech.
Munck & Feldthusen A/S

previous next

Tidløst storcenter i Ringsted

Kay Wilhelmsen og Myhlenberg v/Søren Vangsted har leveret det moderne og tidløse storcenter Ringstedet og åbner dermed for øget konkurrence om kunder på Midtsjælland

Byggefakta

Ringstedet
Klosterparksalle 10
4100 Ringsted
Danmark

Bygherre:
Klosterparken ApS
Arkitekt:
Arne Meldgaard & Co. ApS
Hovedentreprenør:
Myhlenberg Søren Vangsted Vest A/S
Ingeniør:
Jens Peter Madsen ApS
Areal:
15700 kvm.
Byggesum: 
125 mio. kr.

Ringstedet, Ringsteds nye butikscenter i bykvarteret Klosterparken, har slået dørene op og markerer dermed en ny æra for byens handelsliv. Med sine lidt over 15.000 kvadratmeter og en placering tæt ved motorvejen og det nye udstykningsområde Klosterparken, er det nye butikscenter rustet til at trække noget af den dagligvarehandel tilbage til Ringsted, som ikke mindst nabobyen Næstveds butikscentre har nydt godt af.

Føtex og Skoringen

Omkring 24 butikker – store som små – er parat til at tage imod den forventede kundetilstrømning. I Ringstedet har Skoringen sikret sig godt 400 kvadratmeter butik, placeret direkte ud til butikscentrets torv i stueetagen, hvor en stor rulletrappe sikrer forbindelse til førstesalen, hvor Føtex kommer til at fylde det meste. Førstesalen med primært Føtex har fået egen indgang direkte ud til et 3.000 kvm parkeringsområde.

Herudover er der i stueplan to indgange til en butiksarkade, der løber gennem hele centret. Hele centret omkranses af tæt ved 700 parkeringspladser. Uden for centret placeres dels et selvbetjeningsbenzinanlæg, som OK står for, samt to fastfoodrestauranter. Den ene er udlejet til Sunset Boulevard, og den anden til Burger King med åbning i februar 2007.

Bygherren Klosterparken ApS v/Kay Wilhelmsen A/S har benyttet entreprenørfirmaet Myhlenberg v/Søren Vangsted Vest A/S som hovedentreprenør.

Centrets butikker har besluttet sig for faste åbningstider, dagligt fra klokken 10-19 og lørdag fra klokken 10-16.

Tidløs arkitektur

Bygningskonstruktør Thomas Szathmari og arkitekt Lars Strande Rasmussen fra tegnestuen Arne Meldgaard & Co. ApS har gennem 13 måneder arbejdet tæt med bygherre og entreprenør om Ringstedet. Thomas Szathmari fortæller:

- Vores vision med Ringstedet var at bygge et indbydende og tidløst center. Da Ringsted også kaldes ”den røde by” ønskede kommunen centret opført af tilsvarende mursten. Vi valgte en rød, nistret munkesten, blandet med enkelte sorte til at bryde de store flader.

- Ved indgangen i nord valgte vi at montere flugtvejstrapper uden på huset og hermed bryde den meget lange facade. Endvidere har vi projekteret små udhæng, ligeledes for at bryde fladerne. På p-dækket er portalens murværk filtset sort med et svævende udhæng, der fortsætter ind gennem facaden.

- Materialerne er omhyggeligt udvalgt. Udhængene er patineret zink, sprosserne er sorte, arkadens underlag er grå betonfliser, vægfladerne er hvide med nuancer holdt i grå, sort og hvid. Helhedsindtrykket er således enkelt, råt og rustikt, så det korresponderer til moderne arkitektur.

Ingen synlige rør

- Centrets arkade er bevidst gennemført uden synlige rør, elegant gennemført af ingeniørerne, så vi har fået de store, glatte flader med synlige stålkonstruktioner og flugtvejsbroen malet i sort som kontrast. Glaselevatorer og rullefortov er ligeledes markeret med sort.

- De knap 16.000 kvm er bygget på 13 måneder, en præstation i et godt samarbejde, vi kan være stolte af. Det har været en givtig og lærerig proces, som ikke ville være gennemført uden Myhlenbergs byggeleder og bygherrens projektleder, der suverænt har haft overblik og fingeren på pulsen under hele byggeriet, siger Thomas Szathmari.

Murerfirmaet Niels Poulsen ApS har brugt langt over en kvart million mursten til det udvendige murerarbejde, de røde sten, som giver centret lokal karakter. Niels Poulsen beskæftiger ca. 25 mand og påtager sig en lang række forskellige byggeopgaver.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2006 nr. 6

Butikscenter

Butiksejendom

Effektiv markedsføring i glas og marmor

Butikscenter

Bytorv Horsens

Handelstorv i Horsens

Sport

Essex Park Randers

Ny ramme om Randers FC

Butikscenter

Gallerierne

Shoppingmekka i bymidten

Bolig

Garnisonsparken

Svævende boliger i et levende område

Skole

IBC Kolding

IBC blev firlænget

Bolig

Kompasset

Tårnby 2

Ungdomsbolig

Korallen

"Korallen" - RUC's nye ikon

Museum

Louisiana

Louisiana cyborg

Bolig

Park Risskov

Begynderbolig i nordisk stil

Sport

Prismen

Lærestykke i form og styrke

Sport

Prismen

Lærestykke i form og styrke

Butikscenter

Ringstedet

Tidløst storcenter i Ringsted

Skole

Skolen på Islands Brygge

Skole med let udtryk

Bolig

Strandbyhus

Esbjerg fra alle sider

Bolig

Søfryd

Ny bydel med egen sø

Domicil

WHO

Et smykkeskrin