Strandbyhus

:
marts 2007


Tvillingetårnene set fra Strandbygade med de røde teglfacader.

Ribe Jernindustri har leveret konvektorer med benlængder tilpasset arkitekturen. Woodline lamelparket fra Johan Olsen & Co. A/S. Udsigten over havn og havbugt er enestående.

Pro-Tec Vinduer har leveret en stor variation i træ/aluvinduer. Bemærk de brede altaner og langsidernes knæk.

Badeværelser er udstyret efter ejernes ønsker. Trehøje Døre har leveret indvendige døre.

previous next

Esbjerg fra alle sider

Tvillingetårne med individuelle luksuslejligheder og panoramaudsigt

Byggefakta

Strandbyhus
Tordenskjoldsgade 2
6700 Esbjerg
Danmark

Bygherre:
KPC Byg A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S, Arkitektfirmaet Hallen & Nordby A/S
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
4707 kvm.
P-anlæg:
1710
Byggesum:
Ikke oplyst

Til den ene side havnen med containerterminal, fiskerihavn, offshore-aktiviteter og vandet med Skallingen og Fanø ude bagved. Til de andre sider byen og baglandet. Udsigten rækker op til 270 grader rundt, alt efter hvor højt – og dyrt – man har valgt at bosætte sig i de luksuriøse ejerlejligheder.

Esbjerg har fået et markant boligkompleks placeret mellem by og havn. Strandbyhus i Strandbygade består af to næsten identiske tårne med otte etager over jorden. Højere er det ikke tilrådeligt at bygge i den vestjyske havneby på grund af vestenvinden, så Strandbyhus rager godt op i bybilledet.

Tvillingetårnene står på en ikke særligt stor grund, hvor der engang lå en badmintonhal. Parkering er derfor hovedsageligt henlagt til kælder og stueetage, hvortil der er henholdsvis ned- og indkørsel fra grundplan i de to tårne. Hen over stueetagens p-dæk er der etableret fælles afskærmet solterrasse, og der findes tilsvarende tagterrasser i forbindelse med de øverste penthouseetager, som er en let konstruktion med tilbagetrukne facader.

Hvidt og rødt

- Denne lette konstruktion beklædt med hvide fiberplader er ført hele vejen ned ad den ene halvdel af facaderne ud mod havnen. De øvrige facader er skalmurede med en rød sten, som matcher nabobygningerne, eksempelvis Finanscentret ved siden af, som vi også har bygget, fortæller byggeleder Martin Mikkelsen, KPC BYG A/S, Odense. KPC optræder som totalentreprenør og bygherre, om end sidstnævnte rolle nu formelt er overdraget til en ejerforening.

Strandbyhus er tegnet af Arkitema i Århus i samarbejde med det lokale Hallen & Nordby. Arkitekternes intentioner har netop været at tilpasse tårnene til såvel de klassiske pakhuse og siloer på havnen som til det røde teglbyggeri, der dominerer Esbjergs bymidte. Store, frit udkragede opholdsaltaner i kraftigt galvaniseret stål med glasværn er i høj grad med til at forstørre udsigtsvinklerne. Altandækkene stikker et par meter ind i lejlighederne og er fæstnet til huldækkene for at sikre stabiliteten.

En anden faktor, som er med til at åbne byggeriet mod flere verdenshjørner er, at ydermurene ikke er parallelle. Tårnenes langsider slår et diskret knæk omtrent midtvejs, således at facaderne fremstår bredere ud mod havnefronten.

Individuel indretning

Indvendigt har de nye ejere og beboere i høj grad haft mulighed for at sætte deres præg på boenhederne. Det gælder placering af lette skillevægge, indretning af bad og køkken og valg af gulvbelægninger m.m. Lejlighederne, der i størrelse varierer mellem 83 og 143 kvm fremstår særdeles rummelige med åbne plan og store vinduespartier fra Pro-Tec Vinduer A/S i Holstebro. Der er valgt udadgående træ-/aluvinduer, hvoraf nogle har dybe karme. Træet er malet hvidt, mens aluprofilerne på ydersiden fremstår i en grafitgrå farve.

En del beboere har valgt Woodline trægulve fra Johan Olsen & Co. i Esbjerg. Gulventreprenøren Burchhardt Gulventreprise A/S har lagt 22 mm lamelparket på strøer i sorterne merbau, eg eller ask.

Dørene er fra Trehøje Døre A/S i Ørnhøj. Der er leveret 40 mm entrédøre med BD 30 brandsikring og 35 db lyddæmpning samt gummibund og slæbeliste. Indvendigt er der monteret kanaldøre og skydedøre, heraf nogle med glaspartier. Alle døre, karme og hængsler er hvidmalede.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2006 nr. 6

Butikscenter

Butiksejendom

Effektiv markedsføring i glas og marmor

Butikscenter

Bytorv Horsens

Handelstorv i Horsens

Sport

Essex Park Randers

Ny ramme om Randers FC

Butikscenter

Gallerierne

Shoppingmekka i bymidten

Bolig

Garnisonsparken

Svævende boliger i et levende område

Skole

IBC Kolding

IBC blev firlænget

Bolig

Kompasset

Tårnby 2

Ungdomsbolig

Korallen

"Korallen" - RUC's nye ikon

Museum

Louisiana

Louisiana cyborg

Bolig

Park Risskov

Begynderbolig i nordisk stil

Sport

Prismen

Lærestykke i form og styrke

Sport

Prismen

Lærestykke i form og styrke

Butikscenter

Ringstedet

Tidløst storcenter i Ringsted

Skole

Skolen på Islands Brygge

Skole med let udtryk

Bolig

Strandbyhus

Esbjerg fra alle sider

Bolig

Søfryd

Ny bydel med egen sø

Domicil

WHO

Et smykkeskrin