Park Risskov

:
marts 2007


Park Risskov er boliger i lys og let nordisk stil, opført i gule teglsten, der til foråret vil blive malet hvide, så det lyse udtryk forstærkes i samarbejde med altan- gangenes glasværn.

Højstyrkebeton fra Hi-Con ApS gør det muligt at berige boligerne med altaner med en imponerende udkragning uden understøttelse. Expan

Hanstholm Køkken A/S i Thisted har til køkken leveret indbyggede skabe i hvid melamin med bøgekant – bag trestavsparketgulvet i Ask Rustik står Jutlandia Gruppen A/S i Give.

previous next

Begynderbolig i nordisk stil

På den gamle Carl Bro-grund i Risskov opføres der lette kvalitetsboliger til unge par og studerende

Byggefakta

Park Risskov
M.P. Bruuns gade
8000 Aarhus
Danmark

Bygherre:
K/S Frederiksberg Ejendomme
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Hovedentreprenør:
KPC Byg A/S
Areal:
3500 kvm.
Byggesum: 
50 mio. kr.

I udkanten af det centrale Århus, tæt ved Grenåvej har bygherren Frederiksbjerg Ejendomme i samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema og entreprenøren KPC Byg opført de første 74 boliger, der er blevet markedsført som boliger for studerende eller unge par. Anden etape af byggeriet med 40 boliger er i gang og senere iværksættes etape 3 med 32 boliger + fællesrum.

Der er tale om begynderboliger på omkring 50 kvm, fordelt med et køkken/bryggers ud i et, direkte ved indgangen til lejligheden og dertil et soveværelse og en stue – let og ligetil. I stuen kan opsættes ekstra væg, så der kan skabes to værelser plus en lille stue

Klassiske strenge

Arkitektonisk er der spillet på de klassiske strenge i dansk-nordisk stil med hvidmalede teglvægge, sorte vinduer og tag med sort tagpap. Der er konstrueret en del i beton, og det er EXPAN A/S i Vejle, der har leveret og monteret de 6.000 kvm elementer i beton og letklinkerbeton til bagmure, lejlighedsskel, etageadskillelser samt kældervægge.

Byggeriet er opført i et grønt rum med åbne, grønne arealer, der med tiden kan få præg af park, og altaner samt terrasser, der vender syd/vest. Belægningen rundt om byggeriet består af sten, leveret fra IBF Nørresundby A/S, heriblandt grå fliser og grå holmegårdssten, makro kantblokke.

I Carl Bros tegn

Beboerne får et hjem, skabt i billedet af det gamle domicil for det rådgivende ingeniørfirma Carl Bro. Boligerne er således opført på den gamle Carl Bro-grund, og nogen synes, at bygningerne ligner udtryk og kontur på det gamle Carl Bro-domicil, der nedrives i begyndelsen af det nye år.

- Oprindeligt var det meningen, at det gamle Carl Bro-domicil skulle ombygges til boliger, hvorfor de nyopførte boliger skulle tilpasses arkitekturen på Carl Bro-domicilet. På et tidspunkt forlod man ideen om at ombygge Carl Bro-domicilet til boliger, men nybyggeriet var allerede sat i gang, fortæller Johan Bjerregaard, arkitekt fra arkitektfirmaet Arkitema i Århus.

Byggeriet er holdt i god kvalitet, og de fleste vil føle sig rigtig godt tilpas med lejlighedens entré, der indeholder køkken som Hanstholm Køkken A/S i Thisted har lavet specielt til dette byggeri: Indbyggede skabe i hvid melamin med bøgekant, ligesom der er leveret køkkenbordplade i laminat med aluforkant – dertil kommer sokkelskuffer, som gør køkkenet mere praktisk.

Det lette og lyse udtryk er understreget ved gulvebelægningen i trestavsparket fra Jutlandia Gruppen: der er udlagt i alt 3.400 kvm 22 mm parketgulv i Ask Rustik.

Svævende altaner

Byggeriet har et let udtryk, forstærket af svævende altaner og terrasser med glasværn, der giver et præg af luftig gennemsigtighed. Altanerne er karakteristiske ved at være udkragede uden anvendelse af støtte. Det skyldes, at der til altanerne er anvendt CRC højstyrkebeton, der gør det muligt at holde altanpladen med en tykkelse på blot 65 mm, hvilket er med til at underbygge byggeriets lethed, takket være Hi-Con ApS i Hjallerup, der har leveret de særlige betonelementer til såvel altaner som til altangangene.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2006 nr. 6

Butikscenter

Butiksejendom

Effektiv markedsføring i glas og marmor

Butikscenter

Bytorv Horsens

Handelstorv i Horsens

Sport

Essex Park Randers

Ny ramme om Randers FC

Butikscenter

Gallerierne

Shoppingmekka i bymidten

Bolig

Garnisonsparken

Svævende boliger i et levende område

Skole

IBC Kolding

IBC blev firlænget

Bolig

Kompasset

Tårnby 2

Ungdomsbolig

Korallen

"Korallen" - RUC's nye ikon

Museum

Louisiana

Louisiana cyborg

Bolig

Park Risskov

Begynderbolig i nordisk stil

Sport

Prismen

Lærestykke i form og styrke

Sport

Prismen

Lærestykke i form og styrke

Butikscenter

Ringstedet

Tidløst storcenter i Ringsted

Skole

Skolen på Islands Brygge

Skole med let udtryk

Bolig

Strandbyhus

Esbjerg fra alle sider

Bolig

Søfryd

Ny bydel med egen sø

Domicil

WHO

Et smykkeskrin