Gallerierne

:
marts 2007

Gallerierne og Inspiration er forbilledligt integreret i Hillerøds gågadenet, og bag murene er der masser af puls. For afsætning af alle tekniske koter og mål stod Tvilum Landinspektørfirma.
Birch & Svenning A/S Arkitekter

Så er der åbent! Galleriernes rulletrapper fra ThyssenKrupp Elevator begyndte at køre søndag formiddag 19. november 2006 under dagslysets glastag med bl.a. brandglas fra Scanglas A/S.

Inspiration-butikken er i to etager og udgør størsteparten af Ilskøbs andel af butikscenter-anlægget. Øverst i huset er der ejerboliger. Ilskøbs rådgiver i byggesagen var Dines Jørgensen & Co. A/S.

Gallerierne er disponeret i tre butiksetager og en topetage med boliger. I alt er der 18 ejerboliger i huset. Rådgiver for bygherren Philipsen ApS var Bascon A/S. Glasløsninger med bl.a. Pyroswiss brandglas fra Scanglas A/S.

Et tilstødende parkeringshus er udført i samme totalentreprise, men med elementer fra S.E. Beton.

previous next

Shoppingmekka i bymidten

Hillerød er i forvejen kendt for sit pulserende butiksliv. Nu sættes der turbo på taktslaget med endnu to tilbud, Gallerierne og Ilskøb

Byggefakta

Gallerierne
Slotsgade 5a-5b
3400 Hillerød
Danmark

Bygherre:
Philipsen ApS
Arkitekt:
Birch & Svenning A/S
Totalentreprenør:
Skanska Danmark A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
22000 kvm.
Byggesum: 
550 mio. kr.

Det holdt hårdt at få hængslerne smurt, så dørene til Hillerøds nyeste shoppingmekka, Gallerierne, kunne slås op 19. november. Til sidste minut knoklede flere hundrede håndværkerhænder med at få sat de sidste skruer i og malet skiltet med Åbent.

Men med få undtagelser lykkedes det endnu engang, om end man skulle have forsvoret, det kunne lade sig gøre. Enkelte butikker nåede det ikke. Her bliver et efterspil.

Ellers strømmede hillerødderne til deres nye center søndag formiddag: Delt i to indeholder Gallerierne ca. 22.000 kvm med 32 butikker, restaurant, diskotek samt 18 ejerboliger, mens et mindre projekt på 2.800 kvm er integreret inden for de samme ydre rammer og indeholder indretnings- og gavebutikken Inspiration, yderligere to erhvervslejemål samt syv ejerboliger af varierende størrelse. Bag den del står Ilskøb A/S, også kendt for ejerskabet bag Punkt 1-kæden.

Modernistiske indslag

Gallerierne tager Viborg-projektudvikleren Philipsen ApS ansvaret for. De to udviklingsprojekter har således hver sin bygherre, men samme udførende team, og bidrager også til bykernens udvikling med et mindre antal ejerboliger. Gallerierne omfatter endelig også et tilstødende p-hus på et par tusinde kvadratmeter med plads til over 200 biler.

Rosværdigt er lykkedes at indpasse de nye arealer i Hillerøds bymidte på en sådan måde, at Gallerierne og Ilskøb-projektet synes at være bestemt for netop den adresse. Her skal især arkitekterne nævnes, 3XNielsen på Gallerierne, Birch & Svenning i Horsens på Ilskøb. Med murværk og malede facader står byggerierne som solide elementer i bymidten, mens de modernistiske indslag i form af glastag og glasfacader sender budskaberne ind til næringslivets kunder.

Bygherrerådgiveren for Gallerierne og Philipsen ApS, Bascon A/S:

- Vi har fulgt projektet gennem tre år fra idéudvikling over udarbejdelse af projektgrundlag til kontrakter med rådgivere og totalentreprenør. Samtidig har vi også ført et kvalitetstilsyn på bygherrens vegne.

Samlet og forskudt

Afsætning og kotestyring på projekterne stod Tvilum Landinspektørfirmaet for. Tvilum Landinspektørfirma udarbejdede projekteringsgrundlaget, herunder udmatrikulering af grundarealet, foretog servitutundersøgelser, opmåling af terræn og bygninger og udarbejdede terrænplaner, snit og opstalter. Derefter fulgte Tvilum projektets faser med afsætning af de enkelte butikker og senere nøje opmåling af de opnåede arealer med henblik på udarbejdelse af lejeaftaler. Opførelsen fandt sted i to forskudte etaper med Ilskøbs Inspirationsbutik som den tidligste og med selvstændigt rådgiverhold, herunder bygherrerådgiveren, Dines Jørgensen & Co. A/S. Ingeniørvirksomheden er grundlagt 1949 og har haft fart på de seneste ti år. I dag beskæftiges tæt ved 80, og ud over hovedkontoret i Hillerød er der afdelinger i Nykøbing Sj. og i Sorø:

- Opgaven har været at forestå al kontakt mellem Ilskøb Holding og totalentreprenøren, oplyser Kell Ib Dahlager, Dines Jørgensen & Co., der efterfølgende har haft det tekniske kvalitetstilsyn.

Udførelsesmæssigt er alt samlet i en totalentreprise, leveret af Skanska Danmark. Konstruktionsmæssigt arbejdes der med bærende betonelementer fra flere leverandører. EXPAN A/S, der især er kendt for sine unikke byggesystemer i beton, leverede for eksempel betonelementer og letklinkerbeton til Galleriernes kældervægge, bagmure og lejlighedsskel, i alt over 6.000 kvm.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2006 nr. 6

Butikscenter

Butiksejendom

Effektiv markedsføring i glas og marmor

Butikscenter

Bytorv Horsens

Handelstorv i Horsens

Sport

Essex Park Randers

Ny ramme om Randers FC

Butikscenter

Gallerierne

Shoppingmekka i bymidten

Bolig

Garnisonsparken

Svævende boliger i et levende område

Skole

IBC Kolding

IBC blev firlænget

Bolig

Kompasset

Tårnby 2

Ungdomsbolig

Korallen

"Korallen" - RUC's nye ikon

Museum

Louisiana

Louisiana cyborg

Bolig

Park Risskov

Begynderbolig i nordisk stil

Sport

Prismen

Lærestykke i form og styrke

Sport

Prismen

Lærestykke i form og styrke

Butikscenter

Ringstedet

Tidløst storcenter i Ringsted

Skole

Skolen på Islands Brygge

Skole med let udtryk

Bolig

Strandbyhus

Esbjerg fra alle sider

Bolig

Søfryd

Ny bydel med egen sø

Domicil

WHO

Et smykkeskrin