Bauhaus, Valby

:
juni 2017
Bauhaus, Valby - facade
Bauhaus, Valby - højt til loftet

Frie spænd og højt til loftet er overskrifter i ethvert Bauhaus-byggemarked. Her er bygningen udført med fuld kælder til kundeparkering, oplyser Hans-Jørn Lauritzen A/S.

Bauhaus, Valby - lyst miljø

Bauhaus udvikler sit koncept omkring et åbent og lyst miljø. Lyssætningen står bl.a. installatøren CR Electric for, som en af de faste Bauhaus-medvirkende.

previous next

Selvbyggertemplet i Valby

Bauhaus – byggemarkedskæden – har åbnet sit nyeste varehus. Det er sket efter velkendte principper, som appellerer til dem med mod på træ, skruer og værktøj

Byggefakta

Bauhaus, Valby
Julius Andersens Vej 3
2450 København SV
Danmark

Bygherre:
Bauhaus Danmark A/S
Arkitekt:
Hans-Jørn Lauritzen ApS
Totalentreprenør:
KPC Herning A/S
Ingeniør:
Hans-Jørn Lauritzen ApS
Areal:
20000 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2015 - marts 2017

Byggemarkedskæden Bauhaus har haft en stabil vækst i Danmark siden det første varehus med søm og skruer, træ og værktøj, der åbnede i 1988. Efter åbningen af det seneste i Valby i april har Bauhaus 18 af de karakteristiske varehuse, spredt ud over nationen.

Bauhaus betjener sig af en tematisk logo-arkitektur, der er styret og reguleret, så det er tæt på umuligt at se forskel, om man er i Bauhaus i Valby eller Mannheim, hvor det første Bauhaus åbnede i 1960. Kæden har i dag omkring 150 markeder i Tyskland, men har også afdelinger i Østrig og Schweiz.

Overalt kendes Bauhaus på sine tre forbundne villa-figurer, der er bukket i aluminium i den emblematisk røde farve på enhver Bauhaus facade. Det nye varehus i Valby er ingen undtagelse: Med en prominent placering ved en af trafikkens hovedfærdselsårer ind til København har alle forbipasserende – i nærheden af 100.000 biler hver dag – udsigt til de rød-hvide facader, opført i en totalentreprise af KPC Herning A/S, der også tidligere har været ved roret i Bauhaus-projekter. Klimaskærmen består ufravigeligt af glas i store formater, pulverlakerede aluminiumskassetter, vekslende med partier af højisolerede kassette-elementer. Facaden er monteret på den bærende statik i form af søjler, dragere og dæk af beton (Spæncom).

Fuld kælder

Nyt er det derimod, at Bauhaus Valby er opført med fuld kælder til teknik og kundeparkering.

– Et krav fra Københavns Kommune, oplyser Bauhaus-totalrådgiver gennem en årrække, ingeniørfirmaet Hans-Jørn Lauritzen A/S, som også peger på de udfordringer, som opstod heraf med de frie spænd i varehusets betonkonstruktioner. Spæncom leverede TT-dæk til p-kælderen, og de er dimensioneret, så dækkene kan optage et tryk på op til tre ton pr. kvm, oplyser Peter Flink Iversen, Hans-Jørn Lauritzen A/S.

– Detaljeret arkitektrådgivning bruges i mindre omfang pga. af det artikulerede og efterlevede designkoncept fra Bauhaus; det er udformet, så det kan anvendes på alle projekterne, uanset nationalitet og beliggenhed, forklarer rådgiverne, der med Bauhaus Valby har forestået projektering og byggeledelse af 11 Bauhaus-markeder i Danmark.

Eliteholdet

Et elitehold, fortroligt med Bauhaus-konceptet, sættes op til at realisere byggeprojekter for Bauhaus Danmark A/S. Det gælder f.eks. også leverandøren af de vigtige adgangsveje i form af porte og ståldøre, Tektra A/S og en anden central aktør: CR Electric A/S med ansvar for de tekniske installationer.

Infrastrukturen er en af de vigtigste forudsætninger for et vellykket byggemarked, der er krævende både mht. plads (20.000 kvm.) og varenumre med betydelig volumen. Forbindelsen gennem klimaskærmen og imellem sektioner i bygningen foregår gennem high-speed porte fra en af de føren­de producenter i verden på det felt, tyske Efaflex A/S.

Det er den danske totalleverandør af port-løsninger, læsseramper og ståldøre Tektra A/S, som er repeterende samarbejdspartner for Bauhaus Danmark. De har til denne sag leveret et bredt program af lynhurtige high-speed porte, der f.eks. sidder i byggemarkedets drive-in sektion og mellem butik og lager. Den støjdæmpede Efaflex FST high-speed port er en hurtigløber, der klarer to m/sek., så der er ikke noget at vente på, når trucken skal igennem til lageret!

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 3

Bolig

Amerika Have

Amerika Plads har kastet anker

Forskningscenter

Arla Innovation Centre

Mødet mellem natur og tanke

Domicil

Axel Towers

Det runde Danmark

Butikscenter

Bauhaus, Valby

Selvbyggertemplet i Valby

Børneinstitution

Børnebyen Vandværket, bygning B

En lille landsby for børn midt i byen

Bolig

Frederikskaj 2

Sydhavnens nye skønhed

Skole

Katrinedals Skole

Skolen som campus

Bolig

Kubehusene

Byggeklodser supersize

Bolig

Lottrupgården, CeresByen

Kompakt, urban boligkarré med levende profil 

Domicil

Nordea A/S

Nordea City

Bolig

Nordre Havnepromenade

Luksuslejligheder stævner ud i fjorden

Bolig

Ternevænget

Lavt boligbyggeri med lebensraum

Museum

Tirpitz

Under sandet

Bolig

Valdemarsgade/Sonnesgade

Fleksible bylejligheder med udsigt

Boliger

Østerbro Brygge, etape 2

Fra hashklub til grønt brokvarter