Amerika Have

:
juni 2017
Amerika Have - facade
Amerika Have - gårdrum

Der er arbejdet meget med at gøre gårdrummet til et behageligt og skyggefuldt opholdsareal for beboerne. En åbning mod pladsen og en belægning, der fortsætter ind i gårdrummet, skaber sammenhæng mellem plads og gård.

Amerika Have - altaner

For at fremhæve fladen i murværket er der brugt en indfarvet fuge. De meget store altaner krummer rundt om bygningen og tilføjer et lidt lettere og mere horisontalt udtryk til det store hus.

Amerika Have - udsigt

Fra lejlighederne i tårnet, ikke mindst de øverste to på 12. sal, har man en helt usædvanlig udsigt over Øresund og ud over hele København.

previous next

Amerika Plads har kastet anker

Med boligbyggeriet Amerika Have sættes der et smukt punktum for den årelange udvikling af området omkring Amerika Plads i Københavns Frihavn

Byggefakta

Amerika Have
Amerika Plads 4, 21, 23, 25
2100 København Ø
Danmark

Bygherre:
Amerika Plads C P/S
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
OBH Rådg. Ingeniører A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
12500 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2015 - april 2017

I Frihavnen, lige vest for Langelinie – der, hvor postnummeret stadig hedder 2100 København Ø – ligger det attraktive kvarter omkring Amerika Plads, der med boligbyggeriet Amerika Have nu er ved at være færdigudviklet. Byggeriet, som rummer 121 eksklusive ejerlejligheder på to-fem værelser, udgør sin egen lille karré med fire længer i fem-seks etager og et boligtårn på 13 etager.

– Projektet er udviklet i et samarbejde mellem AP Pension, By & Havn og os, hvor vi står som udførende på vegne af de øvrige ejere. Vi har stået for den praktiske udførelse, herunder har vi haft ansvar for projektering, myndighedskontakt, byggestyring og salg – og i det hele taget projektets fremdrift – forklarer direktør for TK Development A/S Robert Andersen.

– I 2001 dannede vi Danlink Udvikling sammen med By & Havn og lavede en aftale, der muliggjorde udviklingen af 150.000 etagekvadratmeter i området omkring Amerika Plads. Nogle projekter, som kobbertårnet, har vi lavet sammen med By & Havn, andre projekter har vi stået for alene, og atter andre er solgt videre til tredjepart. Nu, hvor de to sidste byggefelter er ved at være færdige, kan man tydeligt se helheden og den arkitektoniske grundidé omkring en fortættet bebyggelse med meget forskelligartede byggerier, arkitektur og materialer. Den overordnede hovedidé er udviklet af den hollandske arkitekt Adrian Geuze fra West 8, og alle projekterne har været forbi ham, siger Robert Andersen.

Bredt appellerende lejligheder

– Baseret på analyser, som EDC Projektsalg hjalp os med, fandt vi ud af, at vi skulle lave et miks af lejligheder, som kunne appellere bredt, lige fra små forældrekøbslejligheder til fire-femværelseslejligheder, der bl.a. tiltrækker de udenlandske købere, der arbejder hos FN Byen og Maersk i nærheden. Lejlighederne købes også af børnefamilier og folk fra Østerbro og nordfra, men de er typisk ikke førstegangskøbere, forklarer Robert Andersen.

– Vi har siddet med i samtlige projekteringsmøder med arkitekter, ingeniører og bistået af EDC, og vi var faktisk langt med projektet, inden vi fik koblet en totalentreprenør på. På alle projekterne herude har vi også haft en tæt dialog med kommunen, der naturligt har interesseret sig meget for, at alle byggerierne lever op til den oprindelige masterplan, siger Robert Andersen.

– Et af de vigtige elementer ved byggeriet er de ekstraordinært store altaner. Det er et kvalitetselement i sig selv, og for at få dem så store, er facaderne en række steder trukket tilbage. Både ud- og indvendigt har vi satset på kvalitetsmaterialer og -løsninger – der er eksempelvis gulvvarme overalt, som er støbt ned i undergulvene, Svanekøkkener med hårde hvidevarer fra Miele og plankegulve med flere valgmuligheder, fortæller projektchef Arne Graae Jensen fra TK Development.

Afslutter pladsen

– De to sidste byggefelter skulle ifølge Adrian Geuzes plan udtrykke noget forskelligt. Kontorhuset mod nord skulle være mere maskulint, mens vores boligbyggeri skulle have et mere feminint udtryk med runde hjørner og varmere materialer. Det mål har vi forfulgt, samtidig med at vi gerne ville skabe et hus, som låser sig fast til pladsen og derved får den lukket og defineret, siger partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Torsten Stephensen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 3

Bolig

Amerika Have

Amerika Plads har kastet anker

Forskningscenter

Arla Innovation Centre

Mødet mellem natur og tanke

Domicil

Axel Towers

Det runde Danmark

Butikscenter

Bauhaus, Valby

Selvbyggertemplet i Valby

Børneinstitution

Børnebyen Vandværket, bygning B

En lille landsby for børn midt i byen

Bolig

Frederikskaj 2

Sydhavnens nye skønhed

Skole

Katrinedals Skole

Skolen som campus

Bolig

Kubehusene

Byggeklodser supersize

Bolig

Lottrupgården, CeresByen

Kompakt, urban boligkarré med levende profil 

Domicil

Nordea A/S

Nordea City

Bolig

Nordre Havnepromenade

Luksuslejligheder stævner ud i fjorden

Bolig

Ternevænget

Lavt boligbyggeri med lebensraum

Museum

Tirpitz

Under sandet

Bolig

Valdemarsgade/Sonnesgade

Fleksible bylejligheder med udsigt

Boliger

Østerbro Brygge, etape 2

Fra hashklub til grønt brokvarter